• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    NIXX
    NIXX --- ---
    NYX: Bluetooth jako takový pod vodou funguje. Existují i BT sluchátka na plavání.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Jinak po mesici s Garmin Swim naprosta spokojenost, tak zpetne diky za odpovedi na moje dotazy.

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    A co ta nova hracka Speedo Shine Misfit, koukali jste na to, respektive mel by nekdo duvod si to poridit? Osobne mi to prijde jako naprosto prekombinovana a zbytecna zalezitost a to mam jinak Speedo vazne rad, ale co se bryli a plavek tyce.
    NYX
    NYX --- ---
    afaik nefunguje pod vodou ani jedno (BT/ANT+), jen neco proprietarniho od polaru. nicmene ted se zacinaji delat pasy, ktere si ta data nahravaji do interni pameti a syncne se to dodatecne. snad i garmin ted neco takoveho uvedl, predtim melo neco podobneho wahoo.
    NIXX
    NIXX --- ---
    BATY: bluetooth
    BATY
    BATY --- ---
    RESCAPE: ant+ preci pod vodou nefunguje... nebo uz vymysleli neco jinyho?
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    Prémiový hr snímač od garminu, máte s tím někdo zkusenost v bazénu, jak to měří jak to padá nepadá?
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    JARMIK: nejvic se zde opakuji aplikace Strava a Endomondo. Obe treninkovy plan vytvorit umeji a do sluchatek ti to odvypravej. Stravu jsem nezkousel, Endo jo, takze muzu mluvit ze zkusenosti jen za to.
    Plan na Endomondu vychazi ze tri (ctyr) zakladnich parametru:
    - co je cil (rychlost, nebo vzdalenost)
    - co ubehas v moment startu planu (v jake si kondici, jak rychle a kolik toho nabehas)
    - jak casto chces behat
    - ctvrta moznost je jen volba mezi mekci/drsnejsi (beginner vs pro)
    Je dobre si ten plan nekolikrat pregenerovat se zmenou tech vstupu, abys videl co ti to nabizi a jestli ses schopny to ubehat, nebo to naopak neni trochu nuda. Idealni je trochu vedet co od toho planu cekas. Ja sem chtel neco jako 3 x tydne - jeden delsi pomalejsi, jeden kratsi rychlejsi, jeden intervalovy beh a to mi ten plan presne splnil. V prubehu planu jsou kontrolni body kdy ti to podle aktualni kondice jeste pritvrdi/povoli podle toho jak na tom jsi. Obecne jsem byl velmi spokojeny a myslim, ze bych bez toho planu nebyl tak dusledny (nevynechal jsem zadny ze skoro 40 treninku).

Na Strave vidim ze je na vyber ze 4 planu - 5K, 10K, pul, marathon. Neznam ale detaily, takze nemuzu soudit obsah planu.

P.S. - obe aplikace nabizeji treninkove plany az v placene verzi. Coz je u Endomonda 6$ mesicne, nebo 20 $ za rok. U Stravy pak 6 $ mesicne, 59 $/rok.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    Kolegové, budu vděčný za tipy pro mou situaci.

Jsem ve všech ohledech antiběžec, běhám 2 roky, začal jsem po 40. Letos jsem zkusil první 1/2M, byla to ostuda (2:30).

Běžec ze mě už nebude, ale myslím že s lepším treningem bych si udělal příští rok radost lepším časem. Pochopil jsem, ze bych měl zkusit intervaly a vůbec mít nějaký plán.

Myslím, že by mi vyhovovalo si pořídit app do telefonu, ideálně, aby mi to do sluchátek říkalo třeba intervaly, abych se trochu posunul. Provozoval bych to na iphone, byl bych ochoten si koupit o ant dongle, aby to fungovalo s garmin hrudním pásem.

Už jsem běhal jeden čas s RunKeeper, bavilo mě průběžné hlášení do hudby.

Hledam tedy app pro iphone s trenigovymi plány a průběžným hlášením do sluchátek.

Dík předem za tipy.
    DNNA
    DNNA --- ---
    Nasel by se nejaky hodny clovek ktery by dokazal predelat mapu na Strava Route builder z OpenStreetMap na
    mapy.cz? Ten skript je tu http://veloviewer.com/mapFlipper ale ja nevim jak ho vymenit za mapy.cz api
    STAJA
    STAJA --- ---
    pro ti co to ještě neví, tak vyšel teď update na edge 510, 810 a 1000 a strava segmenty se teď dají importovat přímo do garminů. http://www.dcrainmaker.com/2015/07/introduce-segments-series.html
    WERT
    WERT --- ---
    LEDOFREDO: slepe neobhajuju stravu, neboj...

Jen me prijde usmevna ta touha mit spocitany kolik ujdou kroku od postele k pocitaci, pripadne to, kolik nabeham pri volejbalu a podobny nesmysle. Dete radsi ven...
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    WERT: jsem rad ze mi vykas.
    Jinak stale jsme v GPS sports tracking klubiki a prekvapive i v nazvu jsou vypsany i jine ST nez Strava. Jestli se to casem posunulo na Strava worshiping social club tak si to domluv s RESCAPEm at to predela a muzes tady pak dal trolovat kazdyho kdo neco rekne proti Strave.
    WERT
    WERT --- ---
    LEDOFREDO: a sledujete taky jakej tep mate tady u nyxu?
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    KOZEL: pro me je smyslem sports tracking aplikace je moznost zaznamenani sportu a to jakyhokoliv .. nekdo chce sledovat kolik toho nabeha a nekdo kolik nahraje treba fotbalu, krome toho ze ty distancni sporty se lip obalujou statistikama v tom nevidim zadnej zasadni rozdil .. (a na druhou stranu i ten fotbal se da odehrat se zapnutejma hodinkama pro zajimavou informaci o nabehanych kilometrech)

Strava se profiluje jako running and cycling tracker (ma to i v nazvu) a v tomhle je asi opravdu top, ale rozporuju to, ze je automaticky nejlepsim sports trackerem
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    TWARR: Nj vidiš, je to dynamicky pozicovaný, ale i tak si myslim, že imo špatně, ve spoustě velikostí oken to nějak koliduje s její rukou.
    TWARR
    TWARR --- ---
    KOZEL: to zalezi na typu zobrazeni, kam se ti ten button hodi. a pokud se nepletu, tak to neni login, ale signup :)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    Ja jsem taky Endomondo >> Strava migrant a mimo věcí, co tu už zazněly se mi tam líbí jako cyklistovi sprava kol a komponent, takže hezky vidím, kolik už má najeto můj řetěz a brzdový destičky. Pro běhny je tam něco podobnýho, ale s botama.

Souhlasím ale, že je škoda, jak jsou tyhle specialitky omezeny jen na cyklistiku a běh. Podobně by mohli plavci trackovat životnost čepic a volejbalisti tejp :-)

LEDOFREDO: K čemu je tracking kolektivních sportů?

TWARR: Fotka super, jen proč ji proboha daly ten login button tak blízko k ruce, srdce fotografa puká...
    TWARR
    TWARR --- ---
    na endomondu je dobrej login screen s buchtou v letu :)) to je asi tak vsechno :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam