• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    VONDRUS
    VONDRUS --- ---
    BATY: Jaky jsou zatim dojmy z Fenixu ?
    Nevim jestli cekat na Fenix 4, nebo brat 3.
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: aha, tak u tech bot musi byt zadana nejaka maximalni vzdalenost... mel jsem tam nulu, dal jsem tam 800 a uz se to zobrazuje i v GC

BATY
    BATY --- ---
    Jak tu nedavno nekdo psal, k cemu je si v garmin connect zadavat gear, kdyz se stejne neukazuje, kolik na nem mam km. Taky jsem se tomu nedavno divil, zadal jsem tam nove boty, zpetne je i pridelil do par behu a nic, v GC na nich nic nevidim. Ale pak jsem si otevrel GC v mobilu a tam to prekvapive videt je...

NIXX
    NIXX --- ---
    CLOJSTER: Tak to je důležitý upřesnění :) V přední mi funguje bez problémů i ta čína...
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    NIXX: Nene, v predni kapse...
    NIXX
    NIXX --- ---
    WERT: taky mě to napadlo, ale myslel jsem si spíš, že kdyby byla slabá baterka, tak to přestane fungovat úplně... každopádně vyzkouším.
    LISKNI_SI: taky zajímavý, díky :)
    CLOJSTER: měls mobil v zadní kapse a bylo to OK, jo? Tak Wahoo bude asi lepší gang :-) Ještě je zajímavý, jak se různý aplikace chovají různě, když signál vypadne. Většinou všechny v reálným čase ukážou místo tepovky správně "n/a" nebo "-", ale do TCX některý zapíšou nulový hodnoty, takže to pak dost ovlivní průměrnou tepovku (tohle mi dělal myslím Runtastic). Teď používám iSmoothRun (s exportem do asi 5 online služeb :D) a ten prostě pro danej track point tepovku vynechá, což je asi lepší řešení.
    BADHORSE: taky bych radši hodinky, ale když už bych je kupoval, chtěl bych barometr a kombinovanej přijímač GPS+GLONASS a to už jsem v cenové kategorii kde být nechci :D To radši zkousnu ten mobil. Ovládám ho hodinkama Pebble Classic za pár šupů, takže ho při běhu nevyndávám z kapsy a mám na zápěstí údaje který chci + funkce start/pause, lap atd.
    WERT
    WERT --- ---
    NIXX: Nemas jen slabou baterku? Tohle mi dela wahoo kdyz je slaba baterka
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    NIXX: Taky mám tepák z ali, a s mobilem v zadní kapse to nechodí. Na netu se dá porůznu dočíst, že je to spíš vlastnost BTLE než číny, snad bych i řek, že jsem to četl v návodu k Wahoo (jejich RFLKT se chová vesměs podobně). Mám ale pocit, že bráchův mobil (Galaxy S4 s Androidem 5) hlásí u stejný vzdálenosti mnohem lepší BT signál než můj (S3 s Androidem 4), takže to může být i o tom.
    (No a pak na helpdesku od Locusu nějakej týpek tvrdil, že na stejným Androidu mu to s Endomondem drželo a se vším ostatním ne. Čemuž teda moc nevěřím, ale když už se o tom bavíme, škoda nevzpomenout.)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    NIXX: u garminu mame sporttester a nesaskujeme z mobilem :-)
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    NIXX: Ja pouzival wahoo bt tepak s mobilem a mobil jsem mel v kapse kalhot nebo bundy a nevypadavalo to...
    NIXX
    NIXX --- ---
    BATY: aha, myslel jsem, že Gramin má i nějakej ANT+BT tepák... tak nic :) Takže z těch "značkových" asi jen Polar a Wahoo...
    BATY
    BATY --- ---
    NIXX: U Garminu to je ale pres ANT+ a ne pres BT. Taky jsem nikdy nezaznamenal problem i kdyz jsme si s kamaradem vymenili kola, tak ja videl jeho tep a on muj...

Kdyz jsem daval Edge 500 chytat GPS na balkon a vzal jsem si tepak, tak jsem ho slysel Edge pipnout pres cely byt a nekolik sten, ze se tepak pripojil, takze s prekazkama v ceste asi problem mit taky nebude...
    NIXX
    NIXX --- ---
    LEDOFREDO: Jasný, s hodinkama je to easy... Ale i tak dík za reakci ;)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    NIXX: ja mam druhy gaminy v rade a nevypadavam .. ale mozna nesplnuju tvoje podminky, protoze u me mezi rukou a hrudnikem zadna prekazka krome obleceni neni
    NIXX
    NIXX --- ---
    Řešili jste někdy problémy s vypadáváním Bluetooth signálu u snímače TF? Zkusil jsem ze srandy koupit levnej tepák z AliExpressu. Funguje překvapivě dobře, ale musím mít mobil v kapse na prsou. Když dám mobil do zadní kapsy kalhot, začne signál občas vypadávat. Když mezi telefonem a tepákem není žádná překážka, funguje i na větší vzdálenost celkem bez problémů (např. když dám telefon na lavici a běhám po celý tělocvičně, tak je to většinou OK).
    Zajímalo by mě, jak se chovají 3x dražší tepáky od Polaru, Garminu nebo Wahoo. Taky signál občas vypadne, když je mezi ním a mobilem "překážka" (tělo) nebo je to úplně bez problémů? Díky!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BATY: Kamarad mel zajem, tak se zeptam a poslu ti echo kdyz mi nastrelis cenu do posty. Diky.
    BATY
    BATY --- ---
    Tak jsem si udelal radost a koupil jsem si Fenix3, tak asi budu prodavat Garmin Swim + ant stick, co jsem mel do bazenu.

Nemel jsem zatim cas premyslet o cene, ale kdybyste je nekdo chtel, tak mi dejte vedet.

Hodinky jsou zachovale, nosil jsem je jen do bazenu. V zaruce uz myslim ale nejsou. Ale jsou bez problemu.
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    SCHRAPNEL: Garmin Connect mal vcera vypadok, len update: Po konvertnuti gpx podla tvojho navodu sa mi podarilo inportnut gpx ako aktivitu a z aktivity vytvorit Course, cize je to trocha naokolo, ale funguje to!! Diky moc.
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    NYX: Nahraj do hodiniek kam? Konvertol som to gpx cez gpsbabel, nahral aj do NEWFILES aj do COURSES a nic. Stale v courses v hodinkach vidim len tu jednu, ktoru som nahral cez garmin connect ...
    NYX
    NYX --- ---
    SCHRAPNEL: to nahraj primo do hodinek, ne? akorat nevim jak 920xt, ale fenix 2 vyzaduje, aby to byla but route nebo track, to druhe odmitne zobrazovat pro navigaci.

tohle mi funguje pro konverzi spatne gpx -> spravne gpx
    gpsbabel -i gpx -f in.gpx -x track,faketime=f20100705200000+10 -o gpx -F out.gpx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam