• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    Ahoj, existuje nejaky magic na nahranie .gpx ako course do Garmin Connect? Stiahol som tento gpx ako jazdu niekoho ineho a rad by som to pouzil na moju dalsiu jazdu. Mam Garmin Forerunner 920xt, ziaden Edge.

M0R
    M0R --- ---
    Zdravim...mam dotaz ohledne bezeckych hodinek

Zena ma bezecky hodinky TomTom Runner. Ma v nich ulozeny vsechny svoje behy, ale nektery se ji nenahraly do pocitace (a tim padem ani na internet)

Nevite cim to muze byt?
    SALO
    SALO --- ---
    NIXX: v cyklistickom interface ta funkcia je, mozno staci dat Strave na vedomie, ze ju chcu aj bezci.

NIXX
    NIXX --- ---
    WERT: z výkonovýho hlediska tahle funkce jejich servery vůbec nezatěžuje. Je to client-side řešení. Naopak ty Strava Segmenty s leaderboardama nejsou tak triviální. Hlavně, opakuju, je to řešení úplně jinýho problému! Ale to je fuk... Každej ať si z toho vezme svoje :)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    NIXX: ja jsem hlavne cyklista,a kdyz jsem behal tak strava splnovala me pozadavky.

Kdyz jsi rejpal hlubokej tak pouzivej veloviewer :D
    WERT
    WERT --- ---
    NIXX: driv to na strave taky bylo jednodussi to mas pravdu, podle me to udelali takhle, kvuli narokum na celej jejich system (mnozstvi dotazu), coz je pochopitelny. Ve finale to je trochu "zkostnatelejsi" ale cely sviznejsi z dlouhodobyho hlediska.

Tudiz staci nebej ignorantskej hnidopich, a vytvorit si par segmentu co te zajimaj, na kterych treba muzes zjistit jak jses na tom fyzicky a sledovat je dlouhodobe. A nemusis to pak kontrolovat pokazdy znova :)
    NIXX
    NIXX --- ---
    WERT: BADHORSE: Já chápu, že Strava segmenty jsou fajn. Ale pro rychlý ad-hoc rozpitvání aktivity se to prostě nehodí. Je to úplně jinej uživatelskej scénář.
    NIXX
    NIXX --- ---
    WERT: jasně, místo jednoduchýho označení v grafu budu vytvářet segment... když chceš hamburger, dej si párek ;-)
    WERT
    WERT --- ---
    NIXX: staci si vytvorit segment (muzes ho mit private) a pak vidis treba tohle... pokud klidknes na compare efforts... coz je podle me docela dost detailni ... nehlede ze muzes porovnavat i vsechny lidi nejen sebe

NIXX
    NIXX --- ---
    BADHORSE: měl jsem na mysli něco takovýho (pro libovolně vybranej úsek trati):
    NIXX
    NIXX --- ---
    BADHORSE: to bohužel není to, co jsem myslel. Šlo mi o to, označit si myší libovolný segment na grafu a ukázat průměrné hodnoty za ten označený úsek. Neměl jsem na mysli předvytvořený "Segment" v hantýrce Stravy. Možná jsem to blbě napsal.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    NIXX: NIXX: je to skoda, jak jsem psal, ten kalendar byl celkem pouzitelnej diky tomu ze to (zrejme poradatele kvuli reklame) plnili, navic tam byla i trasa .. koukal jsem prave ze vypsali termin na K100, ktera vim ze tam vzdycky byla a kalendar nikde..

na sportTracks kouknu - treba to co pises s planovanim treninku jsem dycky povazoval za prekvapive ze nikde poradne neni (krome treninkovych planu nekde, ale ty jsou vzdycky dost systemove svazane). Proc mas sportovni dennik kam si vsechno zapisujes a rozpis treninku nemuzes, ze ..

ad strava - jak pises - delal jsem si ted ve strave poradek a ten prechod na dalsi aktivitu mi taky furt chybel, jeste bych doplnil chybejici editovani casu/vzdalenosti .. pry to je proto aby se nepodvadelo, ze strava je competitive, ale myslim ze u beznyho uzivatele je to uplne jedno a kdo fakt chce podvadet tak muze zfixlovat gpx-ko a naimportovat .. a me by se teda obcas opraveni chyb v case a vzdalenosti hodilo (zvlast u nekterych starsich mobilnich zaznamu). Ale jinak neupiram nektere dobre veci, treba Garmin okopiroval "gear", ale narozdil od Stravy ti neukaze ty nabehany kilometry, tak k cemu ti to pak je, ze to zaznamenavas.

kazdopadne dik za zajimave tipy!

BADHORSE: hele nektery veci jsou fakt hodne divny, treba konkretni priklad - vcera jsem hledal jak se ve Strave leavuje challenge (prihlasil jsem se omylem do cyklo challenge) a to mi fakt unika proc to je pod skrytym tlacitkem ktere se objevi na boku az po najeti mysi, jako by slo o nejakou tajnou feature

(dekujeme predem WERTovi, ze na tento prispevek nereaguje)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    Tohle mas k tomu rozkliknuteme segmentu, mapa, avarage pace, elevation, cas, aktualni rychlost, zebricek, zvirazneni na mape, cleneni podle veku, pohlavi a velikosti penisu...co vic bys potreboval?

NIXX
    NIXX --- ---
    BADHORSE: teď nevím, o které z mnou postrádánych funkcí mluvíš :-) Ale rád se přiučím. Je fakt, že za používání Stravy peníze neberu, takže jsem vskutku "amatér" ;-)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    NIXX: na strave to jde, jen nevis jak a kde :) ach ti amatersti uzivatele
    NIXX
    NIXX --- ---
    NIXX: abych Stravě nekřivdil, tak segmenty a automatický seskupení běhů po stejný trase jsou hezký fuknce, který zase chybí jidne...
    NIXX
    NIXX --- ---
    LEDOFREDO: Kalendář akcí z Endomonda asi fakt zmizel...

Mně se poslední dobou nejvíc líbí SmashRun a SportTracks.
    U SportTracks se mi líbí plánování tréninků do budoucnosti. A celkem fajn pitvání jednotlivých aktivit. Málokde jinde jsem viděl, že by šlo označit segment myší a zobrazily se ti jeho průměrný hodnoty (tempo, HR atd.). Na Garminu, Endomondo, Runtastic to jen zoomuje. Na Stravě to nedělá pro jistotu nic.
    Taky je docela fajn graf training load/fatigue. Ten byl o chlup lepší jen v premium verzi Training Peaks, ale ta už zas stojí ranec, takže jsem zkušební verzi neprodloužil.

Strava je asi super pro cyklisty, ale běžcům jejich premium verze nic moc navíc nenabízí. Je fakt, že to UI není zlý, ale některý věci mě vytáčí (není možný jedním klikem přejít na přechozí/následující aktivitu - WTF?). Nejsou tam zvlášť nastoupaný a naklesaný výškový metry, průměrná tepovka, vynucená korekce elevace při importu z mobilu (i když nový mobily mají barometrickej výškoměr, Strava ty data stejně zahazuje)... atd. To jen tak namátkou. Na to jak Stravu všichni vynáši do nebes mi to úplně dokonalý nepřijde.

SmashRun je neotřelej. Má spoustu vychytávek, který jsem nikde jinde neviděl a jsou docela zábavný. Doporučuju zkusit. Zase tam některý věci chybí, ale je to hezká hračka.

WERT: Jako fakt? "jsis"? Místo blbejch keců je fakt lepší mlčet.
    WERT
    WERT --- ---
    LEDOFREDO: docela jsi me rozplakal... a uz jsis znovu cetl informacni hodnotu tvyho originalniho prispevku? LEDOFREDO:
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    kdyz nemas co rict smysluplnyho, krome cintu a urazek, tak nic nepis
    WERT
    WERT --- ---
    LEDOFREDO: nevim ale strava ma nejlepsi UI z tech vsech hruz, ktery vede endomondo, Nebo to snad ovladas chapadlama? koukas na to vzhuru nohama???
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam