• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MINER
    MINER --- ---
    SALO: MINER: Bohužel musím uznat, že přesnost optical wrist HR Fenix 3 se blíží spíš přesnosti napiču než dostačující. Poté, co jsem si ho koupil, a testuji, jestli se můžu zbavit prsáku, bohužel spíš docházím k závěru, že je to nespolehlivé. Nejde ani tak o 7s+ zpoždění, ale že občas je to úplně mimo o 10 i 20 tepů desítky sekund i minuty.
    Rozhodně nedosahuji přesnosti jako Rainmaker. Nejpřesnější průběh vypadá spíš jako ten v příloze. Jinak to často jede desítky sekund nebo dokonce minuty 10 býtů vedle. Na intervaly je to úplně na píču. Často vůbec nechytí že tepovka roste až do konce intervalu.
    Zatím je to pro mě spíš zklamání, i když to ještě chvilku budu zkoušet různě pozicovat na ruce, jestli se přesnost nezlepší, ale už v to moc nedoufám.
    Dá se to použít spíš orientačně, takže výhoda je, že jsou aspoň nějaký data tam, kde bych si prsák nebral: kde neřídím zátěž podle tepu.

ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    MAESTRO_007: je to pomerne jednoduchy.
    GPS k urceni vysky je dost presny, a kdyz nemas zkaliborvanej barometr, tak je to dokonce presnejsi. Problem je ale v kontinualnim mereni - pokud chces merit treba nastoupane metry. Protoze GPS ma pomerne velkou nepresnost ve smyslu nahodne odchylky, tedy kdyz budes merit nastoupane metry, tak ti tam mereni vysky pomoci GSP naseka nahodny zuby a zhupy a budes tak mit hodne nastoupanych metru. Vyhoda barometru je zrejma - sice je treba ho kalibrovat [napr. pomoci vysky z gps], protoze tlak se meni, ale to jde kdykoliv zmenit, treba i zpetne.
    Zkratka barometrickej urcite ma smysl.
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    MAESTRO_007: určitě s barometrem, měřit výšky na základě GPS není přesné ;)
    NIXX
    NIXX --- ---
    MAESTRO_007: nemám to potvrzené, ale myslím si, že hodně záleží na "chytrosti" toho zařízení. V prvních minutách aktivity je zřejmě přesnější použít GNSS k určení hrubé absolutní nadmořské výšky. Následné stoupání/klesání už zase asi přesněji zachytí barometr. Bude za tím asi docela pokročilá matematika a záleží, jak šikovně se oba systémy navzájem zkalibrují.
    NIXX
    NIXX --- ---
    MAESTRO_007: podle mě to přežitek není... určení elevace pomocí GNSS (GPS, GLONASS...) je celkem nepřesný (koukám na jeden z posledních běhů, kdy jsem běhal dokola ten samý kopec a první opakování je mimo o 50m, ostatní v rozptylu asi 10m - iPhone 5s - GPS+GLONASS). Existující databáze elevačních dat, které jsou používány různými službami (Strava, Runtastic, SportTracks) ke korekci elevace, ale mají poměrně nízké rozlišení, neznají mosty (např. když přejedeš řeku, budeš tam mít důlek jako kdybys přejel korytem) atd.
    Zas u některých barometrických výškoměrů jsem viděl v prvních minutách aktivity "drift", než se údaj ustálil.
    SALO
    SALO --- ---
    MAESTRO_007: je, nemeraju.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    //je opodstatnene hledat cyklocomputer s barometrem kdyz chci mit vyskove metry kvalitne zmerene? nebo je to prezitek a novejsi computery bez barometru meri kvalitne i tak?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Doporucte aplikaci na iphone + webovy portal (nemusi to byt ta sama firma)
    Poridila jsem novy HR monitor, a chtela bych si mapovat moje cviceni. na behani jsem do ted pouzivala ISmoothRun + runkeeper, ale chtela bych si sledovat i indoor cviceni, a navic i nejaky pokusy, jako treba tepovka pri meditaci a jiny forky.
    Takze, potrebovala bych, aby to umelo si nechat zadefinovat ruzny druhy cviceni (delam ruzny akrobacie a to ve vyberu nikdy neni :) ) + aby to urcite umelo zobrazovat graf tepu na cas (tj ne na vzdalenost)
    Aby to umelo spolupracovat s applehealth, a positat tomu odcvicene kalorie.
    Nejaky pekny webovy portal, kde by bylo mozne videt nejake pekne reporty. (to v zasade umi ten runkeeper, ale vadi mi, ze u indoor aktivit to ukaze jen prumernou tepovku a ne graf)

+ pokud by to existovalo, fakt by me lakalo zkusit nsit senzor 24 hodin v kuse, s nejakou aplikaci aby to zmerilo (ja vim, odhadlo ale stejne) kalorie za muj prumerny den, stejne jako to delaji fitness naramky. To klidne muze byt neco mimo to co pozaduju vys, to bych stejne zkusila jen parkrat pro zajimavost
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    LEDOFREDO: joj, to jsem si myslel, von to neni big deal, jen jsem to chtel mit vsechno pekne pohromade. asi smula. dik
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    muzes zkusit prepnout typ behu na race, ale je mozne ze nepomuze nic, strava ma osobity pristup k vyhodnocovani gps zaznamu a u nekterych starych zaznamu porizenych ne ve strave na na mene kvalitnim mobilu mam stejny problem
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Prosim o radu ohledne importu do Stravy.
    Exportoval jsem data (cca. 120 aktivit) z Runtastic pomocí tohoto scriptu: https://gist.github.com/christianewald/0009d3ce1a372a11ae82 pak jsem postupne (po 25 polozkach) importoval do Stravy. Aktivity se nahraly, ale obcas mi nesedej vzdalenosti, treba misto 9 km se mi importuje v aktivite jen 1 km. nevite nekdo co s tim? diky
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Premyslim o novem HR monitoru k iphonu 5s. Je nejaky prakticky rozdil mezi wahoo a polarem?
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Ahoj, mám GPS záznam ze šifrovačky (z výletu, atd...). Problém je, že na některých úsecích GPS vypadla a třeba hodinu nezaznamenávala.

1) Existuje nějaká aplikace, ve který bych do GPS záznamu mohl přidávat body (manuálně bych alespoň na hrubo doplnil chybějící úseky) a zároveň nesmazala informace o času (všechny editory, co jsem zkoušel, tak s přidáním jednoho novýho bodu smažou všechny informace o čase – já bych je ale chtěl jen manuálně doplnit/poupravit)?

Šlo by to ručně pomocí upravování XML (.gpx) souboru, ale to se mi moc nelíbí...

2) Existuje nějaký webový rozhraní, kam by šlo výslednou trasu nahrát, vložit třeba jako iframe do stránky, a zároveň by to podporovalo přehrávání trasy v čase? (jako je to např. na garmin webu, ale tam to asi jde jen pokud má člověk zařízení od garminu?)

Díky moc :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    strava.com jako nastroj na dokazovani vinny/nevinny :)

Držel se Démare na San Remu auta nebo nedržel? To je, oč tu běží - iDNES.cz
    http://sport.idnes.cz/...aud-demare-drzeni-auta-foo-/cyklistika.aspx?c=A160321_011319_cyklistika_mt2

kazdopadne 52,2km/h do kopce neni spatne :) ..tady konkretni rajd

Bike Ride Profile | Milan San Remo : The legend!! near | Times and Records | Strava
    https://www.strava.com/activities/521963982
    DNNA
    DNNA --- ---
    MINER: docela rozdil treba oproti tem WAHOO TICKR kde dc rainmaker uvadi vydrz 1-2 roky :)
    BATY
    BATY --- ---
    MINER: tak napr. kdyz jdes na bezky, tak ti jsou hodinky na ruce docela na prd, kdyz je mas po budnou... A na silnici je mam radeji na riditkach. Nekoupil jsem si hodinky proto, abych na ne nekoukal, to jsem mohl mit mobil se stravou hozenej v dresu.
    MINER
    MINER --- ---
    BATY: To jsem nikdy nepochopil, proč lidi dělají, když je to dělané na ruku:) Já na kole koukám před sebe, ne na řidítka. Stejně jako u běhu se na hodinky kouknu jen občas a nepotřebuji je hypnotizovat, ale externí pás k tomu můžeš přidat vždycky, když to potřebuješ...

DNNA: Dobrý vědět, toho jsem si nevšiml.
    DNNA
    DNNA --- ---
    MINER: Baterka ve Scosche Rhytm+ vydrzi jen 8 hodin?
    BATY
    BATY --- ---
    MINER: do chvile, kdy si das hodinky na riditka a nebo treba na rukav od bundy to nema chybu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam