PFAUST: za běžných podmínek je displej čitelný dobře, v stinném interiéru, nebo v šeru hůř: zejména barvy pak rychle splynou s černým pozadím, pokud používáš.
Byť jsou Fenix docela velké, nejsou moc těžké a sedí dobře, nevadí.
Základ funguje dobře, až na kolísání aktuálního tempa, které by šlo řešit delším průměrem.
GPS je u Fenix o něco méně přesná než u Polar nebo Suunto, což přispívá k tomu kolísání tempa, ale není to zas tak dramatické, aby to byl show stopper.
Líbí se mi WiFi konektivita: není potřeba se otravovat párováním s telefonem, dokáže se to synchronizovat přes WiFi.
Některý non-esenciální SW věci tam jsou Garminovsky odfláknutý.
Nejsou nezbytně nutné, ale mluví to o tom, jak nad tím někdo moc přemýšlel a testoval. Třeba:
– Elevation plot funguje jen při navigaci dopředu po course vytvořené v Connect IQ, a v ostatních případech, jako třeba navigace zpět nebo track to destination zobrazuje nesmysly. Dokonce nefunguje ani při track back právě nahrané activity v hodinkách.
– Course jde nahrát jen přes USB nebo totálně krkolomně
– Vytvoření course v hodinkách (podle souřadnic z mapy) je koncentrovaný peklo.
– Navigace furt zoomuje zpátky, i když si jí nastavíš, že chceš vidět třeba víc
Prostě je za tím vidět, že features jsou šité horkou jehlou, na úkor kvality, aby si mohli odškrtnout, že tam ta feature je.
Já mám verzi s optical HR, a ten je na totálně obří píču. Nespolehlivé, klidně +- 15-20 bpm od hrudního pásu po dobu minut. Nevím, jestli to zlepší firmwarem, nebo to takhle na píču udělali a stejně na píču už to zůstane navždy. Ale záleží to také no barvě a vlastnostech kůže (byť nejsem hnědočech, někomu to prý funguje líp).
Já mám k Fenix neutrální vztah. Už si je nechám, ale nadšený z nich nejsem. Nazval bych je OK. Vzhledem ke kvalitě trochu předražené, ale umí toho nejvíc proti konkurenci.
Proti ostatním maj bezkonkurenční displej, a dokáží zobrazit 4 informace na displeji najednou. Ostatní z neznámého důvodu jen 3. A tak nějak skoro umí řešit všechno, i když občas nedokonale.
Polar je lepší guide pro běžce a V800 má bezkonkurenčně nejpřesnější GPS. Polar Flow je taky lepší pro analýzu běhu, než Connect IQ. Ale nemá moc podpory pro ostatní typy sportů.
Suunto má skoro stejně přesnou GPS a přijde mi kvalitněji zpracováno, ale nemá model, kterej by uměl dobře jak running tak outdoor (Ambit vs. Traverse) a já dělám obé.