• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Ahoj, prosím o radu. Vybírám hodinky s GPS pro měření běhu a tepu, cena cca do 6 tisíc. Stačí mi de facto měření trasy a tepu a možnost nahrávat do nějakého deníku na webu, ideálně Endomondo, kde mám historii, a rád bych ty hodinky vzal občas na závod typu Spartan race, tj. aby vydržely vodu, bahno a nějaký naráz.
    Zatím to vidím na Polar M400, ale nejsem si jistý tou odolností.
    Máte někdo tip na hodinky, které by moje nároky splňovaly?
    SPOOK
    SPOOK --- ---
    LEDOFREDO: jj vyzkouším přepnout. gps+glonass mám
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    SPOOK: no teoreticky mas pravdu, ale prakticky cert vi .. zkus prepnout na smart/1sec zaznam a idealne kombo gps+glonass a uvidis jak to bude s presnosti .. ja to pouzivam takhle, samozrejme spotreba je jinde - ale rekni mi kde mas problem se nabit - na sportovani ti baterka vzdycky vystaci a doma dobijes a na nejaky extremne dlouhy (nekolikadeni) trekovani neni problem pribalit powerbanku, hodinky si nevemou skoro nic takze i mala staci na dlouho
    SPOOK
    SPOOK --- ---
    áha, já myslel že to jen zaznamenává jednou za 60. sec. Ale stejně, to by měl naopak naměřit méně ne?
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    SPOOK: no pockej, nemuzes pri pouzivani ultra trac cekat ze ti to bude spravne merit kdyz to dela bod jednou za 60 sekund...
    SPOOK
    SPOOK --- ---
    BATY: to rozložení obrazovky je docela rozumné, najdu to někde na Connect IQ?

Dneska jsem zkoušel to navigování s fenix 3 po nahrané trase z mapy.cz. Skoro pořád mi hodinky vibrovali že jsem mimo trasu. Také jsem myslel že mě bude nějak upozorňovat na blížící se bod odbočení ale to ne. V podstatě jedině podle čeho šlo orientovat byla mapa, kde byla zakreslená plánovaná trasa a přez ní prošlá. Šipku s kurzem mi směřoval pořád do cíle, ale ne na trasu a průchozí body. Možná jsem jen nenašel v hodinkách to správné nastavení..?

V cíli mi ukázal místo 13.8km 16.7km což mi přijde teda dost :( Ale trasa vedla hodně v lese a signál asi nic moc..

Baterka super, v režimu Ultra Trac jsem po celém dni na 81 %

BATY
    BATY --- ---
    CLOJSTER: Dík, nemám doma rodinu, tak je čas, jinak to co jsem dal dneska za den, nedám ani za týden ;)
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    BATY: Slusne sis to dneska dal!
    BATY
    BATY --- ---
    A jeste bych u F3 chtel vypichnout baterku... Dneska jsem je pekne provetral, 4h kolo, 1h bazen a 0,5h beh a jeste zbyva 70%. Nabijel jsem je vcera vecer...

BATY
    BATY --- ---
    Jinak, takhle vozim F3 na silnicce:

FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nevite proc posledni Garmini Fenix3 s optikou na zapesti neni ve velkych obchodech typu alza, czc, kasa ?
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    SPOOK: moc děkuju za informace k produktu. určitě dej vědět, jaks byl po testování spokojený! zní to vesměs pozitivně, což je fajn.

MINER: také si moc cením podrobné recenze. myslím, že některé až moc odborné věci bych nevyužil, nicméně chci mimo jiné ukončit to věčné vyklikávání tras na mapách.cz poté, co dorazím z náročné cesty na kole. škoda těch některých negativních popisů, ale bereš věc objektivně.

víš, co zjišťuji? že člověk vlastně nemá až tak na výběr, pokud jde o chytré hodinky. polary se mi vizuálně nelíbí, casia a další digitálky jsou prostě mimo. ty fenixy se mi líbí vizuálně (pravda, neměl jsem je na ruce, což hodně udělá), na rozdíl od řady XT (preferuji kulatý design), ale zase nevím, zda bych využil všechny funkce. a mohl bych si počkat na červen na ty Forerunner 735XT, jenže nemají výškoměr (proboha, proč?), což je pro mne zásadní. takže jsem s výběrem vlastně na začátku. ještě jsem se koukal tady: https://www.mall.cz/hodinky/suunto-ambit3-peak-black-hr
    ale má to zase ale - a tím je preferované propojení s iphonem, který namám.. mno, klikám skoro celý den, protože si chci udělat radost, ale k rezultátu jsem zatím nedoputoval :Đ
    SPOOK
    SPOOK --- ---
    BATY: paráda díky
    BATY
    BATY --- ---
    SPOOK: protoze to tam mapy.cz nedavaji, prozen to pres tyhle stranky: http://www.gpsies.com/convert.do

ja to ukladam do formatu Garmin Course TCX, ten pak davam do NewFiles, dole zasrtni "Nahradit udaje o nadmorske vysce" a budes je tam mit...
    SPOOK
    SPOOK --- ---
    BATY: eh pardon myslel jsem verzi softwaru 7.00
    jj nahravam do NewFiles. Jen mi neukazuje profil, nevím proč...
    BATY
    BATY --- ---
    MINER: jen k tem 4 udajum najednou, ja pouzivam tento data field na behani a v podstate nepotrebuji vubec menit obrazvky... to prostredni pole se meni a zobrazuje se tam avg pace/nadmorksa vyska/grade...

BATY
    BATY --- ---
    SPOOK: co myslis tou verzi 10.0?

Jakym zpusobem si tam nahravas trasu z mapy.cz? Normalne *.gpx to slozky NewFiles?
    MINER
    MINER --- ---
    PFAUST: za běžných podmínek je displej čitelný dobře, v stinném interiéru, nebo v šeru hůř: zejména barvy pak rychle splynou s černým pozadím, pokud používáš.

Byť jsou Fenix docela velké, nejsou moc těžké a sedí dobře, nevadí.

Základ funguje dobře, až na kolísání aktuálního tempa, které by šlo řešit delším průměrem.
    GPS je u Fenix o něco méně přesná než u Polar nebo Suunto, což přispívá k tomu kolísání tempa, ale není to zas tak dramatické, aby to byl show stopper.
    Líbí se mi WiFi konektivita: není potřeba se otravovat párováním s telefonem, dokáže se to synchronizovat přes WiFi.

Některý non-esenciální SW věci tam jsou Garminovsky odfláknutý.
    Nejsou nezbytně nutné, ale mluví to o tom, jak nad tím někdo moc přemýšlel a testoval. Třeba:
    – Elevation plot funguje jen při navigaci dopředu po course vytvořené v Connect IQ, a v ostatních případech, jako třeba navigace zpět nebo track to destination zobrazuje nesmysly. Dokonce nefunguje ani při track back právě nahrané activity v hodinkách.
    – Course jde nahrát jen přes USB nebo totálně krkolomně
    – Vytvoření course v hodinkách (podle souřadnic z mapy) je koncentrovaný peklo.
    – Navigace furt zoomuje zpátky, i když si jí nastavíš, že chceš vidět třeba víc
    Prostě je za tím vidět, že features jsou šité horkou jehlou, na úkor kvality, aby si mohli odškrtnout, že tam ta feature je.

Já mám verzi s optical HR, a ten je na totálně obří píču. Nespolehlivé, klidně +- 15-20 bpm od hrudního pásu po dobu minut. Nevím, jestli to zlepší firmwarem, nebo to takhle na píču udělali a stejně na píču už to zůstane navždy. Ale záleží to také no barvě a vlastnostech kůže (byť nejsem hnědočech, někomu to prý funguje líp).

Já mám k Fenix neutrální vztah. Už si je nechám, ale nadšený z nich nejsem. Nazval bych je OK. Vzhledem ke kvalitě trochu předražené, ale umí toho nejvíc proti konkurenci.

Proti ostatním maj bezkonkurenční displej, a dokáží zobrazit 4 informace na displeji najednou. Ostatní z neznámého důvodu jen 3. A tak nějak skoro umí řešit všechno, i když občas nedokonale.

Polar je lepší guide pro běžce a V800 má bezkonkurenčně nejpřesnější GPS. Polar Flow je taky lepší pro analýzu běhu, než Connect IQ. Ale nemá moc podpory pro ostatní typy sportů.

Suunto má skoro stejně přesnou GPS a přijde mi kvalitněji zpracováno, ale nemá model, kterej by uměl dobře jak running tak outdoor (Ambit vs. Traverse) a já dělám obé.
    SPOOK
    SPOOK --- ---
    Když už je řeč o těch Fenix 3 . Koupil jsem je před týdnem a jsem docela nadšen. Hned jsem přehrál na verzi 10.0. Jediné co mi kazí radost je silně nespolehlivý údaj o aktuálním tempu v při běhu. Stačí běžet okolo řeky, pár stromů az tempa 5.05 je najednou 6.20, apk 8... Docela mu pak dlouho trvá než to zase srovná. Přitom uběhnutá vzdálenost a průměrné tempo je docela ok.

Občas také nezobrazí notifikace z telefonu (andoid) ačkoliv se tváří že jsou spojeni. Pomůže až restart.

Teď jsem si zkusil nahrát připravenou trasu z mapy.cz tak zítra otestuji navigování při turistice jsem docela zvědav.

Kupoval jsem je s tím novým hrudním pásem HRM RUN2 a ten ukazuje parádně. Docela jsem koukal na ty výstupy co všechno o mě zjistil.. :)

Takže převažuje radost z nákupu až na těch pár věcí popsaných výše..
    VANIS
    VANIS --- ---
    PFAUST: cim vic svetla tim je displej citelnejsi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam