• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    DNNA
    DNNA --- ---
    LISKNI_SI: Funguje to paradne! Diky moc!
    NIXX
    NIXX --- ---
    LISKNI_SI: jasný... rozumím. Taky nechápu tuhle nekonzistenci. Mají ty Google Mapy i v segment creatoru a občas je to pěknej vopruz :-/ Snad to někdy předělaj...
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    NIXX: Tam jsou bohužel Google Mapy místo Leafletu, do toho bych to musel udělat celý nějak jinak. :-(
    (Čímž teda neříkám, že to nejde. Ale asi by mi udělalo větší radost, kdyby to kluci ze Stravy předělali na osm/leaflet, aby to tam začlo fungovat samo. :-))
    NIXX
    NIXX --- ---
    LISKNI_SI: šlo by to aplikovat i na další místa na Stravě? Např. https://www.strava.com/...pe/running/terrain/all/center/49.953848,17.089558/zoom/14/map_type/terrain

Když vidím tu URL, tak tomu moc nedávám, ale třeba...
    BATY
    BATY --- ---
    LISKNI_SI: diky, funguje to paradne...

jen jeste dotaz, kdyz uz jsme u tech map na strave, netusite nekdo, proc kdyz si dam tu mapu zobrazit pres celou obrazovku, tak vidim graf prevyseni vlevo nahore, misto dole uprostred? zajimave je, ze to dela jen i mych aktivit, kdyz si zobrazim mapu nekoho jineho, tak to je normalne dole uprostred

pouzivam chrome

LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    WERT: Supr. Aby se dalo nastavit, že nějaká ta další mapa je default, to bych asi musel dodělat někam do toho mýho, to asi těžko bude nějak spolupracovat s ostatníma rozšířeníma. Ale můžu se mýlit, je to moje první, rozumím tomu jak koza petrželi, dělal jsem to včera celej den metodou pokus omyl. :-)
    WERT
    WERT --- ---
    LISKNI_SI: v chrome to funguje to bájově!!!!

Takze pro retardy a analfabety jako jsem ja, polopatickej navod:

STAHNOUT: https://github.com/liskin/strava-map-switcher/releases/download/v0.1/strava-map-switcher.crx
    otevrit v chrome: NASTAVENI -> EXTENSIONS pretahnout ten CRX soubor sem...

otevrist stravu a v mape u libovolny aktivity si vybrat pozadovanou mapu

PS - mam tam defautlne nasteveny openstreetmapy s vrstevnicema atd. Tyhle mapy se mi ale zobrazuji vsude, tzn v aplikaci, i v ostatnich browserech. Zmenil jsem si to pomoci nejakyho modulu pridanyho do stravy ci co, jak jsem to ale dokazal uz nevim. Vyse popsana zmena mapy na MAPY.CZ bohuzel funguje jen v jednom browseru...
    jak se tak zda :)
    NIXX
    NIXX --- ---
    LISKNI_SI: nepoužívám moc Chrome, ale ve volné chvíli zkusím. Díky!
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    Chrome Store po mně chce $5, na což sice mám, ale přijde mi mírně trapný, abych se tu s tím dva dny jebal a ještě si zaplatil za to, že to můžou používat aj lamky, takže to prvně zkusíme takhle: https://github.com/liskin/strava-map-switcher/releases/download/v0.1/strava-map-switcher.crx
    Mělo by chodit otevřít v chromu seznam rozšíření a tenhle soubor tam z nějaýho správce souborů přetáhnout. Dejte pls vědět, jestli to chodí, dík.
    NIXX
    NIXX --- ---
    LISKNI_SI: tak tímto se dostáváme do říše snů :D Díky ;)
    MINER
    MINER --- ---
    NIXX: aha, tak Česko maj lepší, svět maj stejný, takže pro nás asi lepší mapy.cz, dík za korekci
    MINER
    MINER --- ---
    NIXX: mapy.cz mají satelitní mapové podklady od stejného dodavatele jako Bing. Jsou stejné.
    NIXX
    NIXX --- ---
    LISKNI_SI: šla by tam přidat i vrstva s leteckou mapou od Mapy.cz? Něco jako
    https://m1.mapserver.mapy.cz/bing/20-573953-355879

Jestli jsem to dobře pochopil, tak "bing" je název jejich ortofoto vrstvy. Existuje i vrstva "ophoto", ale nevím, jakej je mezi nima rozdíl. Prohlížeč mapy.cz tahá fotomapu z "bing" (s Microsoftem to snad nic společnýho nemá) :D. Ještě by bylo ideální překrýt to vrstvou "hybrid-trail_bike-m", ale to asi v tom skriptu nijak jednoduše nepůjde...
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    NIXX: Do browseru. API má, ale to tady nedává smysl. To bych kolem toho musel postavit zvlášť web s vlastním prohlížečem aktivit, aby mělo smysl používat API. :-)
    NIXX
    NIXX --- ---
    LISKNI_SI: o jaký rozšíření by se vlastně jednalo? Do browseru? Nebo má přímo Strava nějaký extension API?
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    NIXX: Přidám to tam, dík. A asi se rovnou vrhnu na to rozšíření. Čekal jsem, že to nakonec budu používat akorát já stejně jak všecko ostatní, tak jsem se s tím nechtěl dělat zbytečně. :-)
    NIXX
    NIXX --- ---
    LISKNI_SI: aby mi to fungovalo ve Firefoxu, musel jsem na konec dopsat ještě ";void(0);" jinak ten bookmarklet vracel objekt a Firefox ho chtěl zobrazovat místo stránky...
    MINER
    MINER --- ---
    WERT: prostě přidej bookmark, ale adresu nahraď za
    javascript:jQuery('body').append(jQuery("<script src='https://rawgit.com/liskin/strava-map-switcher/master/fix.js'></script>"))

A pak na ten bookmark klikni, když jsi v detailu aktivity.

LISKNI_SI: dobrá práce, ten Strava OSM render je sice mnohem lepší než původní Google Maps, ale mapy.cz jsou v Česku bezkonkurenční. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam