• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    AG_
    AG_ --- ---
    blbej dotaz, k footpodu stejně potřebuju nějaký zařízení, třeba hodinky, abych ty data dostal někam na online účet ?
    AG_
    AG_ --- ---
    nějaký 3% odchylka mě asi tak nevadí. zas do toho nechci dávat tisíce, protože běhám jen tak, mimo lidi, mimo závody. tak je zbytečný mít ultra přesný zařízení za 10000 kč
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    AG_: Když jsem pořizoval Fenix 3, tak jsem se těšil, že konečně to bude měřit přesně. Ve výsledku si myslím, že je přesnost horší, než když jsem běhal s iPhone5. Přijde mi, že ten mobil, jak je větší, chytá GPS lépe. Když jsem se podíval po běhu na promítnutí trasy na satelitní mapu, tak to bylo smutný; trasa skrz budov, z jednoho chodníku na druhý apod. Běhám většinou po městě a tam to prostě asi lepší nebude. Pokud chceš porovnávat přesnost hodinek, tak buď článek co níže postuje NEPHIRUS, nebo doporučuju projít blog DC rainmaker, který má velmi komplexní recenze hodinek a často i běh s více hodinkami najednou, kde vidíš, jak které hodinky vyhodnocují trasu. Viz třeba tady srovnání Fenix 5 modelů https://www.dcrainmaker.com/2018/06/garmin-fenix5-plus-5s-5x-in-depth-review.html#gps-accuracy
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    AG_: Mam Fenix 5 a taky to neni presny. Hrozne moc zalezi na tom, kde behas (park vs hrebeny hor) a jak moc clenita je trasa. Pokud chces co nejpresnejsi mereni, tak asi footpod, viz tady: http://fellrnr.com/wiki/GPS_Accuracy
    NIXX
    NIXX --- ---
    AG_: Já hodně dlouho běhal s iPhone 5S a aplikací ismoothrun a přesnost byla v pohodě. Hodně taky záleží, kde ten telefon při běhu máš.
    Ještě si můžeš koupit Bluetooth footpod a vzdálenost brát z něj. Je to přesnější než GPS.
    AG_
    AG_ --- ---
    díky, 300m taky nehrotím, ale ten levnej mobil ubírá fakt 10%.
    když jsem běžel půlmaratón challenge a musel jsem zaběhnout o 3 km víc, protože ten levnej mobil mi prostě tolik ubral, to už nasere. nemusím snad vysvětlovat že na takový trati běžet o 16 minut dýl jen kvuli špatný technice je už docela k nasrání :D
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    AG_: nehrotil bych to tak. je to porad jen technika a navic nebude nikdy na sto procent presna. My jezdime v bande na mtb a i kdyz jedeme vsichni spolu a mame nekolik typu garminu od fenix az po taktickou radu, mame uplne odlisny vystupy v radu desitek az stovek metru a tezko se urcuje, ci data jsou referencni a spravna.
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    AG_: Hele mám podobnou zkušenost, když jsem si koupil tehdy první hodinky s GPS tak jsem to taky hrozne porovnával s mobilem a hrozné to řešil. Na 10km byl rozdíl taky klidně 300m. Ale pak jsem si uvědomil, že mi to vlastně tolik nevadi a chci hlavně běhat ne měřit. Myslim, že navíc GPSka má nějakou toleranci třeba 5%.
    AG_
    AG_ --- ---
    btw stravu jsem uplně přestal používat právě proto, že nejde ručně opravit celkovou délku běhu. v endomondu to jde upravit
    AG_
    AG_ --- ---
    používám GPS v mobilu při běhání a zjistil jsem, že je tak nepřesná, že mi standardně ubere až 10% z celkové délky běhu. např uběhnu 9,9 km, a v aplikaci endomondo mám jen 9 km. docela mě to štve. vzal jsem pak kvalitnější mobil asi za 10000 kč a stejně to je dost nepřesný. ubere to třeba 300 m. Tak uvažuju o sportovních hodinkách. Jakou máte zkušenost s přesností garmin (910Xt, 235) ? nebo mi taky budou ubírat stovky metrů?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAVARA: aaaaha diky
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    tak jsem po letech vymenil Garmin Swim za jejich poledni model Instinct a jsem spokojenej. Kdyz si vezmu, ze je cena oproti nejvyssi rade Fenix 5 defakto tretinova (8K) tak je to s absenci Garmin IQ a mapovych podkladu fajn kauf. Pokud se teda jeste aktualizuje nastenka, tak prosim o zapis na Garmin Instinct
    BATY
    BATY --- ---
    Všimli jste si na Stravě toho tlačítka Refresh Stats?

Docela dlouho jsem bádal x měsíců zpět, kde mám cca 55 km o které jsem měl na Garminu víc než na Stravě... Dneska jsem to tlačítko zmáčknul a už mi to ukazuje stejně :)

Tak fajn, chyba nebyla na mém přijímači...

LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    NIXX: diky!! to bych sam nenasel
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    vim, kktina, ale zeptam se..

upadly mi na reminku od F5 takove ty "svorky" ktere drzi prebytek pasku po zapnuti u reminku .. byly tam dve, jedna praskla a upadla, druha byla celkem ok, ale dost rychle pote se poroucela taky .. zvlastni ze na origo cernym reminku na je ta svorka jen jedna, pritom ja tam mel dve (a prislo mi ze jedna to po tom co druha upadla uplne nezvlada) .. nechce se mi uplne kupovat reminek (origo i neorigo) kvuli takovy drobnosti .. neresil nekdo podobnou vec, nejakou nahradu ?
    PULKA
    PULKA --- ---
    CLOJSTER: Cool, zapřemýšlím o tom.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    PULKA: Id DNNA nekde psal ze resil nejaky problem se Suuntama tim ze to poslal primo do Finska, tam mu to opravili/vymenili davno po zaruce zdarma a poslali zpet funkcni. Pry se radsi vysrat na tu CR podporu a poslat primo tam. Takze bych to jeste zkusil takto...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam