• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    NIXX
    NIXX --- ---
    MR_DAN: PHOB: U mě na Fenixech 3 barometr v pohodě... Občas je u delších aktivit drift o pár metrů kvůli změně počasí, ale jinak fajn. Teď mám barometr ještě ve Strydu, tak můžu srovnávat. A až na konstantu lícujou dost přesně. Jestli barometr nějak divoce blbne, je to IMHO důvod k reklamaci. Ještě teda můžete zkontrolovat, jestli nemáte zanesenej otvor, kterým se vyrovnává tlak mezi okolním prostředím a samotnou součástkou v hodinkách.
    Podle mých zkušeností plánování tras na mapách.cz změny nadm. výšky hodně nadhodnocuje.
    PHOB
    PHOB --- ---
    me garmin fenixy 3hr pri nejakych kopcich (zvlaste turistice) docela dost litaji... sem tam ustreli nesmyslne, nechapu, proc nema garmin poresene poradne dopocitavani mezi bodama... na suuntech ambit3 bylo tohle o dost lepsi...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    u garmina se dá zapínat výšková korekce
    BATY
    BATY --- ---
    MR_DAN: A nejsou spíš ty mapy špatně? Nebo jak víš, že z map je to dobře a garmin to měří špatně?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    CLOJSTER: garmin, nejde
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    MR_DAN: Muzes si tam nastavit at ti vysku bere z GPS a ne z barometru. (pokud mas suunta)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    tyjo, co bych dal za to kdyby se ten barometr v hodinkach dal vypnout a brat nadm. vysku z gps, to je nejnepresnejsi vec z celych hodinek ...
    nastoupany metry mi bezne pocita tak o 25% mensi oproti vyskovymu profilu trasy v mapach
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    AG_: Suunta s barometrem maji funkci 3D distance (GPS tracking) a nacita to spravne i vzdalenost v kopcich. Ja mam Ambit3 Peak, ktere se ve sve dobe chlubily nepresnejsi GPS - hlavne kvuli vystrcene antene v tom zobacku. Ted se daji poridit za slusne penize.
    NIXX
    NIXX --- ---
    AG_: Jinak například některý hodinky od Gaminu mají v nastavení možnost zapnout 3D speed a 3D distance. Potom se počítá opravdová vzdálenost a rychlost ve 3D prostoru. Co vím, používá se to jen u sjezdového lyžování nebo u leteckých sportů.
    NIXX
    NIXX --- ---
    AG_: Podle mě se bere jenom průmět do vodorovné roviny. Když měříš vzdálenost na mapě, taky nepočítáš pythagorovu větu pro každou vrstevnici. Proto tě u tratí kromě délky zajímá taky aspoň údaj o zisku a ztrátě nadmořské výšky nebo nějaká metrika typu "climb score" apod.
    BATY
    BATY --- ---
    AG_: Musíš si koupit hodinky s barometrem ;)
    AG_
    AG_ --- ---
    hele a jak je to se započítáváním délky tratě, když běhám v kopcích? když vyběhnu prudký kopec, a seběhnu ho dolů, tak urazím dvě horní strany trojuhelníku. zatímco kdyby to GPS měřila jen plošně, tak mě to naměří tu spodní stranu trojuhelníka. což je samozřejmě brutální rozdíl.
    nikdy jsem GPS sport tracking neřešil, tak se ptám na uplný základy :))
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    BATY: U Fenixu GLONASS presnost spis zhorsi.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BATY: Jinak Fenix 5 a letosni cyklocomputery maji momentalne jak GPS, tak Glonass a jeste Galileo, tak by ta fixace mela byt lepsi a zkusim ruzny kombinace. Galileo mam ted i v Instinct, tak to zkusim prokombinovat a jsem zvedavej na rozdily v presnosti.
    BATY
    BATY --- ---
    LEDOFREDO: Já mám Edge 520 a fenix 3 a nemyslím si, že by se přesnost nějak lišila, že jsou na tom cyklo lépe. Spíš je to o rychlosti a možná o tom, že cyklocomp je stacionárně na řidítkách a nehýbe se s ním (nevim). Tím, že na kole jedeš rychleji a ty boty po vteřině jsou dál od sebe, tak to vypadá na mapě líp. Zkus se projet s fenixama na kole a uvidíš, že trasa bude pěkná...

Jinak u těch fenixu by mohlo ještě pomoct zapnout i ten GLONASS, který je myslím v defaultu vypnutý, pak by se přesnost mohla trošku zvýšit. Já trasu běhu už nestuduju, občas to uletí do baráku, ale to je prostě město. Výsledek na konci si myslím sedí úplně v pohodě. Když běžím stejnou trasu, mám na konci vždy stejně.
    COYOT
    COYOT --- ---
    Ahoj , nemáte někdo doma přebytečnej ANT+ USB dongle na prodej ?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    tady fenix 5X, presnost na vzdalenost osobne neresim, ale presnost drzeni se cesty je obcas silena
    vypozoroval jsem, ze kdyz mam po leve ruce skalu nebo stran a velky kopec nahoru (typicky pri pohybu po vrstevnici, treba podel reky), tak se GPS nestydi me poslat o desitky metru mimo
    ve meste to byva taky horsi, kvuli blokovani vyhledu na satelity, ale tak to chapu
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ja si teda na presnost F5 nestezuju, trasy co beham pravidelne vykazuji odchylku na 10 km odchylku kolem 100 metru max, vetsinou spis nizke desitky a odpovida to i kdyz sem si tu trasu natahal rucne jinde ... ano, trasa kdyz si hodne prizoomuju neni tazena uplne presne po ceste (prijde mi ze v tomhle jsou cyklo-garminy uplne jinde, co jsem videl vypadalo skvele), ale dylka vychazi velice presne

jinak si pamatuju ze kdyz ja se pred lety toto tema taky resil tak iphony (5ka konkretne) byly uvadeny jako nejpresnejsi gps chip sve doby
    NYX
    NYX --- ---
    AG_: pokud budes mit BTLE footpod, muzes naparovat rovnou na stravu v mobilu.
    AG_
    AG_ --- ---
    blbej dotaz, k footpodu stejně potřebuju nějaký zařízení, třeba hodinky, abych ty data dostal někam na online účet ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam