• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    NIXX:
    BATY: Zkuste do tý konzole dát tohle:

map.addLayer({id: "mapycz", type: "raster", source: {type: "raster", tiles: ["https://mapserver.mapy.cz/turist-m/{z}-{x}-{y}"], minzoom: 2, maxzoom: 18}}, 'heat')

Asi bych to mohl dodělat do map switcheru. :-)
    NIXX
    NIXX --- ---
    COVBY: Mapy.cz - funkce Výlet po okolí
    COVBY
    COVBY --- ---
    Ahoj,

jsem líný a taky bez fantasie s vymýšlením stále nových tras. V Garmin Connectu jsem objevil generátor, kde stačí zadat počet požadovaných kilometrů a směr trasy a aplikace vytvoří trasu, která se dá přehrát do zařízení a člověk může vyrazit.
    Podobnou věc uměla i navigace Teasi, která byla schopná vytvořit vcelku zajímavé trasy a protáhnout mě místy, která jsem vůbec neznal nebo by mě nenapadla a to jen na zadání toho, jestli chci jet silnici nebo MTB a jakou vzdálenost chci ujet, případně kopce/rovinky. Každopádně Teasi jsem poslal pryč...

Neznáte nějaký dobrý generátor tras na běhání a kolo, který třeba pracuje s daty ze Stravy a dokáže tak vytvořit zajímavé trasy?
    BATY
    BATY --- ---
    Tak třeba se to bude hodit někomu jinému :)
    BATY
    BATY --- ---
    NIXX: Aha
    BATY
    BATY --- ---
    Jmenuje se to strava-map-switcher
    NIXX
    NIXX --- ---
    BATY: jj, Strava Map Switcher... ten je fajn. Ale funguje jenom tam, kde Strava ke zobrazení map používá komponentu Leaflet - na detailu aktivity, na detailu segmentu atd. U heatmap je ale použité jiné zobrazovadlo, takže tam ten Switcher bohužel nefunguje.
    BATY
    BATY --- ---
    BATY
    BATY --- ---
    NIXX: Myslím, že dokonce od někoho tady z nyxu se dá v chromu stáhnout plugin, že si v tom kombo boxu přímo na mapách stravy můžeš vybrat i jiné, třeba mapy.cz turistické, sám to používám. Pak tam vidíš všechno...
    NIXX
    NIXX --- ---
    Hrál jsem si teď chvíli se Strava Global Heatmap. Našel jsem ve svém okolí zajímavé lesní trasy, o kterých jsem nevěděl. Bohužel ten mapový podklad na Stravě je naprd, takže se to na normální mapě špatně hledá. Tak jsem prohlídl skripty na té stránce a zjistil, že stačí dát F12, do konzole plácnout tohle:
    map.on('mousedown', function (e) {console.log(JSON.stringify(e.lngLat));});

A po kliknutí kamkoliv do mapy vám to do konzole vypíše souřadnice. Třeba to někomu bude k užitku ;)
    NIXX
    NIXX --- ---
    MR_DAN: Cykloserver dokonce 48m, IMO je to fakt mimo
    BATY
    BATY --- ---
    NIXX: Přesně tak.

Mapy.cz i strava třeba nadmořské metry dost nadhodnocují... Pak jde o to, jestli ty trasy těch akcí jsou opravdu změřené, tedy jestli někdo projel něčím přesným a nebo jsou jenom naklikané v nějakých mapách. Nastoupaným metrům v propozicích závodu většinou noc nevěřím a spíš věřím na konci tomu, co mi ukazuje garmin.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    NIXX: a co jiny mapy? openstreetmap, cykloserver
    NIXX
    NIXX --- ---
    MR_DAN: No, bůhví jak to na těch akcích mají změřený :) Teď jsem si zkusil do mapy.cz hodit jednu téměř plochou trasu, kterou celkem často běhám. Barometr ve Strydu i ve Fenix 3 tam vždycky naměří stoupání celkové kolem 25m. Mapy.cz ukazují 43m - tolik ta trasa nemá ani náhodou.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    NIXX: je fakt, ze za tech treba 18 hodin na trase se tlak muze zmenit celkem lehce
    jak rikam, mam vypozorovany ze to ve finale nameri min celkovyho stoupani, tam posunuti o konstantu nebude hrat roli ...
    a velka spousta akci kterych se ucastnim ma vejskovej profil trasy zmerenej, takze rikat ze mapy jsou spatne a hodinky ne je takovy, no, k tomu se nepridam
    BATY
    BATY --- ---
    Taky jsem byl min, rok na Sněžce...

BATY
    BATY --- ---
    MR_DAN: To nic neznamená, pokud si n.m. nezkalibroval na začátku. Potom to ukazuje správně jen nastoupané metry, ale nemusí to správně ukazovat aktuální nadmořskou výšku, kterou to na začátku aktivity jen cca vypočítá podle gps. Takže tento tvůj argument o přesnosti je tak trochu mimo... Takže až půjdeš zítra na Sněžku, tak si na parkovišti nejdřív zkalibruj hodinky a pokud si prase, tak si je raději před výletem ještě vyčisti. Myslím, že pak by ti to na vrcholu mohlo sedět. Pokud se nějak moc nezmění počasí v době mezi kalibrací a výstupem...
    NIXX
    NIXX --- ---
    MR_DAN: Jestli chceš mít přesnej absolutní číselnej údaj, je potřeba barometr zkalibrovat než vyrazíš. Já vím, že náš byt je v 320 m n.m., před každým výběhem kalibruju. Když jsem někde pryč, kouknu na mapy.cz a zkalibruju podle vrstevnic.
    Automatická kalibrace se snaží zkalibrovat barometr podle GPS před začátkem aktivity po získání GPS fixu - určitě je lepší kalibrovat ručně.
    Když nezkalibruješ, budeš mít profil správně, ale ujetej o konstantu. Když se bude prudce měnit atmosférický tlak, bude tam nějakej drift, ale neměl by být zásadní.
    Automatická korekce zahodí data z barometru a použije data z celosvětovýho modelu.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BATY: stojim na snezce a garmin rika 1550 m.n.m. a podobne, kdezto ve vyskovym profilu gpx trasy jsou ty vrcholy spravne
    plus samozrejme vic prevyseni je vetsi frajerina, takze je jasny cemu budu verit :D

NAVARA: da se? ja tam vim akorat o autokalibraci, coz je neco co nema vubec zadnej efekt z myho pohledu

NIXX: mapy.cz, openstreetmap, ... vs. fenix 3 a fenix 5x vicemene stejny chovani ... zanesenej otvor urcite mam, to ja bejvam jak prase celej
    BATY
    BATY --- ---
    NIXX: přesně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam