• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    MINER: ja sapphire.. mam f5 s timhle sklem a nema po 3 letech ani tečku, na normalnim by me stvaly rejhy ..

Trochu sem doufal ze do f6 absorbujou wattmeter pro beh ala stryd, kterej se mi nechce kupovat
    MINER
    MINER --- ---
    LEDOFREDO: Volíš Solar kvůli baterce nebo odolnější Sapphire?
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    FATBOZZ: oh boy oh boy, come to mama .. nic uplne zazracnyho, ale zřejmě neodolam ... je rozdil v hrudaku co ma fenix 5, 5 plus a 6? Nejaka metrika kvuli ktery by musel byt novy? Zadny balíček s HRM tam neni, takze asi ne?
    MINER
    MINER --- ---
    MR_DAN: je to fakt konflikt map. cz/at i sk/at spolu fungují dobře. Jenom cz/sk nejdou kombinovat spolu. Asi budou mít společný nějaký interní id a ptáka to zblbne.

FATBOZZ: Dík, dobrej workaround
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MINER: Pripadne
    Merging maps | GMapTool
    http://www.gmaptool.eu/en/content/merging-maps
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    MINER: muze to bejt chyba map, treba s cz/de to funguje dobre, mam odzkouseny...
    jeste muzes zkusit tyhle mapy: http://www.osmg.brazovic.cz/
    trochu tam haprujou vrstevnice
    MINER
    MINER --- ---
    Ve Fenix 5x chci mít mapu s vrstevnicema a barevným značením. Třeba tuhle: https://garmin.v0174.net/download.php
    Ale zobrazuje se mi pouze jedna, i když jich tam dám víc.
    Např. nakopíruji Cz a Sk, a zobrazí se jen Cz. Smažu Cz, a zobrazí se Sk korektně. Ale obě najednou nejdou. V konfiguraci je jen ta první. Nevíte někdo co s tím?
    Např. jestli je nějaké omezení, kolik celkem map tam může být. Nebo jestli je nějaké unikátní id, které mapy sdílí, a proto se zobrazí jen jedna.
    Neumíte někdo poradit prosím?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARCHIMEDES: Ja ted doma diky nyxakovi testuji Mi Band 3 a pripojil pomoci Gadget Bridge LISKNI_SI
    Nicmene jsou i jine aplikace a dostal jsem doporuceni na jednu a tam to taky zkusim.

Hovory jsem jeste nezkousel (Uprimne ten naramek neni pro me, Samsung Tizen hodinky jsou lepsi o tolik ze bych si nezvykl)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Garmin Fenix 6 Series In-Depth Review | DC Rainmaker
    https://www.dcrainmaker.com/2019/08/garmin-fenix6-pro-solar-series-review.html
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    MCKIDNEY: Ten export z Mi Fit je sice trochu nešikovný, ale dá se.
    Máte Mi Band 4 někdo? Rozchodil jsem všechno krom odmítání hovorů. Notifikaci mám, ale ať udělám cokoliv, co mě napadlo, jen zmizí notifikace z náramku a mobil zvoní vesele dál. Moje Google-fu zatím nenašlo odpověď.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LISKNI_SI: diky, ja psal vetsinou. ale mrknu na to
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    MCKIDNEY: Bez proprietární aplikace se obejdeš: https://gadgetbridge.org/
    (ale nezkoušel jsem, jen vím, že to existuje)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARCHIMEDES: Naramek vetsinou je proprietarni a tak nevis kolik drzi v sobe a tak.

Bez aplikace Mi od vyrobce se asi neobejdes, pokud ti nebude stacit tak pak doinstalujes dalsi co si veme data z ni nebo z google fit.

Ja nemam google rad a data bych mu nedal, ale mi band je tak levny, ze bych to zvazil.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    MCKIDNEY: Díky. Předpokládám, že v principu jde používat víc aplikací současně. Nebo když jedna appka z náramku data stáhne, rovnou se v něm smažou?
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Extended timeout je na 30 minut, to uz na vetsinu pauz staci.. jinak nize zmiňovaný resume later
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    HELVETE: Jo to taky dělám, když vím že budu delší dobu odpočívat, ale prostě si někdy nevzpomenu zase zapnout aktivitu.
    NIXX
    NIXX --- ---
    FATBOZZ: jednak můžeš u aktivity nastavit "Extended timeout", takže se po pauze ukončí později než při "Normal timeout". Když víš, že pauza bude delší, je lepší rovnou po pauze dát "Resume later", jak píše [ HELVETE @ GPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Smartphone X Sporttester ]
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    FATBOZZ: Jo, ale když to pauzneš a pak vybereš Obnovit později, aktivita zmizí a máš tam běžný ciferník a pak zase stačí jen pustit aktivitu a místo výběru nové rovnou naskočí ta pauznutá. Dělám to takhle při cyklistickým pivku.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FATBOZZ: Jo, musel jsem takhle pak slučovat dva záznamy expost - a zatímco trasa apod seděla, tak se časy té druhé počítal od nuly a některé grafy nebyly dobré :(

Nemám rád, když se technika snaží příliš chytrá…
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Máte zkušenosti s Fenixem3, že když zapauzujete aktivitu a necháte ji dlouho pauznutou, tak se ukončí a máte tam informace o skončené aktivitě ? Jde to vypnout, je to bug nebo feature ? Nedávno tu o tom byla řeč že se to dá řešit autopauzou. Já si pauzuju aktivitu sám, ale tuhle jsem na to zapoměl zapnout a koukám že je ukončená. Čekal bych že to bude třeba vyčkávat a když zaznamená pohyb, tak dá vědět nějakým pípnutím, vibrací. Holt zkusím autopauzu. Na kolo dobrý asi, ale když jsem to hned na začátku zkoušel s chůzí tak to byl v jednom kuse vibrátor, tak jsem to na chůzi vypnul.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARCHIMEDES: Zalezi na tom zda z mobilu z cloud. Z mobilu je na to vetsinou potreba extra aplikace, z cloud to jde obcas stahnout a skrze API.

V ramci telefonu mam vybornou zkusenost se Samsung a hroznou s Garmin.(jak Android, iOS)
    V ramci cloudu jsou na tom dobre Google fit a Garmin a naopak Samsung je nejhorsi.

Jako aplikace mi nejvic vyhovuje Samsung (i kdyz ted odebrali monitoring okysliceni)
    Na kalorie ceska aplikace s podporou vytazeni data ze Samsung.

Jinak se snazim dodelat synchronizaci mezi Samsung a Garmin cloud, ale jeste je to v plenkach.

tl;dr Mi Band 4 podporuje Google Fit a pak to uz z Google dostanes.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam