• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MINER
    MINER --- ---
    V každém stádu jsou asi slabší kusy:) GPS kdysi to porovnával https://fellrnr.com/wiki/GPS_Accuracy – koukám, že už to moc neupdatuje, poslední je tam 5x.
    Teď jsem spíš komentoval metriky jako aktuální tempo nebo vertikální rychlost nebo wrist hr.
    Má někdo zkušenost, že by mu to v Garminu nelítalo ± 10 %? Vertikální rychlost je úplně nepoužitelná, ta lítá ještě víc. I když má Garmin přesný barometr, to co ukazuje na displeji, je úplně mimo, páč se tam snaží to nějak prolínat s GPS; ale úplně blbě. Tyhle tři metriky jsou na Garminu úplně k ničemu. Ale úplně.
    Ten kamarádům Vantage GPS je strašně pekelnej, to jo. Naopak V800 byly legendární.
    Přiznám se, že ale už roky nesleduji, jak se to teď vyvíjí dál. Jenom že na Garminu je to furt strašný…
    BATY
    BATY --- ---
    Soused má Polar Vantage V (obrázek vlevo).
    Nevim no, asi zůstanu u svých Garminů (vpravo)
    ;)

MINER
    MINER --- ---
    SMOKY: Já mám sice taky Garmin, ale jen kvůli mapám, a tomu, že jsem si tam mohl udělat svůj design watch face s kalendářem a počasím. Pro koho tohle není důležité, tak podle mě parádní alternativy jsou.
    Polar je nejlepší na běh a přesnost metrik.
    Suunto má prostě krásně domyšlený UX. Je úplně vidět, jak tam nad tím (na rozdíl od Garminu) někdo přemýšlí, a ňuňá to. A metriky má taky stabilnější než Garmin.
    Garmin to samozřejmě válcuje rozsahem nabídky i (nedodělaných) features, ale není pravda, že by nebylo nic lepšího.
    Jen jsem se chtěl zastat slabších:)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BATY: Protoze Garmin ... dost veci funguje na hovno nebo nedava smysl a je nedotazenejch, ale bohuzel nic lepsiho neni
    BATY
    BATY --- ---
    Pak mě ještě napadlo, že kdysi byla kauzička, že lidem, kteří mají jen Edge, se nezapočítávají Intensity Minutes. Na to bylo z Garminu odpovězeno, že IM umí prostě zaznamenávat jen hodinky, že zařízení, která nepočítají kroky (řada Edge) to prostě nikdy umět nebudou... I když jsem asi moc nepochopil, jakou souvislost mají kroky s tím, jak moc člověku buší srdce...
    Jinými slovy, když chtěl někdo mít změřené IM, musel při vyjížďcě na kole, kterou si měřil Edgem mít na ruce i hodinky. A nebo někdo, kdo chce mít statistiky srdečního tepu 24/7 taky. Tenhle tepák PRO ti umožní hodinky nechat doma, opálit si ruku a zároveň mít změřené IM i srdeční tep do denního přehledu, protože v tom ty hodinky zastoupí... Jako blbost, ale někoho to třeba potěší :)

Jinak taky nechápu, proč, když člověk nemá hodinky na ruce, při jízdě na kole například, kterou si měřím Edgem + hrudním tepákem, tak v denním přehledu tepu mám díru, žádná data, ale přitom z toho času mám ty data v té cyklo aktivitě. Proč je ten denní přehled prostě nevezme z té aktivty? Proč musím mít na ruce hodinky, abych tam neměl díru? Navíc tep z hodinek je daleko měně přesný než z toho hruďáku. Takže když to člověk chce mít přesný, tak ještě musí mít na hodinkách zapnutou nějakou aktitu, třeba jógu, to je jedno, ale díky spuštěné aktivitě, se hodinky připojí na ext. hrudní pás. Aktivita se na konci discardne, ale ten naměřený tep si hodinky pamatují a pak je v denním přehledu přesný tep. Ale to už jsem odbočil, to je jen pro geeky :)
    BATY
    BATY --- ---
    NAVARA:
    WHAT’S NEW:
    This section is comparably easy in light of doing watch reviews, but essentially the HRM-PRO is a blend of the HRM-TRI and the HRM-DUAL into one, with one bit of data offloading spiciness on the side. It’s really as simple as that. Here are all the things it has in a simple bulleted list:

– Concurrent Bluetooth & ANT+ Connectivity (with two Bluetooth connections, and unlimited ANT+ connections)
    – Running Dynamics transmission
    – Offline workout support for swimming (or really any other sport) for a Garmin watch
    – Capturing of Intensity, Steps, Calories, and Heart rate sans-watch
    – You’ll see battery status of the strap within your Garmin Connect workout summary data (right side on website for each activity)
    – Garmin has also added Cross Country (XC) Skiing Power Support as of October 2020, only available in the HRM-PRO
    BATY
    BATY --- ---
    NAVARA: Asi pro případ, že máš hodinky v nabíječce :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BATY: A o tom je moje původní reakce - podivuji se, že by někdo nosil pás jen tak, bez očekávané sportovní aktivity (kdy by tedy s sebou měl i hodinky)
    BATY
    BATY --- ---
    NAVARA: Jo, tak blbej příklad. To PRO navíc umí to, že ty kroky a tepy syncuje do GC i bez toho, abys musel zapnout tu aktivitu...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BATY: Košile mám šité na míru a s hodinkami :P

Však tohle ale TRI uměj - když jsem na bojovce chtěl vědět jak si vedu, tak jsem nasadil hrudní pás, na hodinkách zapnul měření sportu a hodil je do batohu. Po konci tréninku, sparingách,… jsem hodinky vytáhnul, ukončil sport a syncnul data z pásu. Všechno se mi krásně v apce ukázalo.
    BATY
    BATY --- ---
    NAVARA: Jakto, že nevyužiješ? Například, když si ke košili s uzkými rukávy, kam se F6 nevlezou vezmeš nějaké pěkné hloupé hodinky, tak si nasadíš PRO a nepřijdeš o kroky a o tep :D :D

Tak spíš je to myšleno pro sporty, kde třeba hodinky mít nesmíš nebo nechceš mít, abys někomu těma hodinkama třeba nenatáhnul. Nevim, třeba basket. Spustíš klidně aktivitu, necháš je na laviččce a pás ti zaznamenává tep, kroky a já nevim co ještě i když hodinky ani nemáš... Pro někoho kdo má TRI asi upgrade nemá smysl. Pro někoho, kdo nemá nic a rozhoduje se, kterej koupit, tak bych šel do PRO. Ale je fakt, že ta cena je trochu vysoká...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BATY: Mám TRI a ten ukládá záznam sportu do vlastní paměti a pak to synchronizuje do hodinek. Podle toho popisu se tak funkce Pro liší jen tím, že nemusíš na hodinkách spustit sport (pro započetí záznamu), ale zaznamenává pořád. Což tedy úplně v mých plánech úplně není, nosit hrudní pás mimo sportovní aktivitu, abych to využil :o
    BATY
    BATY --- ---
    SHITTIE: Já mam Garmin Run už asi 5 let a nejeví známky opotřebení, takže tenhle argument je podle mě tak trochu mimo... Zatím se mi posral jen jeden hrudní pás od Garminu (a že jsem se taky načekal) a tam tam mi přestala fungovat právě tam odnímatelná část, takže mi zůstal funkční pás, ale nemám k němu ten senzor.

Jako PRO stojí raketu, ale když bych šel do nového, tak do PRO, protože se mi líbí ta možnost, že můžeš mít změřené i aktivity, při kterých nemůžeš nebo nechceš mít hodinky na ruce, dokonce to měří i kroky a všechno...

Ale já už nejsem asi moc objektivní, jelikož mám od Garminu snad úž všechno, tak je jasný, že si do toho garmim ekosystému teď nekoupím něco od polaru :)
    MINER
    MINER --- ---
    SHITTIE: +1 za Polar. Garmin osciluje ± 1 bpm. Polar, který jsem používal předtím, byl krásně stabilní, a přitom reagoval na změnu. Nevim, jestli je to pásem, nebo filtrací v hodinkách, ale záznam byl nebe a dudy. Jestli to někdo umí porovnat, doplňte..
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    MTHU: presne proto bych si tepak od garminu nekoupil. pas je to prvni co se na tom posere. decathloni za zlomek ceny funguje na pohodu, nahradni pas se da sehnat za par susnu, jelikoz piny jsou stejny jako na desitkach jinych pasu. jestli si nekdy poridim nejakej lepsi, tak bude od polaru, ty jsou co se presnosti tyce udajne spicka a pas je menitelnej. jinak optika v hodinkach je samozrejme pri jakymkoliv pohybu vicemene k hovnu.
    MTHU
    MTHU --- ---
    Co mě jen sere, že nový hrudní pásy od Garminu nemají vyměnitelný pás. Takže je potřeba o něj řádně pečovat. Nebo si koupit nový komplet.
    MTHU
    MTHU --- ---
    Nechal jsem si naježit Run, i když mi Instinct neumí přečíst running dynamics (třeba se ukecám na Fenix, hehe). A v zimě je to opravdu znát, dlouho mi trvá, než se ruka prohřeje a optickej senzor na zápěstí chytí. Vzhledem k tomu, že jsem noob, se mi dost často stávalo, že jsem přepálil ještě dřív, než mi to senzor zaznamenal. A jako bonus se dají hodinky nosit přes bundu.
    MTHU
    MTHU --- ---
    AUDIAC: Záleží jaký máš hodinky a jaký chceš metriky. Cokoliv s ANT+ ti dá srdeční tep. Ale např. Garmin HRM Run/Tri/PRO umí do kompatibilních hodinek stříkat i running dynamics. A Pro navíc umí fungovat i bez hodinek, rovnou proti appce přes Bluetooth. Vhodné na indoor aktivity.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    a Wahoo Tickr X někdo nemáte?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    BATY: Tam je jediná nevýhoda ta cena :( na plavání to nepotrebuju, tak asi vezmu ten run. A nebo se na to vyprdnu, pač mi to beztak ukáže jen to, že jsem lemra :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam