• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    JUDE
    JUDE --- ---
    MR_DAN: Taky me zajima proč se s fenixama nesmí/nemá běhat?
    Ale jediny co mi chybí je šerm jako aktivita nějak hezky udělaná
    BATY
    BATY --- ---
    RONDALUS: jj :)
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    A taky mate body battery neco jako "Jachyme hod ho do stroje?" :) Ted navic jeste doplneny o kvalitu spanku.
    Takova klasika uz u nas... kdyz se me zena pta "tak co, jak ses vyspal?" a vetsinou odpoved "moment, podivam se" :)

MR_DAN: proc ze se s Fenixama nesmi behat? Kazdopadne jsem si oddychl, ze jsem teda nakonec koupil Tactix a ne F6. To bych na ty bezecky boty uz pak jen smutne koukal :)
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    BATY: o tom souboru jsem nevěděl. Na to se podívám.
    Skupiny jsem si přidal.
    Díky
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: Tak máš asi štěstí...

BATY
    BATY --- ---
    MERISCZ: Případně se dívej do skupiny na FB, která se jmenuje: GARMIN HODINKY ~ CZ/SK
    Když by je někdo našel, mohl by to tam třeba dát vědět, ale to bys asi měl velké štěstí :)
    BATY
    BATY --- ---
    MERISCZ: Tak to si myslím, že na to žádná rada neexistuje. Jako na Edge 530 ve složce Garmin je soubor startup.txt a v něm si můžeš vyplnit zprávu, která se ukáže při startu přístroje. Tak to jsem si vyplnil, pro případ, že bych ten Edge někde nechal nebo jsem ho někde ztratil a někdo ho našel, tak když ten člověk bude hodnej, tak mě může kontaktovat... U hodinek ani nevím, jestli tam tento soubor je a vlastně je mám pořád na ruce, sundávám je jen na nabíjení, takže jsem ani neměl potřebu to řešit. Chápu, že to je pro tebe už rada na prd, ale třeba by sis to mohl vyplnit na nových hodinkách ;)

-- Type your message on the next line --
    Honza ******
    *****@gmail.com
    +420 ****
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Ještě upřesním, že jsem je zadával sem https://www.garmin.com/en-US/forms/lawenforcement/
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    BATY: jakýkoliv tip, co se dá dělat ideálně, aby se našly.
    BATY
    BATY --- ---
    MERISCZ: Jak to myslíš?
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Ahoj, neřešil někdo ztracené hodinky? Na Garmin jsem zadal. Ale to je tak vše, co jsem dopátral, že můžu udělat.
    IV0
    IV0 --- ---
    Ja to mám s hruďákem podobný jako s optickým, akorát optický je takový zpomalený a občas ulítne o kus (nahoru i dolů). Na vytrvalostní běhání to je jedno, na intervaly to chce hrudní pás, používám ho taky když mám chuť pracovat na technice (měří dobu kontaktu se zemí pro každou nohu). Fitko mi funguje "dobře", teda aspoň vzhledem k tomu, co to dělá s regenerací, kolik mi to napíše kalorií apod. a to si zapínám jenom obecnou aerobní aktivitu. Ale já nejedu klasické fitko, jedu to spíše v tempu, menší váhy a menší přestávky, málokdy se dostanu s tepem níž než do "zóny zahřívání".
    MTHU
    MTHU --- ---
    MTHU: A ano, s hruďákem vs. optickej senzor to při běhu mám stejně (optickej dává víc).
    MTHU
    MTHU --- ---
    LEDOFREDO: Když se podíváš na Youtube na různý recenze od DC Rainmaker nebo DesFit, tak tam u každých hodinek porovnávají optickej senzor s hruďákem. A u většiny hodinek je problém s intervalovým tréninkem, kdy optickej senzor "nestíhá" reagovat na změny tepu dostatečně rychle. Stejně tak tam DesFit dost často zdůrazňujě, že to blbě měří při zvedání činek nebo při jízdě na kole v terénu, kdy se hýbe zápěstí. Tenis (hlavně u mě na pralesní úrovni, kdy většinu času spíš jen sbíráme míčky) má s posilováním ten průběh tepu podobný - jsou tam peaky, ale rychle padají. A s hruďákem mám opravdu za sebe úplně jiné hodnoty. Mám teda o generaci starší senzor než ty.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    MTHU: to nevim jestli úplně souhlasim, mam zkusenost se zapestnim HR ze spis premeruje nez podmeruje (kdyz si u behu zapomenu hrudak). Spis bych rekl ze to je tim, ze tepovka mi sice u cviku vyleti nahoru, jenze mezi cvikama jsou prostoje kdy HR pada dolu k zakladu, tudíž to podle me Garmin nepovažuje za zátěž.. coz teoreticky je pravda, ale v realu po hodine, hodine a pul tezkejch cinek lezu po zdi vic nez po stejny dobe behu a to presto ze pulku celkovyho casu vlastne prosedim a nic nedělám
    MTHU
    MTHU --- ---
    LEDOFREDO: V tom je imho právě ten kámen úrazu. Sebelepší optickej senzor na zápěstí při pohybu rukou dost selhává. Nemám Fenix, takže nemám training load apod., ale uvažuju tak ze Stravy, tam je "ukazatelem výkonu" tzv. Relative effort a ten by default funguje něco jako integrál srdečního tepu v čase. A z mých pozorování se při běhu senzor na zápěstí použít dá, při tenise ukazuje úplný nic, ať utahuju, jak chci. Takže na kurtu chcípám na infarkt a Strava si myslí, že nic nedělám. Hádám, že ve fitku taky jen nešlapeš na rotopedu nebo neběháš na pásu. Jakmile se pohybuje zápěstí, měření tepu jde do kopru.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    MTHU: Ne, ale tep berou f6 ze zapesti, to by mu melo stacit, jiny metriky z hrudaku jsou jen na beh afaik
    MTHU
    MTHU --- ---
    LEDOFREDO: A nosíš do posilky hruďák?
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ja teda na ty vsechny stresovy a zatezovy statistiky moc nedam, ani si nemyslim ze ty algoritmy jsou nejak moc presny .. moje zkusenost je ze kdybych se mel ridit tim co mi doporocuje aplikace tak bych brzo zdechnul, imo uprednostnuje beh a kolo a dopady jinych aktivit dost podcenuje ... ja chodim stridave jeden den behat a druhy do posilovny a zvladam to ve 40 letech fyzicky jen tak tak uregenerovat a taky jen diky velkemu objemu homeofisu, kdy dele spim a min se nalitam po svete, v normalnim rezimu bych to fyzicky nezvlad, ale garmin je mi schopnej rict, ze bych mel jeste pridat a behat pomalu kazdej den, posilovna ho vicemene nezajima

ale jinak souhlasim ze z trendu tech dat se da leccos poznat a vyvodit, takze i kdyz ty data jednorazove nemusi byt treba presna nebo davat uplne smysl, tak v te dlouhe casove rade dat je to uplne o necem jinem
    NIXX
    NIXX --- ---
    MAESTRO_007: podle mě je v tomhle určitě dnešní doba trochu jeblá... sám se musím přesvědčovat, abych na ty hodinky při běhání tolik nečuměl. Na druhou stranu to zjednodušuje vedení tréninkového deníku a docela se hodí i to, že podle změn HRV poznáš virózu předtím, než začneš pociťovat subjektivní příznaky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam