• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    BATY: No ale to jak rychle se tam dostanes je prave "znamka" kondice. Pokud se tam dostanes pomalu je to opravdu zona 5, pokud se tam dostanes rychle a urdrzis ji 50 minut v kuse. tak to neni ani 4ka.

Nicmene je to pouze ukazka, dulezite jsou trendy. Treba ujizdel policajtum na kole.
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    BATY: Tak podle veku bych max HR mel mit 175, empiricky mam 184. Takze asi to mam tak jak naznacujes, ale ja si na wahoo neumim nejak ty zony nastavit :(
    BATY
    BATY --- ---
    SWALLOW2: Takhle těžko říct, když člověk ani neví, co je to to nekonečno... Třeba oproti mně, máš ty zóny o jednu zónu posunutý: [BATY @ GPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další]

161-179 mám já zónu 4 a zóna 5 je 180 až 188, což je můj HR max. Do zóny 5 se dostanu jen při závodě a nebo náročném tréninku, FTP testu na kole a nebo nějakém sprintu na Zwiftu. Myslím si, že je blbost, abys byl z hodiny a 1/4, skoro 40 minut v zóně 5...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SWALLOW2: Nemas zdravotni komplikace jako ja? Napriklad u me dychaci aparat vede k tomuze preskocim zatez, korekci vahy a jdu rovnou do cardio, hard a nasledne se klepu na zemi se zvuky umirajici srnky.

Jinak to znamena ze to moc zenes, nebo neco meri blbe :) Tohle je nizsi je lepsi skore pri stejne aktivite. (Orientacne samozrejme)

SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    BUCKOWSKI: No ale pokud to je informacni i pro mne, tak o cem mi to vypovida, kdyz ja se naopak do zony 5 dostanu prakticky hned a pohybuju se prakticky cely “trenink” jenom mezi 4 a 5 ? Diky

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    BUCKOWSKI: Souhlas a orientacni je presne to co lide potrebuji. Ne otravovat ze nejsi ve stejne kondici jako sportovec. Vetsina z nas neni a ani nebude.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    BUCKOWSKI: jo ja to mam na zaznamenani a prekonavani se a teda hodne me bavi statistiky :D

Btw mate nekdo nejaky tip na Cardio / Fitness (Síla) vzhledu pro Garmin hodinky?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MCKIDNEY: Já jsem hlavně zastáncem toho, že tyhle měřidla jsou orientační. Neslouží ke zhodnocení zdravotního stavu, ale mohou napovědět. Ale rozhodně nejsem zkoušený z toho, že dle garminu se nedostanu do zóny 5. Taky jsem měl období, kdy jsem večer chodil po schodech, protože mi chybělo několik pater. Teď to používám opravdu jako trackování tréninků a elektronickou verzi tréninkového deníku.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    BUCKOWSKI: Pouzil jsem mirne protoze nechci rozhnevat majitele Garminu a davat Reflexovi falesnou nadeji ze se to urcite opravi.

Ja jsem clovek co podle ucinnosti leku sedi v kancelari klidne se 135bpm. Je tu iluze ze sport testery jsou pouze pro atleta. Prestoze ti maji vesmes nejmensi duvod investovat do pseudo-objektivnich meraku. Jejich zony jsou tak vypracovane, ze potrebuji chytrejsi validaci. (Trener treba ;)

2h v lese, klidna chuze a 6% casu mam zpomalit a nevim o tom. Nemuzu si platit trenera na prochazky v lese :)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MCKIDNEY: ne mírně, ale hodně individuální -
    Zóny HR ovlivňuje věk, pohlaví, ale kondice a životní styl. Jiná může být klidová HR, ale i lidi, kteří mají stejnou klidovou HR, tak mohou mít úplně jiné horní zóny.
    Já jsem třeba atyp a mám HR hodně nízkou. I klidovou (ta je někde na úrovni medvěda v zimním spánku :) ), ale i v zátěži. Dostat se vůbec do vypočítané zóny 5 pro mě fakt neobvyklé a z velmi těžkého tréninku se tam dostanu třeba na 10 vteřin.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    REFLEX: tak z garmin supportu napsali toto a pomohlo to

vyzkoušejte připojit hodinky k počítači a přes tento počítač otevřete jejich úložiště. Dále složka Garmin a zde smažte soubor Garmindevice.xml

Další poté otevřete složku Text a smažte soubor pojmenovaný Czech. Následně hodinky odpojte a nechte načíst. Po načtení hodinky opět připojte k počítači, Otevřete aplikaci garmin Express / Vaše hodinky / nástroje a obsah / pomůcky. Zde budou ve spodní části jazykové soubory, kde by mělo být nabídnuté instalovat znovu český jazyk.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    REFLEX: Tak uvidis, snad se to srovna a nebo zakazes hloupeha AI trenera s varovanim ze nelze pouzit jako nahrada lidske intervence. :P
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    HOLAKAC: No hlavne je moznoat se kouknout na kazde cviceni a podivat se. Prumerny sluha a velmi spatny pan. Tyto spprt testery zhorsovali treba nemoci srdce u starsich, protoze lzou olze meri a jenom prumeruji :)

Diky auto-detekci mam kazde cviceni zaznamenane a pak muzu snadno zjistit co se stalo a na co si dat bacha. Dokonce i uklid domu s dostatkem.prachu a chemickeho.zapachu me.obcas vystreli nad 145 na 30 minut ;)

Samozrejme auto-detekce je jenom pro line mrdky a kdo to vlastne pouziva ;)
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Vykašli se na to, co ti řvou. Až začnou pípat že máš skočit z okna tak taky skočíš ? Ty hodinky jsou dobrej pomocník, ale je zbytečný to nějak hrotit...
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    MIKEKT: Garmin Forerunner 745

MCKIDNEY: jo aktivne je pouzivam da se rict posledni mesic
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    REFLEX: Nemas je kratce? Nevim jak Garmin, ale zony jsou mirne individualni.

Kazdopadne je to o delsi zatezi spis ne o tom co. Pri pohodlne zatezi hodinu v lese mam 3-7% jinak je vetsina weight control. I kdyz vyzenes procentualni body, tak stejne musis nahnat cas :)

Stoupa tep jak klesa saturace a kdyz kvetou travy, tak mam aerobic 3h denne v kancelari.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    REFLEX: co máš za hodinky? Mám vivoactive 3 a nic takového mi nehlásí 😀 asi bych potřeboval vyšší model 😀
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    BATY: jo ja beham zatim indiansky, po covidu a 10 letech sedave prace u kompu a zadnyho pohybu to zatim neubeham a neudejcham :D

Ale po mesici uz je to o dost lepsi, uz se aspon nezadejchavam do schodu :D, tak tomu dam jeste cas proste
    BATY
    BATY --- ---
    REFLEX: Asi neběháš v červeným :)

Občas to musíš trochu roztočit. O víkendu jsem jel závod vyplnil jsem teď všechny chlívečky a konečně je spokojenej a chvíli mě snad nechá :)

REFLEX
    REFLEX --- ---
    Hodinky na mě řvou, že mám Málo vysoce aerobní zátěže

2-3x týdně dělám fitness
    2-3x týdně běhám
    a prokládám to kardio cvičením (tedy není to asi úplně do omdlývání..)

Co zapojit? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam