• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    AUDIAC: instaluj Elevate do chromu. nikdy jsem placenou verzi Stravynemel, ale mam pocit, ze je to minimalne srovnatelny. a to vcetne umisteni v ramci segmentu, kumulativni zateze atd.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Budu mít asi trochu přiblblej dotaz, ale… má placená verze Stravy něco peckovýho, co by neměl Garmin Connect? Jasně, je tam lepší granularita u segmentů, ale to mě tak netrápí, pač jestli jsem v daným segmentu 85. nebo 103., za to mi fakt těch 1500 ročně nestojí…
    STAJA
    STAJA --- ---
    FATBOZZ: To je i součástí toho doplňku mapswitcher, ale pro mě jsou mapy.cz nejlepší mapový podklad, používám na všechny sporty, i traily jsou tam značené, aspoň ty oficiální.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Muzete zkusit data z OSM
    MTB map of Europe
    https://mtbmap.cz/
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Fórum nápovědy - Mapy.cz API/SDK
    https://napoveda.seznam.cz/forum/threads/168947/1
    STAJA
    STAJA --- ---
    SMOKY: Jop, to je on, taky si to pamatuji. Snad ještě doplněk podporuje, bez mapy.cz je to opruz. Spíš bych to viděl na změnu v mapy.cz pze ostatní mapy z toho doplňku jdou vybírat.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY: Myslím, že id LISKNI_SI jestli si dobře pamatuju
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    OT_: Asi nějaká změna na straně Stravy nebo mapy.cz API , ale autor je tady na nyxu
    STAJA
    STAJA --- ---
    OT_: Bohužel ano, včera jsem to zjistil 🙄
    OT_
    OT_ --- ---
    Taky vám přestaly ve Stravě v Map Switcheru fungovat mapy.cz?
    BATY
    BATY --- ---
    MAESTRO_007: Jako ano, umí, ale jelikož to není always on zařízení, jako hodinky, ale zapínáš ho jen když jdeš na kolo, tak tam vznikají tyhle mezery a nesrovnalosti. Asi kdybys po každé aktivitě s hodinkama hned zapnul i Edge a nechal ho sesynchronizovat, tak by to třeba fungovalo... Ale po nějaké delší době už to asi takhle nefunguje, viz ten můj obrázek níže, kde i když na obou zařízeních je zapnuté TrueUp, tak každé ukazuje úplně jiny training status...

Ve výsledku je mi to jedno a koukám jen na EPIX, ale tak nějak mi to prostě nedává smysl... Ale třeba to nějaký důvod má... Třeba někdo TrueUp používat nechce a chce si zvlášť trénovat na různých zařízeních, ale mě to vůbec smysl nedává. Já právě chci vědět, jak na tom jsem celkově a je jedno, jestli jsem aktivitu naměřil na hodinkách, Edge nebo třeba na Zwiftu. Chci dostat jeden sumář...
    BATY
    BATY --- ---
    DABE: Tohle je asi jediná věc, které nerozumím, jinak bych považoval tvrzení tvého kamaráda za docela přitažené za vlasy...
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    BATY: aby tech otazek nebylo malo, tak edge 530 bezecke aktivity z jineho zarizeni teoreticky umi :D

Prostřednictvím účtu Garmin Connect™ si můžete do zařízení Edge® 530 synchronizovat aktivity a naměřené hodnoty výkonu z jiných zařízení Garmin®. Zařízení tak bude moci přesněji sledovat stav vašeho tréninku a kondice. Můžete si například zaznamenat běh pomocí zařízení Forerunner® a podrobnosti aktivity a celkovou tréninkovou zátěž si pak zobrazit na zařízení Edge 530.

Vyberte možnost Menu > Moje statistiky > Stav tréninku.
    Přidržte tlačítko Symbol vstupu do menu a vyberte možnost Physio TrueUp.
    Když zařízení synchronizujete se smartphonem, nejnovější aktivity a naměřené hodnoty výkonu z jiných zařízení Garmin se zobrazí v zařízení Edge 530.
    DABE
    DABE --- ---
    MAESTRO_007: tohle je právě dost individuální. Při běhu mívám v easy tempu cca 115-120bpm, intervaly kolem 150 a trashhold do 170bpm.
    No a pak sednu na kolo a při delším švihu mi hodinky měří v průměru 120, kopce do 135. Čili ve výsledku regenerace. Jako je možné, že to kolo flákám:) pořídím si tedy nový tepák a uvidíme.
    BATY: to je mi právě taky záhadou. Ale jak říkám můj kamarád - Garmin má bezkonkurenční hardware a nejhorší software.)
    BATY
    BATY --- ---
    Já nerozumím této stránce, proč mám vůbec vybírat mezi zařízeníma? Když se to všechno sejde v garmin connect, proč to neukazuje nějaký jeden souhrnný status. Proč je to takhle debilně, kdy každé zařízení ukazuje něco jiného?

Koukám jen na hodinky a ty beru za master, protože do nich se nahrávají i cyklo aktivity a všechno... Edge, tím jak je zapnutý jen někdy, tak v něm není vše, určitě se asi nenahrávají běžecké aktivity do Edge...

RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    MAESTRO_007: mam v podstate stejnou zkusenost. Hodinky na zapesti zmerej tep celkem presne, ale pomalu (kdyz sem byl na spyroergonometrii, tak hodinky se lisily jen asi o 1 bpm). Na sprinty to vazne pouzit nejde, ale na dlouhej stabilni beh bez intenzit uplne v pohode.
    Takze jsem skoncil jak ty.. trenink s hrudakem. Na zavody, kde se valim v blate samo jen hodinky
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    DABE: na druhou stranu to zapojení svalů a tepy jsou při kole a běhu dost odlišné. To co je při běhu 150tepu relativně pohoda, tak na kole je už docela iintenzivni jízda. A to vyhodnocení tréninku pak bez běhu může být zavádějící. Tomu moc nerozumím a i pro to chci vyzkoušet ten wattmetr jak se to bude chovat
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    DABE: nechtěl jsem do toho zabrušovat :-) ale.... Opravdu nechci rozjíždět diskuzi jestli je nebo není snímání tepů na zápěstí použitelné. Ale v souvislosti se stavem tréninku vím jistě že není :D

Od té doby co běhám ty tréninky podle tepů tak už prostě bez tepaku nemůžu. Na zápěstí snímání strašně pomalá reakce, pro interval úplně nepoužitelné. Na kole to samé, dám si třeba dva dlouhé intervaly a s hodinkama Garmin pořád hlásí tento byla naprosto klidová aktivita, přitom mě nohy bolí ještě dva dny a málem se u toho umřel :-) ..to samé při běhu.

Ano, není nutné mít tepak, ale já už bez toho nevybehnu a pokud jo, tak na vyklusani nebo něco bez intenzity. Krasne to jde vidět tady u aktivity hokej. Těžce anaerobní aktivita. Krátké vysoké intenzity. První část s tepakem, druhá bez. Garmin to označí za pohodovou aktivitu bez tepaku. Pro stav treninku nepoužitelné .) (Je to aktivita kamaráda, se kterým sem řešil jestli tepak je potřeba nebo ne, tvrdil že ne .)

DABE
    DABE --- ---
    BATY: já tomu taky nerozumím. Na běh používám Fenixy 5X a na kolo Edge 530.
    Obě zařízení mám spojeny. Na kole nevozím tepák, ale sharuju HR z hodinek do Edge.
    Pokud delší dobu neběhám a jezdím jen na kole, tak mi Connect hlásí stav tréninku unproductive, případně recovery a dokonce mi klesá fitness na Stravě:)
    Delší dobou myslím třeba šest dní při závodě, kdy jsem dával každý den 150+ švihy a tepy měl někdy 150+ třeba půl dne.
    Mrzení
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam