• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    QWITI
    QWITI --- ---
    QWITI: Takže jak se dalo předpokládat hodinky jsou na reklamaci ( rok staré)
    QWITI
    QWITI --- ---
    moje hodinky Vivoactive4s právě vyslali partnerovi hlášku že jsem spustila alarm, sedim v officu po hodinkách běhají světlé čárky tam a zpet nepomáhá vypnutí, nevíte někdo co s tím ?
    BATY
    BATY --- ---
    Vyšel nějaký menší update...

Hello Fenix 7 and Epix (Gen 2) users,

Today we started the rollout of software version 13.22, this update also includes a text translation update, currently we are at 60% with the update and we will increase the % as time goes by.

Change Log

Add more apps/glances to power controls and hot keys.
    Added 7-day Sleep Stage graph.
    Added a new activity profile for obstacle course race events.
    Added ability to get GPS location in Environment menu for Applied Ballistics (Tactix 7 Only).
    Added Activity Stage page.
    Added Calorie Burn Rate chart to post-activity summary.
    Added Connect IQ App Review flow.
    Added Cycling Readiness course analysis page.
    Added flashlight strobe power key Control Menu item.
    Added HRV Status 4-week historical graph.
    Added Load Ratio to Training Status.
    Added more data field options to the hierarchical data page layout.
    Added Obstacle Course Racing activity.
    Added page to view current training workload ratio.
    Added PulseOx battery tip.
    Added support for Cycling Events as Primary Race events.
    Added support for Wrist Based Running Dynamics.
    Added support for wrist-based running dynamics: receive running form feedback without an accessory.
    Added Workout Execution Score to post-activity summary.
    Fixed altitude calibration prompt not showing up.
    Fixed Armenian font issue.
    Fixed Custom Power Mode not allowing assignment to an activity.
    Fixed double-tap to zoom on map.
    Fixed golf Green Contour drawing on fenix devices.
    Fixed Golf Map drawing issues.
    Fixed issue causing incorrect Off Course warnings.
    Fixed issue causing Power Mode to get stuck on "Extended" power mode.
    Fixed issue causing shutdowns when updating audio prompt files.
    Fixed issue on MARQ 2 causing the OHR to still come on even if it is turned off.
    Fixed issue that could cause gaps in HRV overnight graph in Connect.
    Fixed issue that would sometimes show the run timer as negative in Wakesports activities.
    Fixed issue where Health Snapshot glance was unable to be added for Quatix watches.
    Fixed issue where large step count values would not fit in some places on watch faces.
    Fixed issue where Power Modes were not turning on when auto-enabled for activity.
    Fixed issue where several Tides menu options wouldn't appear.
    Fixed issue where Tactix 7 watches wouldn't display nautical units correctly.
    Fixed issue where the max speed of Wakesports activities would sometimes be incorrect.
    Fixed issue with 'based on' HR Zone setting.
    Fixed issue with battery saver toggle while in sleep mode.
    Fixed issue with flashlight cadence mode not showing red flashes.
    Fixed issue with HIIT custom timer number picker.
    Fixed issue with incorrect weight after editing the last set's weight in the Strength activity.
    Fixed issue with Max Speed for indoor activities.
    Fixed issue with Outdoor Maps+ after having cleared settings on the device.
    Fixed issue with Outdoor Maps+ deactivation flow.
    Fixed issue with Rally pedal calibration.
    Fixed issue with Saved Locations list.
    Fixed issue with the Training Status glance not handling the Paused state correctly.
    Fixed map banner only showing coordinates rather than selected POIs.
    Fixed missing access to Calibrate Power before the timer is started.
    Fixed Outdoor Maps+ download estimates when selected area is zoomed out far.
    Fixed possible issue where a transit card's balance might not update.
    Fixed potential Daylight Savings Time issue when traveling.
    Fixed potential issue where the wallet would not launch.
    Fixed potential issue where tones would alert when they shouldn't.
    Fixed potential issue with resuming Outdoor Maps+ downloads.
    Fixed potential issue with step goal dates in morning report.
    Fixed potential shutdown on the Automotive watch face (MARQ 2 Only).
    Fixed potential shutdown when adding a new power mode.
    Fixed potential shutdown when clearing smart notifications.
    Fixed potential shutdown when downloading large contents in Outdoor Maps+.
    Fixed potential shutdown when pairing with a Zwift in a virtual run activity.
    Fixed potential shutdown when stopping a Free workout.
    Fixed potential shutdown when syncing with the Explore app.
    Fixed potential shutdown when viewing fitness age.
    Fixed potential shutdown with Drill Start in Pool Swim.
    Fixed potential UI overlap in the Heart Rate glance.
    Fixed Recovery Time discrepancy.
    Improved access to Pace Pro plan creation.
    Improved compass smoothness on the compass page.
    Improved course complete banner.
    Improved map pan/zoom controls.
    Improvements to Altitude Acclimation.
    Smart notifications will now keep the screen on when a gesture-down occurs, unless the device is interacted with (Epix/Marq Only).
    Updated translations.
    JOPS
    JOPS --- ---
    JOPS: samozrejme je podminka mit obe zarizeni sparovana v Garmin Connect a ono si to samo dosadi
    JOPS
    JOPS --- ---
    MAESTRO_007: ja zjistil i to, ze jsem mel na ruce Fenix 5, tam mi jel tepak, ale NESDILEL jsem ho s Edge130 a normalne jsem ve Strave mel i ten tep :D prekvapilo me to
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    NEPHIRUS:
    JOHNIEZ: chápu. Díky.
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    MAESTRO_007: ja to z hodinek sdilim bezne, protoze hrudni pas je dost pruda. Na dlouhy stisk tlacitka pro spusteni aktivity jsem si nastavil ten HR broadcast, takze to mam spusteny raz dva. Pridas to jen jako dalsi senzor.
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    MAESTRO_007: Fenix 5 - musíš si hodinky ručně přepnout do "broadcast HR" módu, pak to nějak funguje. Střídat jsem to moc nezkoušel, protože na kole hodinky měří o dost hůř než při běhání, a navíc je voser to přepínat. Takže ve výsledku je pro mě mnohem jednodušší jet s pásem.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Občas se mi na kolo nechce brát tepak a aktivitu zaznamenávám na Garmin Edge 530.
    Nezkoušel někdo do toho edge sdílet tep z hodinek (Fenix)? Asi to jde, ale jestli pak není třeba problém že to nenačte tepak nebo to musím nejak odpojovat. Tak jestli má někdo zkušenost než se do toho pustím :-) diky
    STAJA
    STAJA --- ---
    AG_: Mrkni na tohle, tam je snad všechno co tě napadne za pár korun
    Držák GoPro, Garmin, Cateye na představec
    https://www.kilometry.cz/drzaky-cyklistickych-doplnku/drzak-gopro-garmin-cateye-na-predstavec/
    AG_
    AG_ --- ---
    dotaz na držák garminu -- na předsazeným držáku, na jeho spodku mám možnost uchytit něco, ale je to konektor samec. Koupil jsem si světlo, který má taky konektor samec, čili to pod ten držák nedám. Existuje nějaká redukce která ze samce udělá samici?
    Vím že si mužu koupit redukci na gopro kameru, na světlo mám taky držák na goprokameru, ale spolu s gopro šroubem je to příšerný :/ tři díly místo jednoho.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    DOCKINEZ: případně jako zálohu mrkni po Huawei (sám mám Garmin a nedám na něj dopustit) ale Huawei je cenově o rád níž a funkce má docela fajn
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Díky oběma, 35 nebo 45 to jistí.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    DOCKINEZ: mám nejlevnější Garminy (Forerunner 35) a jsem s tím naprosto spokojenej. Za lehce přes 2k ideál. Jakejkolik fitness náramek v podobný cenový relaci nebude umět to co tohle nebo to bude horší provedení. Hodinky nosím výhradně na aktivitu (běh/kolo/procházka), jinak je nenosím. Když jsem uvažoval o jedný/dvou fcích co mi chyběli (konkrétně tréninky a NFC platby) tak už to uměl jen o několik řádů dražší model za 10k+, takže zůstávám u těhle a neměnil bych. Předtím jsem měl levnej fitness náramek za necelý 1k a bylo to ve všem horší - appka, displej, baterka, prostě ve všem horší. Ale taky je možný, že se za těch pár let něco změnilo, ale to už třeba poradí někdo další.
    VOY
    VOY --- ---
    DOCKINEZ: To co postujes zda se umi pouze merit tepovou frekvenci na ruce. Vic dat z toho asi nedostanes. Osobne bych doporucil koupit nejakyho ojetyho garmina, klidne treba Garmin Forerunner 45. Ten stoji novy 150 euro, pouzity poridis jiste i za min. Nebo muzes klidne jit i vic do minulosti a poridit Forerunner 35, s tim jsem jeste donedavna poletoval a na zakladni mereni to bylo vic nez dostatecny.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zdravím vespolek. Měl bych takový dotaz – každej den běhám, primární cíl je zlepšit si formu na canicross, aby si moje fena nemyslela, že ji snad nedokážu utahat, haha.

No ale jak se zlepšuju, tak se začla projevovat i moje řekněme nerdí stránka povahy a chtěl bych si v nějaký appce sledovat, kolik a v jakým tempu jsem toho uběhl, kolik kalorií spálil apod.

Mám iPhone 13, na samotnou aplikaci Zdraví se spolehnout nejde, tak počítám, že budu telefon potřebovat propojit s nějakým senzorem, aby byly údaje aspoň trochu přesný. Kupovat Apple Watch jen kvůli tomu mi ale přijde jako zbytečný vyhazování peněz, když hodinky jinak nenosím.

A můj dotaz teda je, zda mi k výše uvedenýmu postačí nějakej vobič náramek třeba z Decathlonu, řekněme tohle?

Díky moc.
    E42
    E42 --- ---
    FATBOZZ: Jj, to jsem koukal, že skutečný nový update to být nemůže. Tohle jenom po zapnutí hodinek oznámí update, instalační čas minuta. Proběhne a za pár dní, možná týdnů další. Garmin Express je...? Fakt je používám minimálně.
    WAKI
    WAKI --- ---
    E42: To mi dělaly venu, jestli je to to co si nyslím. Nakonec reklamace a garmin dal nový.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    E42: A jak ten update vypada ? FW ktery vysel naposled se datuje do 2020 https://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=9575 tak asi nejaky minoritni srajdy ala jazyky nebo pozice satelitu ? Odlozil bych to, pichnul na garmin express at ti rekne co se updatuje.
    E42
    E42 --- ---
    Na historické Forerunner 235 mi každou chvíli (třeba 1x týdně) chodí nějaká aktualizace. Je to normální? Má to nějaké vysvětlení? Používám je 1-3x týdně jen na běhání.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    už to někdo koupil? :-)

Cyklonavigace Edge 540 a Edge 840 s novými funkcemi, prostředím a solárním dobíjením (oficiálně) | Život s Garminem
    https://www.zivotsgarminem.cz/cyklonavigace-edge-540-840-s-novymi-funkcemi-vylepsenym-prostredim-solarnim-dobijenim-oficialne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam