• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    AG_: taky mám datový pole podbarvený bíle s černym písmem, na sluníčku se to líp čte
    AG_
    AG_ --- ---
    BUCCI: aha tak to je vtipný s tím displejem, jsem neměl tušení. dobře, není to tak v prdeli s tim vybíjením na bílo :) ale stejně se to líp čte na černým pozadí. to by tam v základu jako mít měli.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    HOLAKAC: Nejsem si jistý, jestli ti úplně rozumím, ale lze v tom spojovat aktivity i že stejného zařízení. Stáhneš si příslušné GPXs, nahraješ je tam a vygeneruje ti to spojené GPX.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    FLIPPER: hmm ale to se zdá že kombinuje data z více zařízení. Já mám klasicky aktivitu přerušenou pro dlouhou nečinnost, takže je rozseklá na dvě :/ Typicky celodenní cyklo výlet s obědem - automaticky se zastaví, ale pokud to neobnovím, tak se uloží a musím pak začínat novou aktivitu (pokud si vzpomenu). Koukám že je to asi vlastnost levnějších modelů: https://forums.garmin.com/sports-fitness/running-multisport/f/forerunner-30-35/121957/auto-save-feature-enhancement/916975#916975
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    HOLAKAC: Přímo ve Stravě to AFAIK nejde, ale to elegantně udělat zde - https://gotoes.org/strava/Combine_GPX_TCX_FIT_Files.php
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    AG_: bílé pozadí na MIP displayi, který FR55 má, nemá vliv na vybíjení baterky, když už, tak velmi zanedbatelný, naopak u MIP displayů nejvíc žere refresh (takže zobrazení vteřin na ciferníku, tep apod.)
    u sportovních aktivit (teda u fenix 7x) procento baterie nastavit lze, zvolíš obrazovku (novou nebo editaci stávající), stránek může být několik, tam pak zvolíš ostatní pole a tam je zobrazení procenta baterie, tu to pak normálně zobrazí - testováno u běhu, kola, kardia a síly
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Chápu správně, že ve Stravě nejde nějak jednoduše zmergovat dvě aktivity ? Musel bych si vyexportovat soubor a zmergovat to někde mimo/ručně ?
    AG_
    AG_ --- ---
    napíšu sem nějaký hodnocení garmin forerunner 55. vím že to je starý produkt a asi už to nikdo kupovat nebude, ale třeba k těm negativům někdo napíše nápad jak to vyřešit :D

pozitiva
    1. Hodinky nosím furt, i když jsem 20 let žádné na stálé nošení nestrpěl. Jsou tak malý a lehký a příjemný, jako festivalový náramek. Dokonce ani nenarážím do věcí, většíma hodinkama jsem obvykle omlátil furta, dveře, skříňky, všechny vystupující hrany. V hodinkách i spím a to už je vážně co říct.
    2. měření tepu z ruky je pecka!! měl jsem běh i kolo měřené hodinkama a na jiném zařízení hrudním pásem, a je to fakt přesný!!! Sleduju kamarády co mají daleko dražší přístroje a vždy se směju jak tam mají několikaminutové výpadky (rovná čára), nebo nerealisticky nízké tepy v plné zátěži (jakože o 30 míň!!!) na základě toho jsem myslel že to je uplně nahovno a nikdy jsem to nechtěl. FR55 je však tak malý a lehký a s pružným náramkem, že na ruce sedí opravdu dobře i při běhu. Tohle je asi největší překvapení, nemá už smysl si brát na běh hrudní pás.
    3. spolehlivá a přesná GPS - na trase 60km kolo, byla odchylka od garmin edge 830 pouhých 40 metrů!
    4. velké množství IQ appek (nastavení vzhledu, barev), opravdu solidní výdrž baterie, cena (sehnal jsem nové za 3400kč v akci)

negativa
    1- datová pole nejdou nastavit s černým pozadím, takže si vybíjíte baterku bílým pozadím!! tohle je strašný WTF protože tohle uměly už víc než 15 let staré modely. Takže je nutné stahnout IQ apku datové pole která to umožňuje.
    2 - v datových polí nejde ukázat procentuální stav baterie hodinek !! jen pomocí IQ apky. Jde sice při aktivitě vyskočit do nastavení vzhledu hodinek, kde ty procenta uvidím, jenže při návratu do aktivity na datový pole to uplně rozhodí IQ apky, které najednou nezobrazují žádná data.
    3 - do datových polí jde nahrát jen dvě IQ apky (dvě stránky). zřejmě kvuli nízké paměti. což s výše uvedenými body 1 a 2 znamená konečná. Pápa IQ apky
    4- víc nic! všechno ostatní se dozvíte ze specifikace výrobku na stránkách garmin, takže nejde brát jako negativum, že nemá barometr například.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    AG_: Koukni zhruba měsíc zpět. Psal jsem o Suunto Peak 5.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    Peak 5 máme doma dvoje. Za ty prachy super skvělý. Někde jsem tady o nich už psal, jejich klady a zápory. Přes den nosím AW Ultra a na sport si beru ty Suunto a jsem spokojený.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    Já měl suunto x let a pak jsem přešel na garmina a celá ta část synchronizace aktivity na stravu byla najednou okamžitá a na první pokus. U suunto byly vždycky nějaké problémy.
    AG_
    AG_ --- ---
    STEMBUS: souhlasím, taky říkám že jsem o něm dost vážně uvažoval, ale drobnosti převážily pro garmina
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    AG_: nerekl bych ze nedozvis, jen musis pp tech rozdilech patrat a nebo zavolat na ceskou distribuci tam vzdy ochotne poradi...

suunto ted melo masiv discount na vsechno pac dle me jim tece do bot a potrebujou se dostat vic mezi obyc lidi kde je garmin a spol dost válcuje...

to ale nic nemeni na tom, ze suunto je velmi kvalitni sport tester (neplest se smartwatch :) a zrovna ta peak rada se jim dle me povedla velmi 😉
    AG_
    AG_ --- ---
    ještě jsem koukal na Suunto 5 Peak. Ale já k tomu nemám důvěru, když se prodávají za 5000kč a potom je najednou nějaká verze jen za 3200kč, a nedozvíš se proč... čím to je osekaný, co to nemá. Na tohle natetět nechci a jdu do toho garmina i když displejem vypadá jako 5 let starý zařízení. Taky mě zajímá primárně garmin, jelikož mám garmin edge a účet na garmin connect a apku v mobilu kterou hojně využívám.
    AG_
    AG_ --- ---
    BUCCI: díky, jo taky jsem si všimnul, ale není to pro mě tak důležité. Měl jsem dřív triatlonový hodinky s barometrem když jsem ještě běhal, bylo to příjemný ten údaj vědět, ale potom jsem přešel na kolo, hodinky dosloužily, a aktivity jsem zaznamenával jen na mobil, Strava app. Dneska když plánuju trek, tak vím ty metry dopředu. 7000kč za to fakt dávat nechci. Stačil by mi ten mobil dál, kdybych nešel třeba dva dny po sobě v norsku na ledovec, kde potřebuju tím mobilem fotit i natočit video, a nemám si ho potom ve stanu kde dobít. Mobil to samozřejmě celý nedal a tak hledám Hodinky který mu uleví ale vykonají vpodstatě to samý :))
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    BUCCI: zkus spíš fr 255, ale.budou trošku dražší
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    AG_: pozor 55 nemají barometr, kvůli výškovým metrům
    AG_
    AG_ --- ---
    díky koukám už je za slušnou cenu forerunner 55, za 3600 kč to asi vezmu.
    problém je poznat zda jde o lifestylový hodinky, nebo spíš sportovní. tak asi zustanu u garminu tam ty výrobky tak nějak znám
    AG_
    AG_ --- ---
    zdravím, potřeboval bych sportovní hodinky, na celodenní výlety, záznam GPS, přehled ušlých km, nastoupaných metrů. Aby se automaticky spárovaly s mobilem a hodilo to aktivitu na stravu. Nechci je na každodenní nošení, ale jen na ty výlety a případně na běh. To znamená že do toho nechci vrazit moc peněz (3000-4000kč?). Milarda funkcí mě vlastně nezajímá. Potřebuju jen ten záznam trasy, dobrá výdrž baterie, a konektivita na mobil a stravu. Nějaký návrhy, co je takové ekonomické řešení ale funguje v tom základu co potřebuju? Je toho tolik že se v tom ztrácim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam