• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    RICK: To řeší asi skoro každý. Zkušenost s nonsolar (v zimě) mám takovou, že jsem na začátku ledna nabil na nějakých 94 % a minulý týden jsem dobíjel cca ve 30 %, najeto cca 450 km, ale v teplotách do 10 stupňů (byly tam i rána s -6). Ta výdrž je super. Rychlost toho zařízení, odezva displeje na dotyk - super. Samozřejmě záleží jak si nastavíš světlost displeje a s jakýma dalšíma senozrama to provozuješ (já mám radar + tepák).

Jezdím nejraději ráno a letnímu polednímu slunci se spíše vyhýbám, takže přínos solar verze pro mne nestojí za skoro 2000 Kč navíc, už takhle je to darda. U solární verze také počítej s trochu horší čitelnosti displeje, která je dána tou solární vrstvou.
    BATY
    BATY --- ---
    RICK: Na co Solar, když to vydrží měsíc na jedno nabití? ;)
    AG_
    AG_ --- ---
    RICK: vyhodnotil jsem to uplně stejně. vzhledem k tomu že často jezdím i po tmě, v šeru, v zimě, za hnusnýho počasí, tak bych tu funkci nevyužíval. dál situace kdy jedeš ve stínu, v lese, údolím, kdy si sám stíníš tělem to slunce a tak dále. Optimální podmínky potkáš jen zřídka kdy, ale určitě to má daleko větší smysl na edgi než na hodinkách.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    RICK: Asi záleží jak moc daleký cesty chceš jezdit.
    Jinak teda ta Edge 1040 diskuse je dost odstrašující a myslím že zůstanu u svých Fenixů na řidítkách, dokud se Garmin nějak nevzpamatuje. Protože dát za to takový prachy a pak s tím mít takový nervy ... z toho bych měl pak ještě větší nervy. :D
    RICK
    RICK --- ---
    zdravím, koukám, že proběhla plodná diskuze ohledně Edge 1040.. má někdo zkušenost s Edge 1040 Solar? původně jsem ji zvažoval nejvíc, protože cenový rozdíl mi heureka házela nějakých 1200 Kč oproti non solar.. následně jsem zjistil, že to byla nereálná cena a cenový rozdíl je 2800, což mi už přijde hodně a přikláním se tedy k non solar
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    AG_: jj wattmetr mám na silničce. Stačí jedna vyjížďka a on to pak naplánuje a na horákovi už to pak jezdím trvá podle tepů. Líbí se mi právě že si muži kdykoliv před vyjížďkou nebo po cestě z práce zvolit co chci jet.
    Teď na té 530 bych si to musel "plánovat" nebo dávat intervaly z hlavy. To mě nebaví :-)
    AG_
    AG_ --- ---
    MAESTRO_007: myslim ze to jde jen pokud máš wattmetr
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    AG_: : no já to mám taky v hodinkách (Fenix 7x) Ale chci si ty Doporučené denní tréninky pouštět rovnou cyklocomputeru a ne na hodinkách nebo je nějak exportovat do edge
    AG_
    AG_ --- ---
    další věc co je trochu nedořešená, jsou segmenty na stravě. já si můžu naklikat segmenty i který se částečně překrývají, ale garmin je neumí vyhodnocovat současně, a já si tak nemůžu přepnout ne ten segment, co začal až jako druhý v pořadí. nebo umíte to někdo? Je to dost zásadní věc, protože mám dlouhý segmenty i 25 km, ale součástí je řada menších segmentů, stoupání atd, někdy se mi chce jet na celkový čas, někdy jen na dílčí segmenty. ale prostě to nejde při jízdě ovládat. Uvítal bych kdyby tam byly nahoře šipky kterýma bych se posouval mezi právě aktivníma segmentama
    AG_
    AG_ --- ---
    MAESTRO_007: jo to je dobrý ale to už mám v hodinkách, takže pro mě to nemělo žádnej přínos že to je i v edgi : )) při synchornizaci zařízeních stačí mít jedno, který to umí
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    AG_: mám 530 a novou řadu x40 si chci koupit jenom kvůli stavu tréninku 2.0, tak nějak automaticky asi vemu 1040, na co dělat kompromisy :-)
    AG_
    AG_ --- ---
    FORELLI: jo otázka zda se za ty peníze edge 1040 vyplatí, tak to je opravdu těžká otázka, ale myslím si že pro 90% lidí ne.
    koupil jsem si vpodstatě jenom větší a lepší displej, více baterie. nic víc reálně oproti 830 nepřibylo nebo nefunguje nějak výrazně lépe.
    ani NFC placení tam není, což bych celkem bral, jelikož na kole nejezdím s hodinkama. Až se zase vysekám tak bych kromě poničenýho kola měl "vyřešený" i hodinky : / to fakt ne
    AG_
    AG_ --- ---
    má to nějaký mouchy ale celkově jsem spokojenej už

když jsem měl zaplý segmenty, climbpro i naviagci, k tomu radar. tak to pořád pípalo a bylo to nesnesitelný !!! měla by být možnost trochu víc nastavit u čeho to má pípat a u čeho ne. uplně vypnout pípání je nesmysl, například u toho radaru

dál trochu pochybuju o užitečnosti climbpro, oznamování stoupání, většinou to prostě ukazuje nesmysly, i když jedu po vložené trase s navigací. ten profil prostě neodpovídá realitě. Oznamování stoupání jsem vypnul, to prostě nahlásí jakýkoliv kopeček směrem kterým ani nejedu a ani to nepozná že jedu po jiné trase a stále mi to ukazuje stoupání po kterým už fakt minutu dávno nejedu.

nepochopil jsme proč potřebuju garmin express v PC, abych si upravil složení map v edgi 1040. Tu apku jsem nepoužil několik let, co jsem se zbavil starých hodinek, které ještě neměly bluetooth. a najednou, v roce 2024 potřebuju na nejnovější edge garmin express a PŘIPOJENÍ KABELEM. LoL

spokojen jsem velmi s dotykovým displejem, funguje daleko líp než na 830, i v rukavicích. baterie mega, sežralo to sotva 3% za hodinu a 10 minut v zimě.

jinak taky jsem letitý uživatel, měl jsem už prvního forerunnera 910xt, edge 830 asi 3 roky, ten jsem nemusel ani jednou restartovat.. jak jsem to nazačátku nastavil tak to fungovalo leta. asi jak se v tom začneš hrabat tak začnou problémy
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Nojo, to je prostě Garmin, my letití uživatelé už nejsme ničím překvapeni. Trochu jsem se taky pátral jak vypnout TOPO mapy, které mají zbytečně moc vrstev (fakt mně nezajímá kudy vedou dráty apod., na druhou stranu někdy se mohou hodit), chvilku trvalo, než jsem se k tomu dostal, ale heureka :-)

Jinak hodnotím po měsíci provozu Edge 1040 pozitivně (rychlost, zjednodušené menu), ale že bych z toho skákal za ty prachy do vejšky, to fakt ne. Je tam spousta věcí, který by šly určitě lépe, třeba zvukové alarmy, zobrazování notifikací by šlo určitě taky udělat líp, ten font co tam narvali není tak dobrý jako byl třeba na 530 (proč není jednoduchá možnost vybrat si třeba z pěti, příp. nahrát svůj) a pár dalších věcí... kdejaký hodinky už můžeš používat jako "sluchátko", sem se to nevešlo, nebo to nikoho nenapadlo - bylo by fajn přijmout hovor přímo na tom zařízení a nemuset furt lovit z kapsy telefén... no bylo by toho víc...
    AG_
    AG_ --- ---
    BATY: už se to srovnalo, po synchronizaci hodinek, který s tím nesouvisejí :D záznam jízdy byl na eedgi
    AG_
    AG_ --- ---
    mám podezření, že se to stalo, když jsem k edgi 1040 měl připojený radar, a zároveň jsem měl zaplý i edge 830, podle kterého jsem si nastavoval datový pole a k němu by ten radar připojený taky. Najednou se zobrazila hláška, že radar chce udělat aktualizaci. Radar!! Ten se nikdy neaktualizoval, proč najednou? Dal jsem OK, proveď aktualizaci radaru, jenže ta spadla v polovině !!! Tím se asi poškodil soubor aktualizační, ale odnesl to ten nový edge, zatímco 830ka běžela dál vpohodě. Prostě hrozný peklo že takovýhle kolize jsou vůbec možný !!!
    AG_
    AG_ --- ---
    no a proč se edge dostal do tý restarrtovací smyčky? vypadá to že nějaký aktualizační soubor se poškodil a nedokázal doběhnout do konce? tak restartoval zařízení a ihned po restartu se snažil aktualizaci dokončit, ale soubor byl poškozený? Další restart? Nedovedu si představit že se ti tohle stane s mobilem, nebo jakýmkoliv jiným novým přístrojem za docela dost peněz a není z toho normální cesta ven, kterou se dočteš v manuálu třeba
    AG_
    AG_ --- ---
    poslední dobou mě garmin pěkně vytáčí, si asi neodpustím sem napsat co se mi stalo když jsem koupil nový edge 1040 minulý týden, a hned první den jsem ho dával do továrního nastavení 2x. Hned po půlhodině co jsem na něm nastavoval profily a senzory, se najednou restaroval. Ihned porestartu zase, asi tak za 2 vteřiny. A tak dále. Smyčka restartů. Nešlo s tim nic dělat! Vygooglil jsem nějakej mega hard reset - lap tlačítko + power tlačítko, nezabralo. Zkouším to stále. Psal jsem hned reklamaci že přístroj vracím jako vadný a na support garminu co s tím mám dělat - doteď neodpověděli... Pak někdo na fóru psal že mám zmačknout start tlačítko + power (proč se tohle nepíše v manuálu nechápu, to jsou asi nějaký tajný informace), no po pár pokusech se ten restart aspoň oddálil o 8 sekund !!!, takže jsem rychlým mačkáním mohl vlézt do menu a zvolit tovární nastavení dřív než se to zase samo restartovalo. A zabralo to. Ovšem potom jsem chtěl zkusit nahrát czech topo mapy. v Průběhu instalace to spadlo, hláška, že se to nepodařilo. Jenže ty topo mapy se tam nějak nahrály ale byly tak hrozný že jsem je chtěl smazat. Jenže v expresu jsem se vůbec nedostal do správce map jelikož nedoběhlo předtím to stažení a furt mi to nabízelo aktualizaci map!! Další uvedení zařízení do továrního nastavení. Ale nepomohlo to, ty topo mapy jebnutý tam byly furt!! Musle jsem uplně odinstalovat garmin expres a znova ho nahrát, a další tovární nastavení Eedge. Pak jsem zjistil že topo mapy se dají vypnout přímo v zařízení. Já jinak mám garmin rád, ale tohle je příšerný. Znám lidi který by to prostě nedali dohromady a vrátili by to
    AG_
    AG_ --- ---
    Ne. Hodinky i edge ukazuji 552 a garmin connect 437
    BATY
    BATY --- ---
    AG_: Těžko říct, mělo by to ukazovat to stejný... Pořád je to špatně? Nesrovalo se to po nějaké době?
    AG_
    AG_ --- ---
    Netuší nekdo proc mi garmin connect ukazuje nižší číslo treninkové zátěže než edge 1040 kde jsem nahrál dnešni jízdu? Jakoby to tu jizdu nevzalo do grafu. Přitom jizda je v connectu normalne stažená.
    ONLY_Q
    ONLY_Q --- ---
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Mám dotaz - kdo má zkušenosti s garminem.
    Dlouhodobě nepoužívám vyzvánění. Mám jen vibrace a zároveň vibrující Fénixy. Stává se, že přestanou vibrovat, což řeším jejich odendáním a opětovným přidáním v Garmin Connect.
    Teď ale pozoruju, že u příchozího hovoru to jen jednou zavibruje a pak už nic. V noci dokonce vůbec nic. A to mám nastaveno, že notifikace v průběhu spánku jsou povoleny.
    Ví někdo, kde nastavit, aby to vibrovalo celou dobu vyzvánění i v noci?
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    ELIDOR: Ono je to tam schovaný dost na ****. Já to vždycky hledám asi čtvrt hodiny, než najdu správný menu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam