• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    BATY: Aha, to mi z toho návodu nebylo úplně jasný, pač tam bylo něco ve smyslu je potřeba powermeter nebo hruďák. Tak jsem tele a nechápu syntaxi :)
    BATY
    BATY --- ---
    AUDIAC: Já myslím, že pro VO2 max pro cyklistiku musíš mít powermeter...
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    AUDIAC: Není to třeba o tom, že musím jet 20 minut flat out do červenejch?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Nějak si nevím rady s hodnotou VO2max pro kolo. Mám F6 a hruďák, což by mělo bylo dostačující, na webu pak píšou “Jeďte alespoň 20 minut se stejnoměrnou, vysokou intenzitou.” Včera jsem stoprocentně nejakej 20 min stejnoměrnej úsek měl, podobně i v minulosti, ale vo2 max (a tedy i denní návrhy tréninku) mi to neukáže. Matně si pamatuju, že u běhu to chtělo vyběhnout aspoň 3x během jednoho týdne, není to u kola podobně?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    LEDOFREDO: To mi docela fungovalo u běhu, kdy na hodinky můžu čumět několik vteřin a zorientovat se. Ale na kole jsem to musel změnit, pač tam se za tu dobu uděje moc věcí a může to být o hubu.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    BATY: Jj, pro většinu lidí nemá solar smysl. Jinak znám i pár lidí, co jezdí dlouhý endurance závody a všichni maj Wahoo. Někteří mají dynamo v náboji, takže můžou v pohodě dobíjet elektroniku za jízdy. Zbytek sází na to, že na tom kole prostě dojedeš někam, kde se dá dobít.
    HELVETE: Starej Etrex 30 mám ještě doma a to je tak šíleně not user friendly přístroj, že bych už v životě nic podobnýho nekoupil. Tyhle přístroje měly smysl v době, kdy nebyly mobily s mapy.cz. Jestli Etrex 32x není nějak zázračně lepší, tak bych nedoporučil fakt nikomu to kupovat. Bylo to šíleně pomalý, neohrabaný a výdrž baterie bylo jediný plus, co ten přístroj měl.

LEDOFREDO: Jj, můžeš si dát sever vždy nahoru a trochu to pomůže, ale to se mi pak blbě orientuje. :)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Mrkněte se na zivotsgarminem.cz, edge 1040 je tam popsán docela dost
    RICK
    RICK --- ---
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    To prekreslovani mapy jde snizit zmenou orientace mapy myslim, ne?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    OODOOW: laickým pohledem to.právě vidím naopak. Hodinky 3x menší a umí toho 4x víc :-) Ale to srovnávám svoje zařízení edge 530 a Fenix 7x.
    BATY
    BATY --- ---
    OODOOW: Podle tabulky za mě efekt nic moc a když se zatáhne nebo jseš v lese, tak vůbec nic...

VS to, kolik to vydrží na baterku mi prostě přijde připlácení za solar jako zbytečnost. Když už bych chtěl jet nějaký endurance závod, kde mi 40h nevydrží k nějakému zdroji elektřiny, tak bych šel cestou toho integrovaného power packu nebo baterry packu do batohu...
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    BATY: Aha, tak to je super, že už to tam maj takto uvedený, to dřív nebylo. Na hodinkách to teď řeším tak, že mám nonstop zhasnutý display a když potřebuju vědět kudy, tak se to na gesto zápěstím rozsvítí. Je to z nouze cnost, ale na nic lepšího jsem zatím nepřišel.

BATY: Jo, doba solaru snad ještě přijde. Na hodinkách to je úplně k ničemu, ale na větším Edge bych čekal, že při větší ploše to už nějaký efekt mít bude.
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: Ten solar tomu podle mě moc nepomáhá...
    Edge 1040 Solar Battery Life Expectations | Garmin Customer Support
    https://support.garmin.com/en-US/?faq=Q2uh2dhUjI4A05hW8t2ow8
    BATY
    BATY --- ---
    OODOOW: Ano, jak píšeš, mapa žere úplně nejvíc, protože se to musí pořád překreslovat. Na normální obrazovce s číslama se mění minimum. Viz obrázek, s obrazovkou mapy a hromadou připojených senzorů by to mělo dát těch 35h. Pokud víš, že další odbočka bude za 5km, tak na mapu koukat nemusíš a nebo stačí mít jen upozornění na blížící se odbočku, kdy stránka s mapu se zobrazí jen když máš někam odbočovat a pak se zase zobrazí jen stránka s data fieldy... Samo, nemusíš na to sahat.

HELVETE
    HELVETE --- ---
    AG_: Na bikepacking (kvůli navigaci a záznamu trasy) je podle mě lepší eTREX https://gps-navigace.heureka.cz/garmin-etrex-32x-europe46/ vyměníš 2 tužkovky a jedeš po cca 24h dál. Na druhou stranu to fakt není moc komfortní na ovládání a hlavně tomu chybí jiný Edgový cyklo funkce.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    BATY: To jsou impozantní hodnoty, ale třeba ten můj Fenix 6X měl takhle napsaných 60h. Což odpovídá dokud to nepřepneš na obrazovku s mapou. Potom se výdrž snížila asi tak na 18h. To je míň než na třetinu, což bylo fakt zklamání. Asi je to tím, jak tu mapu musí pořád překreslovat. A to se člověk nikde nedozví, že když tam chce mít obrazovku s mapou aby viděl, kam běží/jede a nemusel to na každé křižovatce přepínat tam a zpět, tak najednou má třetinovou výdrž. :)
    BATY
    BATY --- ---
    OODOOW: Tak to se dá všechno najít na internetu: https://support.garmin.com/en-US/?faq=nRJRtOCvG471bDthxtxZ86
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    BATY: No právěže je otázka co je to "nějaké normální používání". Napsat, že to vydrží měsíc je dost výstřel do vzduchu. Lepší údaj by byl kolik hodin to vydrží navigovat s jakým detailem mapy. Na endurance závod se nechystám ale třeba bikepacking chci někdy zkusit. Dá si spacák do brašny a jet někam pár dnů.

MAESTRO_007: Mně přijde, že v těch hodinkách se toho může podělat mnohem méně než ve složitějším Edge. Mám Fenix 6X a přes původním zklamání, že navigovat to vydrží asi tak stejně dlouho jako o mnoho let starší Suunto Ambit 3 Peak, jsem s nima spokojenej.
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: 132 g
    BATY
    BATY --- ---
    AG_: Je možnost i battery pack přímo k Edge:

Ale vím, psals, že to nechceš tahat. Předpokládám, kvůli váze...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam