• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    BATY
    BATY --- ---
    FORELLI: Dobrý, že ten zvonek můžeš namapovat na tlačítko na páce, takže to půjde reálně používat, když nebudeš muset šmatlat někde na nějakou ikonu na garminu...
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Tak Garmin vydal nový Edge 1050, je tam pár věcí, který jsou fajn (zvukové pokyny, "zvoenk" - tzn. už malý reproduktor), ale díky displeji se dost zkrátila výdrž, to mi zas dobré nepřijde. Pokud to někoho zajímá, zde je více informací:

Cyklonavigace Edge 1050: Zcela nový displej s vyšším rozlišením. Ale bez soláru a s kratší výdrží | Život s Garminem
    https://www.zivotsgarminem.cz/cyklonavigace-edge-1050-zcela-novy-displej-s-vyssim-rozlisenim-ale-bez-solaru-kratsi-vydrzi
    FINSON
    FINSON --- ---
    MIKEKT: Díky, tak aspoň že tak 🙂
    MAESTRO_007: Taky díky. Vivoactive (verzi S, malé) jsem zvolil i kvůli vzhledu a právě té velikosti, ale příště už dám přednost funkcím 🙂
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    FINSON: pokud by ti hodinky pořád zlobily a, chtěl jsi znovu garmin, tak se doporučují zeptat přímo na garminu jestli mírní baterku. Oni pak nabízí slevu na nový model
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    FINSON: Forerunner za mě nejlepší produkt od Garminu
    FINSON
    FINSON --- ---
    FINSON: Hodinky ráno po zmáčknutí nabootovaly, jako by se nechumelilo, baterie na 75%.
    Tak teda dobrý, ale stejně mě zajímá, kdo o tomhle chování co víte 🙂
    FINSON
    FINSON --- ---
    Zničeho nic mi na ruce zavibrovaly a vypnuly se Garmin Vivoactive 4. Vypadají úplně bricked, display neukazuje nic, HR senzory nesvítí, po připojení na nabíječku s ukazatelem odebíraného výkonu prokazatelně nenabíjejí. Před tím vybité nebyly. Zkusil jsem podle vygooglených rad hard reset (držet 30 s tlačítko osvětlení, pak 2 s na zapnutí) i fintu s tímtéž tlačítkem drženým a připojením nabíjecího kabelu do USB portu v PC, oboje neúspěšně.
    Máte s tím někdo zkušenost, jak je tohle časté? Jelikož jsou dost staré, dávno po záruce a nemám k nim papíry, nečekám, že mi Garmin servis nějak pomůže.
    Doporučujete v kategorii levnějších smartwatch nějakou alternativu pro běh, kolo, průběžné sledování fitness a spánku a ideálně i plavání mimo Garmin, nebo je nejlepší tohle kousnout a zkusit jiný nový kus znovu od Garminu?
    KLON
    KLON --- ---
    AXUOH
    AXUOH --- ---
    STAJA: Ja bych prave Topo Czech taky nepouzival, ale zatim nemam nahradu, ktera by 100% fungovala :-(
    STAJA
    STAJA --- ---
    AXUOH: totpo czech nedávám zase já, vadí mi jak silnice vyšší třídy a dálnice jsou tam značené, defakto stejně jako vedlejší cesty, navíc nevím proč tam třeba jsou dráty vysokého napětí :)
    AXUOH
    AXUOH --- ---
    Jinak taky resim problem s mapou do Edge, nejradsi bych pouzival OSM odtud
    <0174 : Turistická mapa pro Garmin : Download
    http://garmin.v0174.net/download.php

ale Edge 530 mi s touhle mapou obcas spadne a nemuzu prijit na to, cim presne to je (krom ty mapy).
    Bejva to na zacatku Climbu, nekdy pri sjeti z trasy atd.

Takze musim pouzivat tu Garmin Topo Czech a to je oproti ty OSM peklo teda...

Nenapada vas neco?
    AXUOH
    AXUOH --- ---
    STAJA: Jo, takovy hledani znam.
    Teoreticky ale i nektery turisticky stezky muzou bejt "evropsky" vyznamnejsi, ruzny ty svatojakubsky atd. Treba to rozklicujes.
    STAJA
    STAJA --- ---
    AXUOH: musím přijít na tu souvislost, protože někde je takhle zvýrazněná cyklotrasa a někde turistická. Mapy jsem ale neměnil, mám je dost dlouho neaktualizované, spíš si myslím že to je po nějakém updatu garminu. Vrstvy mám odtud https://www.thkukuk.de/osm/
    AXUOH
    AXUOH --- ---
    STAJA: Ja bych rek, ze to bude zobrazeni nejakejch vyznamnejsich druhu cyklotras (dle mapy.cz takto vede GW Praha-Viden, takze paterni? cyklotrasa).
    Jestli je to nejaka specialni cyklo/turisticka vrstva, tak to takhle nastavil ten, kdo tu vrstvu delal a v Edgi to uz asi nezmenis. Resp. zmenis, ale pomoci .typ souboru, ale to uz je trochu vyssi divci
    STAJA
    STAJA --- ---
    nesetkal se někdo, kdo používá vrstvu turustických nebo cyklotras do mapových podkladů v Edge 840, že se mu u přidané vrstvy dělá takový černý pruh? zaboha nemůžu přijít na to co to dělá... Nedělá to všude viz obrázek

AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    AUDIAC: Nakonec zůstávám věrnej Garminu a beru 540. Rozmýšlím se ale mezi solar/nesolar. Je ten solar displej o hodně hůř čltelnej? To navýšení výdrže moc neřeším, ale dá se sehnat levněji než bez soláru, tak si říkám, proč to nevzít s tím
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BATY: presne jak rikas, vetisnou je to instantne, jedno za cas to trva a musim treba edge vypnout a zapnout nebo vypnout zapnout bt na mobilu
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    JOPS: mě se taky synchronizuje směšně dlouho. Mám obyč forerunnery několik let starý a hodinová aktivita se točí minutu/dvě. Přitom pokud to GPX vyexportuju tak soubor je prťavej. Ale teda nevytáčí mě to do vývrtky, prostě odložím hodinky a mobil a jdu si dát sprchu, mezitím se to syncne :-)
    BATY
    BATY --- ---
    JOPS: Většinou to mám během pár sekund. Uložím aktivitu a než stačím vypnout garmina, tak to mám na GC uložené. To co píšeš ty, se mi stene tak jednou z cca deseti případů. Že to z nějakého důvodu trvá... Těžko říct, jestli je to edgem nebo mobilem... Ale jelikož se to nestává často, tak to neřešim.
    JOPS
    JOPS --- ---
    a ja taky polozim dotaz do placu :)
    Mam Garmin Edge 130 Plus, ten nejlevnejsi tachometr od Garminu. Vsechno funguje super, no problema.

Ale je tam jedna vec, z ktere jdu do vyvrtky. A to je synchronizace dat, kdyz skoncim jizdu na kole. Mam Garmin a mobil u toho, vidim, ze se to synchronizuje. Ale trva to fakt strasne dlouho. Co to znamena dlouho? Nevim, treba pet minut. To prece neni normalni. Smazal jsem tam skoro vsechny aktivity, co jsem tam mel jeste treba tri roky stare a nechal poslednich treba pet aktivit. Prijde mi to porad stejne.

A jeste jsem zjistil, ze to mozna i souvisi s delkou jizdy. Kdyz to je treba do cca 20km, tak se to sesynchronizuje razdva. A jakmile to ma treba 50+ km, tak si u toho muzu zazpivat tri plnohodnotne pisnicky...
    Dyk ten soubor, co se posila, tak ma kilobajtu, proste nula nula hovno nic :D

A nebo me jeste napada, zda to nezacalo trvat dele od te doby, co k tomu mam pripojenej tepak, kadenci rychlosti + mam senzor i na rychlost.... Hmmm
    Nemate nekdo s podobnym zkusenost?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam