• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    FORELLI: souhlas, já vlastně přes den jezdím jenom bez podsvícení
    BATY
    BATY --- ---
    FORELLI: Jo to jo. Teď se bavím jen o tom zvonku. Já bych to potřeboval...
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    BATY: to je sice pěkné, ale ta výdrž to sráží dolů. Chápu, že na cyklostezkách je to užitečná funkce, já to tady moc nevyužiji :) Většinu času člověk jezdí ve dne a když svítí sluníčko a tam jasně vede mip displej. Uvidíme, jak to bude reálně vycházet s tou výdrží.
    BATY
    BATY --- ---
    FORELLI: Dobrý, že ten zvonek můžeš namapovat na tlačítko na páce, takže to půjde reálně používat, když nebudeš muset šmatlat někde na nějakou ikonu na garminu...
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Tak Garmin vydal nový Edge 1050, je tam pár věcí, který jsou fajn (zvukové pokyny, "zvoenk" - tzn. už malý reproduktor), ale díky displeji se dost zkrátila výdrž, to mi zas dobré nepřijde. Pokud to někoho zajímá, zde je více informací:

Cyklonavigace Edge 1050: Zcela nový displej s vyšším rozlišením. Ale bez soláru a s kratší výdrží | Život s Garminem
    https://www.zivotsgarminem.cz/cyklonavigace-edge-1050-zcela-novy-displej-s-vyssim-rozlisenim-ale-bez-solaru-kratsi-vydrzi
    FINSON
    FINSON --- ---
    MIKEKT: Díky, tak aspoň že tak 🙂
    MAESTRO_007: Taky díky. Vivoactive (verzi S, malé) jsem zvolil i kvůli vzhledu a právě té velikosti, ale příště už dám přednost funkcím 🙂
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    FINSON: pokud by ti hodinky pořád zlobily a, chtěl jsi znovu garmin, tak se doporučují zeptat přímo na garminu jestli mírní baterku. Oni pak nabízí slevu na nový model
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    FINSON: Forerunner za mě nejlepší produkt od Garminu
    FINSON
    FINSON --- ---
    FINSON: Hodinky ráno po zmáčknutí nabootovaly, jako by se nechumelilo, baterie na 75%.
    Tak teda dobrý, ale stejně mě zajímá, kdo o tomhle chování co víte 🙂
    FINSON
    FINSON --- ---
    Zničeho nic mi na ruce zavibrovaly a vypnuly se Garmin Vivoactive 4. Vypadají úplně bricked, display neukazuje nic, HR senzory nesvítí, po připojení na nabíječku s ukazatelem odebíraného výkonu prokazatelně nenabíjejí. Před tím vybité nebyly. Zkusil jsem podle vygooglených rad hard reset (držet 30 s tlačítko osvětlení, pak 2 s na zapnutí) i fintu s tímtéž tlačítkem drženým a připojením nabíjecího kabelu do USB portu v PC, oboje neúspěšně.
    Máte s tím někdo zkušenost, jak je tohle časté? Jelikož jsou dost staré, dávno po záruce a nemám k nim papíry, nečekám, že mi Garmin servis nějak pomůže.
    Doporučujete v kategorii levnějších smartwatch nějakou alternativu pro běh, kolo, průběžné sledování fitness a spánku a ideálně i plavání mimo Garmin, nebo je nejlepší tohle kousnout a zkusit jiný nový kus znovu od Garminu?
    KLON
    KLON --- ---
    AXUOH
    AXUOH --- ---
    STAJA: Ja bych prave Topo Czech taky nepouzival, ale zatim nemam nahradu, ktera by 100% fungovala :-(
    STAJA
    STAJA --- ---
    AXUOH: totpo czech nedávám zase já, vadí mi jak silnice vyšší třídy a dálnice jsou tam značené, defakto stejně jako vedlejší cesty, navíc nevím proč tam třeba jsou dráty vysokého napětí :)
    AXUOH
    AXUOH --- ---
    Jinak taky resim problem s mapou do Edge, nejradsi bych pouzival OSM odtud
    <0174 : Turistická mapa pro Garmin : Download
    http://garmin.v0174.net/download.php

ale Edge 530 mi s touhle mapou obcas spadne a nemuzu prijit na to, cim presne to je (krom ty mapy).
    Bejva to na zacatku Climbu, nekdy pri sjeti z trasy atd.

Takze musim pouzivat tu Garmin Topo Czech a to je oproti ty OSM peklo teda...

Nenapada vas neco?
    AXUOH
    AXUOH --- ---
    STAJA: Jo, takovy hledani znam.
    Teoreticky ale i nektery turisticky stezky muzou bejt "evropsky" vyznamnejsi, ruzny ty svatojakubsky atd. Treba to rozklicujes.
    STAJA
    STAJA --- ---
    AXUOH: musím přijít na tu souvislost, protože někde je takhle zvýrazněná cyklotrasa a někde turistická. Mapy jsem ale neměnil, mám je dost dlouho neaktualizované, spíš si myslím že to je po nějakém updatu garminu. Vrstvy mám odtud https://www.thkukuk.de/osm/
    AXUOH
    AXUOH --- ---
    STAJA: Ja bych rek, ze to bude zobrazeni nejakejch vyznamnejsich druhu cyklotras (dle mapy.cz takto vede GW Praha-Viden, takze paterni? cyklotrasa).
    Jestli je to nejaka specialni cyklo/turisticka vrstva, tak to takhle nastavil ten, kdo tu vrstvu delal a v Edgi to uz asi nezmenis. Resp. zmenis, ale pomoci .typ souboru, ale to uz je trochu vyssi divci
    STAJA
    STAJA --- ---
    nesetkal se někdo, kdo používá vrstvu turustických nebo cyklotras do mapových podkladů v Edge 840, že se mu u přidané vrstvy dělá takový černý pruh? zaboha nemůžu přijít na to co to dělá... Nedělá to všude viz obrázek

AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    AUDIAC: Nakonec zůstávám věrnej Garminu a beru 540. Rozmýšlím se ale mezi solar/nesolar. Je ten solar displej o hodně hůř čltelnej? To navýšení výdrže moc neřeším, ale dá se sehnat levněji než bez soláru, tak si říkám, proč to nevzít s tím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam