• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    JOPS
    JOPS --- ---
    SAMMAEL: restartuj hodinky, taky se mi to stalo. Akorat to bylo na Fenixech
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    BATY: Ne, jde mi o turistiku. V přehledu na webu se ukázala mapa, kudy jsem šel. Najednou jako když utne, vidim ostatní informace - nadmořskou výšku, tempo, celkovou vzdálenost,... - takže to evidentně zaznamenává kde jsem, ale výslednou mapu s trasou to neukáže.
    BATY
    BATY --- ---
    SAMMAEL: Pokud běháš třeba kousek od baráku na ovalu a máš privacy nastavený tak, že ten ovál například je v té vzdálenosti, tak to mapu vůbec neukáže...
    Pokud se teda bavíme o Stravě...
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Po pár měsících mi Garmin Instinct Crossover přestaly zaznamenávat polohu. Když ukončím a uložím aktivitu, tak v přehledu na webu nevidím mapu. V nastavení ale nemůžu najít nic, co by k tomu opravňovalo. Nemáte někdo prosím tip?
    FINSON
    FINSON --- ---
    BUCCI: Super, díky! Dávám si upomínku :-)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    Možná ještě hint, v září mají vyjít Fenix 8, je nasnadě, že vyjdou i instinkt 3, pak současná generace půjde cenou dolů
    FINSON
    FINSON --- ---
    OK, já to ještě zvážím, protože ty Casia, i když jsou velký, jsou pořád lehký. Velkej display nepotřebuju, jak jsem psal, na hodiny a na tep při běhu na tom uvidím a jinak jsou ty hodinky pro mě v podstatě sofistikovaný senzor, data si zkouknu na compu.
    A Vivoactive jsem nabíjel denně, tak i bez toho solaru bych si s Instinctama myslím poradil.
    Jako ne že by to, co psal Bucci, nebylo lákavý, ale fakt ještě popřemýšlím.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MAESTRO_007: a úplně nejlepší funkce je ta baterka :D ...doteď si pamatuju jak tu BUCCI psal že to používá každý den aby nebudil manželku atd . Si říkám ty vole já ji ještě ani nepoužil a od té doby to taky používám každý den pro nenápadný pohyb okolo spící rodiny, na práci atd :-)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    BUCCI: je to individuální, já mám Fenix 7x a že bych chtěl menší mě napadne skoro každý den když jedu na kole nebo běžím :-) ty hodinky jsou prostě obrovské a hlavně těžké. To že si je asi koupím zas je druhá věc :D

Po hodině na kole v terénu mě bolí ruka tak, že je to fakt nepříjemné (snažím se co nejvíc vozit Edge). Váží skoro 100g. Oproti tomu Forerunner skoro polovinu. Což je i při běhu extrémní rozdíl a pokud někdo běhá výkonnostně tak to jde sakra poznat.

Taky jsem chtěl větší displej, hlavně na mapy, což ve skutečnosti vůbec nepotřebuju, protože orientace čisté podle mapy je mi k ničemu a když používám navigaci podle připravené trasy tak by stačil displej mensi a dotyk jsem vypl po 30 minutách co jsem si je koupil a už nezapl :-)

Co teda hodně oceňuji tak je výdrž, tak je fakt luxusní. V řádech týdnů a to je používám každý den. Přítelkyně má 7s je to fakt rozdíl ve výdrži.
    FINSON
    FINSON --- ---
    BATY: OK, ukládám si info, díky :-)
    BATY
    BATY --- ---
    FINSON: Ano nebo na Epixech.
    FINSON
    FINSON --- ---
    BATY: Myslíš na Fenixech...
    SATAI
    SATAI --- ---
    Dotyk i tlačítka jsou super, záleží na situaci.

Co zbožňuji je ale luneta u Samsungů, skvělý vynález, co mi i Garminů dost chybí.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    FINSON: zas tak velkej nejsem a mé "dívčí" zápěstí bych do toho netahal už vůbec ;-)
    ano dotyk vypnout lze, zkoušel jsem to, tlačítka jsou super, ale ťapání po displayi v jejich kombinaci je imho pro mě lepší (před tím jsem měl WearOS a Honor)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Za mne desnej problem u Venu a Vivoactive je neexistence resume later u aktivity a automaticky ulozeni po 30min, ktery nejde vypnout. Mam Venu 3, jinak super hodinky, ale byt to muj primarni device pro zaznam tras (jezdim hlavne na kole a na to mam Edge) tak uz by sli davno z baraku. Podle mne to Garmin dela schvalne, aby to cloveka nasralo a musel si koupit forerunner a vyssi model pro zaznam sportu, jinak mi to nedava smysl.
    BATY
    BATY --- ---
    Nevim proč tak řešíte dotyk, jde deaktivovat, tak pokud chce někdo používat jen tlačítka, dotyk prostě vypneš a je to. Lze to nastavovat pro každou aktivitu zvlášť dokonce.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ja s dotykem mam trochu moralni problem na hodinkach. Prvni hodinky co jsem mel, tak byly Garmin Vivoactive HR, tkaove hnusne, ale fungovaly, ale mely dotyk a ty vogo, ja u toho docela trpel. Ted mam Fenix 5X a tlacitka jsou tlacitka, mam to tak trochu vic pod kontrolou no :D
    FINSON
    FINSON --- ---
    BUCCI: Tak ale ty máš trochu jiný obvod zápěstí a jsi celkově krapet větší :-) Na mně je to obrovský, ale tak nějak se s tím poperu. Dotyk nechci, vyzkoušel jsem si ho na těch Vivoactive a ne že by mě to vyloženě drásalo, jenom chvilkama mě otravovalo, že jsem si nějakým otřením ten display zbytečně aktivoval a vyvolal něco, co jsem nepotřeboval - jsem zvyklý z Casií všechno řešit tlačítkama, tak u toho zůstanu. BW display mi nevadí (opět, Casia :-) ), chci Garmin kvůli tomu trackingu všeho možného a statistikám, to si pak otevřu na compu...
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    Jediný co by mi vadilo na Instict jsou chybejici mapy. Už jsem si na ně zvyknul při navigaci při běhu.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    FINSON: já mám fénix 7x a menší bych fakt už nechtěl... pro mě byl důležitej dotyk, a barevný display....
    dneska dotyk téměř nevyužívám... ale pár kamarádů má instinkt 2x a jsou z nich nadšení...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam