• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    IV0: U kola potřebuješ i pro VO2max powermeter
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    FATBOZZ: segmenty jdou na stravě vytvářet jenom na PC. V detailu aktivity je v úpravách možnost vytvořit segment. Dělal jsem to ve free verzi dřív, teď mám premium. Tak nevím jestli už je to placené :-)

Pokud používáš Garmin tak ten ti FTP i VO2max vypočítá sám když jezdíš delší dobu s wattmetrem a tepákem. Není potřeba dělat FTP test. Garmin tam má svůj "kratší" . Pak je klasika 20min fullgas. Ale je to samozřejmě víc vypovídající a o dost víc bolestivější :-) a je potřeba to jezdit do kopce. Na rovině takové watty neujedeš.

SMOKY: podle nápovědy na webu má vlastní segmenty. Ale já je nenašel :-)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MAESTRO_007:
    FATBOZZ:
    nema Garmin taky naky segmenty ? vim, ze sem to tam nekde videl, ale nikdy sem to nepouzival
    IV0
    IV0 --- ---
    FATBOZZ: Když na to teď koukám, tak FTP lze změřit jenom s powermeterem, pardon, dal jsem špatnou informaci. VO2max nicméně (moje) hodinky měří u běhání, běžek, kola a asi i dalších vytrvalostních spoertů automaticky...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MAESTRO_007: Asi potrebuju premiovku ? Mam tam nejaky dva stary segmenty, ale ted tam nevidim zadny button pro pridani.
    IV0: Metr jsem si poridil, ale asi budu jeste muset udelat nejaky ftp test aby se to "zkalibrovalo". Doma na to misto neni a zatim asi zadna vhodna rovinka v okoli na 20min. Cte to nejak prubezne a neco pak podle toho vyhodnoti ?
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    BATY: Jojo, přečetl jsem si to na garmin odkazu, který dával kolega. Dává to smysl.
    BATY
    BATY --- ---
    FOOTFAN: Jedině když plaveš kraula, hodniky musí být občas nad vodou. Nebo si je dej pod čepici :)
    FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    Existuje nějakej postup, jak z Garminu (Fénix 7 pro) dostat smysluplný hodnoty u venkovního plavání mimo bazén? Čísla která z nich lezou jsou nesmyslná co se týká časů a asi i vzdálenosti.
    MINER
    MINER --- ---
    MELOUN: Já to dělám tak, že Název začnu prefixem, kde to je.
    Např. ‚Kopidlno: 1‘. A pak vyhledávám textem.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    Lze nějak na garminu shlukovat aktivity do logických celků -> skupiny/kategorie/štítky?
    Příklad: jdu nějáký trek rozložený do dvou víkendů a chci mít záznamy u sebe.

Jediné co jsem našel je označení aktivity hvězdičkou.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    FATBOZZ: strava.com ..můžeš si tam na cestě z práce vytvořit nějaký vhodný segment (krátký kopec, úsek bez křižovatek atd.) kde ti to bude ukazovat časy průjezdu a srovnávat. Tam si pak občas můžeš zkusit jet naplno a hned uvidíš rozdíl.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    FATBOZZ: Není to sice úplně odpověď na tvoji otázku... ale můžeš zkusit jak dlouho dokážeš naplno sprintovat do kopce/schodů se zadrženým dechem než se musíš nadechnout. Po týdenních túrách po horách se mi ten čas vždycky prodlužuje. :-D To je poměrně rychlý a snadný test. Když hořel vlak v tunelu ve Švýcarsku, všichni co šli nahoru tunelem se udusili kouřem. :-/ Nejdále došel profesionální sportovec.
    IV0
    IV0 --- ---
    FATBOZZ: Hledej VO2max nebo FTP, obojí je docela objektivní ukazatel Tvé trénovanosti. I když Ty hodinky musí obě čísla dost odhadovat (specálně když nemáš powermeter na kole), chyba je pořád stejná, takže zvýšení nebo snížení je docela přesné. Akorát si musíš zapínat aktivitu kolo, musíš mít hodinky, které to dokáží změřit, což znamená musí mít výškoměr a funguje to asi jenom na asfaltu.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Jde nejak v garmin connect, nebo nejake jine sluzbe ( co neznam a treba poradis - bez placeni pro test ) zjistit jak se clovek zlepsuje z pohledu normalniho cloveka ? Priklad. Jezdim do prace na kole stejnou trasu. Jak si zjistim krom casu (kvuli stani na semaforech porovnavam jabka s hruskama, protoze je to random cas a random misto kde se muzu zpozdit) jestli se mi jede lepe, ci se nejak zveda vykon ?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: Dorazilo 2 dny pote:
    Popruh Polar Pro | Polar Česká republika
    https://www.polar.com/cs/products/accessories/polar_pro_strap?sku=91063829
    s H10+
    a https://www.polar.com/cs/sensors/oh1-optical-heart-rate-sensor

Zrovna ten pas bylo obtizne najit pro 97cm
    CATEE
    CATEE --- ---
    COVBY: Děkuju, nakonec jsem do Garminu vyrazila, skončila jsem u výměny, ale ty moje už nejsou v sortimentu, takže za jiné fenixy a s doplatkem, protože už jsem po záruce, ale jsem nakonec s jejich řešením spokojená. Tak taky budu čekat cca dva týdny než nové dorazí. :)
    COVBY
    COVBY --- ---
    CATEE: Zkus s tim rovnou do Garminu. Me odeslo NFC na Fenix 6x pro asi 2 mesice po zaruce a nabidli mi bezplatnou vymenu za nove. Ted na ne cekam sice uz 2. tyden, ale snad se dockam...
    CATEE
    CATEE --- ---
    Moc prosím, řešili jste někdo na Garminech nefunkční tlačítko?
    Mám fenix 7 a po včerejším plavání v řece při další aktivitě umřelo start/stop, zasekla jsem se pak na start screenu, ale rozběhla jsem je. Zkusila jsem snad všechno, paradoxně trojhmat pro hard reset funguje, jinak ale tlačítko ani ťuk. V pět ráno se asi chtěly samovolně restartovat, opět freeze na start screenu a po probuzenî jsem si dala další hard reset. Pak se obnovily ze zálohy dva dny staré, tlačítko čas od času zareaguje jako kdyby bylo pořád stlačené, takže naskočí dialog vypnutí spárování s telefonem.
    Jsem docela namíchnutá. Nikdy jsem se s nimi nepotápěla, slanou vodu taky neviděly a plavecké aktivity bych spočítala na prstech jedné ruky.
    Připadá mi to spíš jako sw problém, vzhledem k funkčnímu “trojhmatu”, na vyjádření servisu čekám, ale předpokládám že navrhnou výměnu s doplatkem protože jsem dva měsíce po záruce.
    Máte s tím někdo zkušenost? Povedlo se vám to rozchodit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam