• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    CATEE
    CATEE --- ---
    PLAEC_82: Mam propojeny Rouvy s Garminem i Stravou, Garmin mi aktivity z Rouvy do regenerace normalne zapocetl, napoustim druhou aktivitu na hodinkach, ale uz se mi stalo loni se Zwiftem, ze po nejake aktualizi firmwaru v hodinkach mi to prestalo zapocitavat. Po vydani opravy/dalsi verze uz to ale zase fungovalo. A mam pocit ze donedavna mi to Rouvy nebralo taky, cca dva nebo tri tydny nazpatek jsem ale aktualizovala. Pro uplnost mam F7 PRO
    PLAEC_82
    PLAEC_82 --- ---
    Existuje varianta, jak propojit Garmin, Rouvy a Stravu, tak aby Garmin respektoval únavu z Rouvy? Zároveň, aby nebyli na Garminu a Stravě dva shodné tréninky z Rouvy/Garminu. Jak to nejlépe propojit?
    Diky
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    HAJOUNEK: Jo, to vím, že jde pozastavit, ale v tu chvíli jsem si na to nevzpomněl a stejně bych pak dával další. Spíš mě štve, že ty první 3-4 týdny jsou strašná nuda
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    AUDIAC: Pro příště, trénink jde na několik týdnů pauznout a můžeš se vrátit, tam kde si skončil. Jestli jdou týdny přeskakovat jsem nepátrala. Každopádně si můžeš ty běhy upravit, běžet rychlejší tempo, nebo běžet déle.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Jde u Garmin trenéra nějak posunout týdny dopředu? Byl jsem skoro u konce tréninkového plánu, ale onemocněl jsem a než jsem se dal do kupy, tak ten plán skončil. Nahodil jsem novej, ale ty první týdny jsou vesměs 30 min pohodlný běhy, což bych rád nějak přeskočil.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    NEPHIRUS: Díky, tohle by snad mohlo fungovat.

MAESTRO_007: To tam bohužel u toho novýho rozhranní nikde nevidím.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    OODOOW: nastavení - snímače - srdeční tep na zápěstí (Fenix 7x)
    BATY
    BATY --- ---
    NEPHIRUS: Ten se snad vypne automaticky, když připojíš tepak, ne? Tudíž si myslím, že to děláš zbytečně...
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    OODOOW: Kdyz beham s hrudnim pasem, tak si zapnu v power managementu aktivity "jacket mode", kterej vypne wrist senzor. Nepomuze to?
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    Ví někdo kde u aktivity vypnout tepovou frekvenci? Při jízdě na kole mám hodnky na řidítkách, protože je používám na navigaci a stejně mi to pak ukazuje tep třeba na stravě. Vůbec nevím kde to bere, asi podle toho, jak moc mi drncaj řidítka. :-)
    Žádný pole se srdečním tepem nastavený nemám, ale asi je potřeba to vypnout někde úplně. Jde o to nové rozhranní, co má Enduro 3 a Fenix 8.
    PULKA
    PULKA --- ---
    BATY: Diky, myslela jsem samozrejme jen MIP (transreflektivni displej = hodinky ukazujou i hodiny, bez toho, aniz bys je musel nejak natacet nebo aby svitily).

Me by se zamlouvaly ty titanivy, ale nedelaj je s barevne odlisnou lunetou (a skoro nejsou k dostani), takze mozna jenom vycihnu akci na ty nejobycejnejsi, jak rikas, Solar asi neudela moc velkej rozdil (urcite ne vzhledem k cene). Jinak jako na tech Suuntech je fakt navykovy, ze nemusis resit nabijeni a i kdyz te upozorni, ze jsou vybity, tak zvladnes klidne celej den venku i s nejakou aktivitou. Na tech dlouhejch trecich bez civilizace je to hodne prijemny, ale nepostesti se mi vic nez jeden za rok a tam to pripadne zvladnu dat parkrat nabit, takze je to asi fuk. Jenom by mohly byt nizsi, centimetr a pul je docela dost :D
    BATY
    BATY --- ---
    PULKA: Co znamená termit MIPS u hodinek? U přilby na kolo bych věděl, u hodinek teda nevím, co tím myslíš...

Solar je v ČR na na nic a i tam kde svítí hodně mi přijde, že to není moc k užitku. Já jsem teda každý den u zdroje elektřiny a nechodím na 14 denní outdory do divočiny, takže mi to asi přijde zbytečný, jestli to má být jen k tomu, abych hodinky dal do nabíječky místo za 10 dní za 12 dní...
    JOPS
    JOPS --- ---
    SATAI: u tech F8? Nevim, nemel jsem s nima problem, naopak se mi to lehke zavibrovani libilo, clovek, vi, ze to stiskl.
    SATAI
    SATAI --- ---
    JOPS: nevadí ti ty čudlíky?
    JOPS
    JOPS --- ---
    PULKA: on ten "ekosystem" Garminu je celkem fajn. Hodinky, tachac, hrudni pas, senzory rychlosti, kadence, wattmetr, radar, predni svetlo, vaha. Ja mam pocit, ze uz mi chybi akorat ten Wattmetr a pristroj na mereni tlaku :D Ono to asi je kompatibilni i s jinyma znackama, ale ono mi to takhle funguje uplne v pohode a jsem s tim spokojenej.

A ted chci prave koupit Fenix 8, prece jenom Fenix 5x uz jsou trochu starsi vybehovy model a uz to ma smysl. A kdyz jsem ted ty Fenix 8 mel v ruce (AMOLED) verzi tak si rikam, ty vole, asi to fakt potrebuju :D
    SATAI
    SATAI --- ---
    HELVETE: z Evropy aktuálně jen Polar, z Koreje Samsung, jinak samé divné země. (Pokud mi něco neuteklo.)
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    PULKA: S tou výrobou mimo Finsko mě strašně naštvali. Chtěl jsem ty Race Pro (možná S) a koukal na recenze a zjistil, že to dělají v Číně. A pak zjistil, kdo je zainvestoval a jak to komunikovali. Pro mě byl právě faktor výroba ve Finsku (nebo kdekoliv EU) ten faktor, kterým jsem si zdůvodnil, že mi nevadí ta negativa oproti Garmin ekosystému :/
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    PULKA: ja mam starou verzi 7s solar, tam uz by 6k priplatek byt nemel. Ten bude spis oproti te pro verzi, ne?
    Jinak verze pro ma par veci navic: https://support.garmin.com/en-US/?faq=XB3gXHZi4r6aSbTnLbyai6 - ale neumim posoudit zda to za tech 6k navic stoji...
    PULKA
    PULKA --- ---
    Trochu kvuli cyklotrenazeru a tepovce pokukuju po navratu ke garminum s tim, ze casem dokoupim i radar. Lakaly by me i treninky, pojud davaj trochu smysl.

Chci-li bezpodminecne MIPS, GPS a co nejobycejnejsi vzhled hodinek a mam fakt malou ruku, tak mi z toho asi vypadava jenom Fenix 7s. Cim se v praxi lisi ty jednotlivy verze pro/solar? Chapu, ze jenom ve skle a solaru? Velikost baterky je zda se stejna a nevim, jestli je rozdil v potencialu solaru worth 6k navic. Jak dlouho vam pripadne vydrzej realne nabity?

Ted mam Suunto Peak 9 Pro a vadi mi, ze neumi broadcastovat tepovku, nemaji zadny napojeni na Zwift (a musim to tam klopit pres Run Gap jako tydyt), vsechno je to lockly v mobilni appce, takze nejaky veci se z toho blbe vytahujou. Na oplatku je skvela vydrz baterky (3-4 dny celoddenich hiku se zapnutou navigaci, jinak pri aktivite hodinu az dve denne mi to vydrzi tak 10-14 dni), super TSS prevzaty z Training peaks a jsou docela lehoucky. Vyhodu toho, ze jsou Finsky jaksi uz ztratili.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Hele je moc poznat na kvalitě tracklogu, když v zimě mám hodinky pod jedním, nebo třeba i dvouma rukávama?
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    Zdravím ve spolek, používá tu někdo z vás FR955 a byl by mi schopný poradit ohledně počasí. To musí být hodinky neustále spojený s telefonem, abych měla dostupný počasí, neumí to stáhnout offline? Moje starý FR55 uměly stáhnout počasí na asi 12hod, ale v FR955 údaje o počasí zmiznou po hodině od synchronizace. Nepoužívám žádný notifikace z telefonu do hodinek, nepotřebuju přijímat hovory, ani číst smsky. Chtěla bych mít počásko available. Díky za nápady!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam