• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    JOPS
    JOPS --- ---
    FINSON: predpokladam, ze behas s hrudnim pasem vid. Co jsem koukal u me, tak to mam takhle (obrazek dole). A mam pocit, ze Garmin to spocita podle nejvyssi tepovky, coz bylo kdysi nejakych 198tpm.

A za sebe rikam, asi to trochu sedi. Kdyz si dam 5km behu v zone3, tak to "ubehnu" bez zastaveni, kdyz se dostanu nad 160tpm, tak uz to zacina byt obcas dramatictejsi :D

ja si to budu muset taky nechat nekde udelat, akorat radsi na cysklistiku, nez na beh :)

FINSON
    FINSON --- ---
    BUCCI: Jasný, viděl jsem vozíčkáře na MTB tříkolce, o tom žádná.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    FINSON: Tak Garmin počítá i vzdálenost má vozíčku
    FINSON
    FINSON --- ---
    BUCCI: Pobavila možnost nášivky ZTP, to mě na běžecké hodinky docela láká.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    Jinak ještě k hodinkám... Dneska mi přišel další nylonovej řemínek od Armyproduct.cz, můžu vřele doporučit (mám už třetí na výměnu)

BUCCI
    BUCCI --- ---
    FINSON: Tak to budeš soucasti zahřívacích sérií

FINSON
    FINSON --- ---
    BUCCI: No na tom testu po snídani jsem měl 66...
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    FINSON: Beru, kolik vážíš?
    FINSON
    FINSON --- ---
    BUCCI: S váhama jsem na tom čím dál hůř, no ☺️ Zajímavej bych pro tebe mohl být leda coby jednoručka 😬
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    FINSON: No vidíš a já si řekl, že někdo zvedá už docela zajímavý váhy... A ona to je tepovka 😁
    FINSON
    FINSON --- ---
    MAESTRO_007: Ještě mě napadá, jestli v tom nehraje nějakou roli nastavení Activity Class, protože tu jsem si nějak před tím rokem nastavil na 5, ale co jsem se pak rozběhl, tak jsem v 7 a nenapadlo mě to updatovat, přenastavil jsem to až teď. Jinak FR 255 mám na ruce pořád, měří mi dýchání, saturaci, tepy, spánek, všechno, tak jsem si myslel, že to Garminu stačí... no ona paní Bulířová dneska říkala, že každý člověk je jiný a ne všichni se přesně vlezou do tabulek :-)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    FINSON: to je teda slušně mimo odhad od Garminu. Má tady i někdo jiný srovnání podobné? Já ne :-) ale taky si zajdu
    FINSON
    FINSON --- ---
    MAESTRO_007: Garmin i já jsme si mysleli, že je to 180 (dlouhodobý průměr) :-) Teď za duben mi píše 179 a květen zatím 178, celý rok to ale kolísá nějak takhle poblíž.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    FINSON: díky. Mě právě zaujalo, že ten původní AnP máš hodně vysoký, kolik jsi měl nastavené/uložené max tepů v Garmin profilu? :-) je zvláštní že to Garmin tak špatně spočítal/odhadl. Měl jsem za to, že spíš podhodnocuje ...
    FINSON
    FINSON --- ---
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    FINSON: tu maximálku máš kolik pro zajímavost?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Tak jsem se vrátil z Palestry ze zátěžového testu - paní Bulířová je opravdu fajn :-)
    Zjištění:
    1) Domácí váha mi přidává 2 kila.

2) Sám sobě a později s pomocí Garminu jsem si celkem přesně trefil TFmax, p. Bulířová mi podle věku od oka tipovala míň. Jak dlouho vydržím na pásu trefila přesně, skončil jsem o 4 s dřív než E42 na stejných hodnotách :-)

VO2max mi Garmin o 5 podstřelil, to se mu asi dá prominout.

Co Garmin z té hromady dat za rok a půl netrefil vůbec, je AnP - Garmin mi tvrdí, že 167 tepů, dneska mi paní naměřila 152 tepů.
    Vysvětluje se mi tím lehký problémek na tom nedávném půlmaratonu, který jsem šel podle Garmina, tzn. na příliš vysokých tepech, a občasné zahaprování při tréninku.
    Takže přínos toho dnešního testu imho fakt veliký, jdu si překopat tepové zóny a resetovat trénink :-)

Jinak všechno OK, výborné vytrvalostní předpoklady, efektivní dýchání (na alergika imho dosť toprí) a ještě mi pochválila formu, že prý jsem běžel moc hezky. Jako fakt? V Altrách bez dropu s došlapem, na který jsem se přeučil před necelými dvěma roky? Tak fajn, vyplatilo se to.
    FINSON
    FINSON --- ---
    BATY: No jo, tím jsem se na Nyxu chlubil dost málo :-) Viz předposlední větu zde: [FINSON @ Strava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)]
    Přesně tohle s tím morálem se mi stalo u podstatně kratšího a mírnějšího kopečku při běhání :-D
    BATY
    BATY --- ---
    FINSON: To jsem ani nevěděl, že máš na kole wattmetr.

Přesně, nejlepší je si zajet na nějaký kopec a ten si dát párkrát nahoru a dolů ;) Akorát že poslední dobou mám morál to dát vždycky jenom jednou a už se mi nechce 😅

FINSON
    FINSON --- ---
    MAESTRO_007: Jo, takhle tomu rozumím 👍
    S tímhle přístupem to do běžeckého tréninku můžu zakomponovat na pohodu od oka a nestresovat se s nastavováním v Garminu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam