• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY:
    JOPS:
    Byl jsem tam dneska, snazil jsem se zmacknout dost, bohuzel pri nejvetsim zaprahu mi vypadla noha z klipsny a uz sem to pak neroztocil, podle mne bych se sebe jeste vymackl vic. Jinak vo2max vysledek 55 , Garmin ukazuje 71 cili uplne mimo jak sem si myslel. Rikam si, jestli bych se dostal na vic pokud bych sel fakt do maxima. Pi. Bulirova rikala, ze uz sem byl stejne na max, ale rekl bych, ze tam jeste neco bylo. Koncil sem na tfmax 170 , coz je ref. hodnota pro muj vek a cyklistiku, ale vim , ze jsem schopnej nejakych 174. HR anp 146 coz je asi to nejuzitecnejsi cislo pro nejaky cileny trenink. Jinak zajimavy, ze mam podprumernou kapacitu plic (80%), ale ventilacni schopnost mam 167% normy, asi sem to schopnej dobre kompenzovat. Schvalne tam zkusim jit treba za pul roku a uvidim jaky bude rozdil. Pry dobry cil pro mne si s vekem udrzet vo2max :).
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    FATBOZZ: wow, tohle je super. Akorat bych privital primej import gpx/fit a uz bych klidne odesel ze Stravy.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    GitHub - arpanghosh8453/garmin-grafana: A Dockerized python Script to fetch Garmin health data and populate that in a InfluxDB Database, for visualization long term health trends with Grafana
    https://github.com/arpanghosh8453/garmin-grafana
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    MARASAN: Já ještě musím dát další a teprve pak tam vidím GC nebo třeba Suunto apku. (pro IOS)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BATY: takze rovnou open! Do Garmin Drive se musi export -> share a tam Connect neni. Cool. Jestli ovsem pod kopcem trasu nepridam, tak mam stejnak smulu.
    BATY
    BATY --- ---
    MARASAN: Když v mobilu kliknu na gpx soubor, tak se mě to zeptá v jaké aplikaci to chci otevřít a Garmin Connect mezi nimi je a rovnou mi to nabídne uložit trasu a následně poslat do Edge. (android).

Ale pokud máš Edge 130, tak to tam stejně asi nepůjde poslat při již běžící aktivitě, takže pod kopcem už je asi pozdě. To umí až řada X40.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    MARASAN: možná nechápu dotaz, ale když vyexportuju gpx v appce mapy.com tak pak to můžu naimportovat do GC
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    S mobilem v ruce a sparovanym Edge 130 Plus si vzpomenu, ze chci ClimbPro az venku pod kopcem. Muzu z Mapy.com aplikace do Garmin Connect appky nejak dostat trasu takle venku?
    Zkousel jsem export GPX jako do Garmin Drive, to mi nevyslo - GConnect neni v aplikacich pro sdileni :-/
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOPS: Jasně, před tím jsem to měl taky automaticky... hlavně si to v nich nerozházej :-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    FINSON: Člověče, já je mám nastavený automaticky v Garmin connectu.

Ale včera jsem si byl zaběhat a v celkovém souhrnu běhu se mi objevily další metriky. Které jsem se staršíma F5 neměl. Pak až budu u PC, tak hodím screen jak to vypadalo se staršíma a jak s novýma 😅
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOPS: Zajímá mě, jak se v nich nastavují tepový zóny, tak pak dej prosím vědět :-)
    BATY
    BATY --- ---
    JOPS: C0N6R@T5!
    JOPS
    JOPS --- ---
    Včera mi přišly Fenix 8 😅

Jako světlo souhlas 👍🏻

A celkově si teď trochu připadám jak v Jirikove vidění 🤣 ten displej... Kua, to je žrádlo. Celkově to ovládání oproti Fenix 5 je prostě trochu jinde 🥳
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Ak nahodou rozmyslate, ci hodinky so svetlom, alebo bez, tak to svetlo je fakt skvele. Vracala som sa teraz cca 3 km v slusnej tme cestickou, kde 2 kroky vedla bol dost hlboky sraz az k moru. Vdaka svetlu z nich som videla vsetky kamene a mohla sa im vyhnut a nezakopnut. Uz nikdy nechcem hodinky bez svetla. :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    FINSON: Pořád mi to vrtalo hlavou, tak jsem to naházel do Excelu a jediný, čeho jsem si všiml, je že když si zóny nastavím procentem z AnP, tak ta Z4 mi začíná na 94% toho AnP, což je 142,88. Zkusím s tím nastavením takhle chvilku běhat a uvidím, na jaký tepy chodit už teď vím. To by pak odpovídalo i AXUOH. Ty procenta si ještě poladím spolu s threshold pace, jak to otestuju.
    FINSON
    FINSON --- ---
    AXUOH: Jo jinak zóny jsem si už před tímhle příspěvkem upravil manuálně a to předchozí nastavení si nikam neuložil, ehm... 🤦‍♂️
    FINSON
    FINSON --- ---
    E42: Tak to musela mít radost! :-D
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    E42: ja tam jdu na kolo, takze to se mi doufam nestane :D
    E42
    E42 --- ---
    FINSON: Zvlášť když si zapomeneš kraťasy a běžíš v boxerkách. Vyzkoušeno za vás.
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOPS: Cyklistika vs běh ten AnP smysl samozřejmě dává, teď mě štve Garmin, kde si v mobilu v nastavení pro hodinky navolím AnP = 152 pro běh a 142 pro kolo a Connect na compu mi po synchronizaci ukazuje pro běh AnP = 142...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam