• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    FINSON: jdu tam za 14 dní, tak sem zvedavej
    FINSON
    FINSON --- ---
    AXUOH: Ha! Tak to bude složitější. Včera jsem si AnP = 152 nastavil přes Connect v mobilní appce v nastavení pro hodinky. Dal se tam vybrat sport, tak jsem těch 152 zadal pro běh, a pro cyklistiku dal 142 (o 10 míň pro kolo je zase kvalifikovaný odhad od p. Bulířové, jinak kdybych to chtěl přesně, tak to samozřejmě znamená další zátěžový test, tentokrát na cyklotrenažéru).
    Dneska jdu do Connectu na compu a tam mám Lactate Threshold pro běh 142 a u cyklistiky ho to neukazuje vůbec, tam si zase můžu hrát s Wattama. Začínám být zmatený.
    AXUOH
    AXUOH --- ---
    FINSON: Mně teda Garmin ukazuje, že mám AnP 164 a zóna 4 má rozsah 147-165.

Tak si to ještě prověř, jestli ti opravdu zóna 4 začínala hodnotou AnP.
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOPS: To přesně sedí s tím, co říkala p. Bulířová: Nad AnP "zaběhnete celkem v klidu kratší trať, třeba tu desítku. Při půlmaratonu být ale nad prahem celou dobu už budete mít trochu problém a maraton takhle nedáte." Přesně tohle s tou desítkou a půlmaratonem se mi stalo :-)
    Navíc je to ještě o tom, jak moc máš rád bolest a jak se umíš zmáčknout, pro mě je ta zóna 4 celkem snesitelná a tréninky, které byly právě pod 10 km, jsem v ní odběhal, plno lidí ji ale prý pocitově snáší tak špatně, že v ní vydrží fakt jenom chvilku - což u mě znamená, že mám právě dobrou šanci se přetrénovat, v podstatě jsem v tréninku na tu desítku naběhával víc tempo a anaerobní práci než základní vytrvalost, která byla v plánu.

Btw. tobě taky ta prahová zóna začíná na 159 tepech, mně začínala na těch 167... Nevím, kde udělali soudruzi z USA chybu :-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    FINSON: predpokladam, ze behas s hrudnim pasem vid. Co jsem koukal u me, tak to mam takhle (obrazek dole). A mam pocit, ze Garmin to spocita podle nejvyssi tepovky, coz bylo kdysi nejakych 198tpm.

A za sebe rikam, asi to trochu sedi. Kdyz si dam 5km behu v zone3, tak to "ubehnu" bez zastaveni, kdyz se dostanu nad 160tpm, tak uz to zacina byt obcas dramatictejsi :D

ja si to budu muset taky nechat nekde udelat, akorat radsi na cysklistiku, nez na beh :)

FINSON
    FINSON --- ---
    BUCCI: Jasný, viděl jsem vozíčkáře na MTB tříkolce, o tom žádná.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    FINSON: Tak Garmin počítá i vzdálenost má vozíčku
    FINSON
    FINSON --- ---
    BUCCI: Pobavila možnost nášivky ZTP, to mě na běžecké hodinky docela láká.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    Jinak ještě k hodinkám... Dneska mi přišel další nylonovej řemínek od Armyproduct.cz, můžu vřele doporučit (mám už třetí na výměnu)

BUCCI
    BUCCI --- ---
    FINSON: Tak to budeš soucasti zahřívacích sérií

FINSON
    FINSON --- ---
    BUCCI: No na tom testu po snídani jsem měl 66...
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    FINSON: Beru, kolik vážíš?
    FINSON
    FINSON --- ---
    BUCCI: S váhama jsem na tom čím dál hůř, no ☺️ Zajímavej bych pro tebe mohl být leda coby jednoručka 😬
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    FINSON: No vidíš a já si řekl, že někdo zvedá už docela zajímavý váhy... A ona to je tepovka 😁
    FINSON
    FINSON --- ---
    MAESTRO_007: Ještě mě napadá, jestli v tom nehraje nějakou roli nastavení Activity Class, protože tu jsem si nějak před tím rokem nastavil na 5, ale co jsem se pak rozběhl, tak jsem v 7 a nenapadlo mě to updatovat, přenastavil jsem to až teď. Jinak FR 255 mám na ruce pořád, měří mi dýchání, saturaci, tepy, spánek, všechno, tak jsem si myslel, že to Garminu stačí... no ona paní Bulířová dneska říkala, že každý člověk je jiný a ne všichni se přesně vlezou do tabulek :-)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    FINSON: to je teda slušně mimo odhad od Garminu. Má tady i někdo jiný srovnání podobné? Já ne :-) ale taky si zajdu
    FINSON
    FINSON --- ---
    MAESTRO_007: Garmin i já jsme si mysleli, že je to 180 (dlouhodobý průměr) :-) Teď za duben mi píše 179 a květen zatím 178, celý rok to ale kolísá nějak takhle poblíž.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    FINSON: díky. Mě právě zaujalo, že ten původní AnP máš hodně vysoký, kolik jsi měl nastavené/uložené max tepů v Garmin profilu? :-) je zvláštní že to Garmin tak špatně spočítal/odhadl. Měl jsem za to, že spíš podhodnocuje ...
    FINSON
    FINSON --- ---
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    FINSON: tu maximálku máš kolik pro zajímavost?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam