• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BADHORSE: No, ale rozhodne to nebylo uzivatelsky menitelny - musis odlepit displej (rozhodne neni easy), vyndat komplet desku, odlepit baterku - celkem dost prilezitosti to zkurvit a je potreba mit nejaky zkusenosti. Sam sem to delal a celkem sem pak litoval, ten displej pak prilepit zpet taky neni jednoduchy a bylo to celkem poznat. U 550/850 je to delany jako uzivatelsky menitelnu, lze se dostat k baterce pomoci sroubovaku.

Garmin Edge 550/850's Secret Feature: Complete Walk-Through!
    https://www.youtube.com/watch?v=Hi0ptgFaRdY
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    SMOKY: Pozor vymena baterii uzsla (vlastni zkusenost) i u 530
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    jedna vyhoda, kterou vidim u 550/850 je vymenna bateria
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    FLIPPER: ještě čekám jakou mi dá Garmin slevu na 550 jako výměnu, když to bude nezajímavý tak asi půjdu do 840
    BATY
    BATY --- ---
    FLIPPER: I bez solaru vydrží nesmysl... Ale jinak je to jak píšeš ;)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    Kupte 840 Solar. Má touchscreen, což jsem na začátku nechtěl, ale teď to používám pořád, přesnější GPS, USB-C a vydrží nesmysl.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MAESTRO_007: resim to same, odesel mi 530, tak koukam na 550, ale nejak tam nenachazim nic extra navic, akorat to ma horsi vydrz baterky
    BATY
    BATY --- ---
    Garmin Edge 850 In-Depth Review: What's Actually New?
    https://www.youtube.com/watch?v=Kpp7bQQVoe0
    BATY
    BATY --- ---
    MAESTRO_007: 850 má navíc oproti 840 slabší výdrž baterie, kvůli lepšímu displeji, který ale nepoznáš :)
    Asi mrkni na youtube a uvidíš... Já mám 840, takže mě to nechává chladným. Když bych měl 530, tak nevim...
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    tak dlouho se chystám koupit Edge 840 až vyšla 850 :-)

aktuálně mám 530 a důvod nového je hlavně lepší plánování a vyhodnocení tréninku. Kombinuji to s hodinkami Fenix 7x a ty už mají Trénink 2.0. (edge 840 ho má taky). Je nějaký dobrý důvod proč jít radši do 850? děkuji
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Budu čekat na nějakou zajímavou cenu. Díky za pomoc.

JOPS: Já už mám hodně metrik z hodinek, co ten Hrm umí, takže bych získal navíc snad jen rozložení levá - pravá noha.
    Z pásu věřím budou přesnější, ale na to moje pobíhání, je to určitě dostačující :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    KUBLAJ: hele, ber hrudak od Garmina :) Ten HRM PRO PLUS :) ti tam naskace spousta novych metrik, ktere s hodinkama nemas :)

ja osobne s tim zadnej problem nemam, jenom prvni beh jsem si na nej trochu zvykal, ale ted o nem vubec nevim, ze bych ho mel na sobe.
    IV0
    IV0 --- ---
    KUBLAJ: Lepší hrudní pás měří také pomocí gyra, takže poradí s nerovnoměrným zaťížením, délkou kroku. Na běh super.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ještě, než to vyhodím, nehodilo by se to někomu? Náhradní baterie full kit včetně těsnění, nářadí atd.

NAVARA
    NAVARA --- ---
    KUBLAJ: S ohledem na způsob použití bych předpokládal i problém s dvoudenním vrácením
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Mají v obchodech problém, když si ho chce zákazník vyzkoušet na těle?
    Co na tom lidem spíš vadí? Ten samotnej senzor nebo guma?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    KUBLAJ: pokud chceš mít spolehlivý data tak optickej senzor na hodinkách není ono. Mně celkem často měří nesmysly. S Garmin hodinkama můžeš použít jakejkoliv hrudak, co podporuje stejnou technologii jako hodinky (ANT+, BLE) , což dneska asi každej. Co se týče pohodlí, já o něm v podstatě nevím. Ale třeba kamarád to nesnese a koupil si měřák na ruku (což zodpovídá tvůj další dotaz).
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    KUBLAJ: Mám hruďák od Brytonu, co byl v balíku k cyklo navigaci, oddělávací senzor, ant+ , není vodotěsnej na plavání, funguje dobře. Pak jsem dokoupil Garmin hrm pro s pamětí, protože jsem potřeboval zaznamenávat aktivitu bez hodinek, ten je vodotěsnej, ant+ a BLE, myslím že dokáže zaznamenat kroky a hlavně má paměť, takže zaznamená aktivitu bez dalšího zařízení. Co mě na tom Garminu sere je specifickej zápach, kterýho nejsem schopnej se zbavit.
    Jinak oba pásy fungují napříč zařízeními, takže si myslím že bude fungovat všechno se vším.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KUBLAJ:
    - opticky senzor vetsinou meri slusne, ale nezvlada rychle zmeny (prechod do sprintu, intervaly...
    - Garmin hodinky mohu klidne fachat s Polar hrudakem
    - prijde mi to pohodlne (mam penis, u osob bez penisu to muze byt jine)
    - ja jsem proste vzal "referencni" Polar a neresil to. Take zrovna byla nejaka sleva... Co bych resil je to, zda se da sundat meric a vyprat zbytek.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Pls potřeboval bych poradit od zkušených uživatelů.
    Začínám lehce přemýšlet, že bych v delším horizontu koupil hrudní HR monitor a vyvstalo mnoho otázek.
    - Dává to vůbec smysl, pro rekreačního sportovce? (běh, turistika, hokej, trochu kolo)?, nestačil by mi hr monitor na hodinkách (FR265).
    - jsem nucen se fixovat na Garmin, když mám Garmin hodinky, nebo můžu koukat na libovolné produkty?
    - je to pohodlné? Existuje případně jiná varianta než hrudní pás (paže např.)?
    - na co si dát při výběru pozor, jaké vlastnosti uživatel většinou požaduje, co je naopak navíc? Měří to i něco jiného než hr. Garmin např snad měří přes pás jiné údaje (dynamika běhu).
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    AUDIAC: Podobně se mi kdysi choval starší Polar, pomohla výměna textilní části pásu. Garmin to má napevno, takže asi nový kus?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam