• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROMANONKupujeme a prodáváme nemovitosti
    CUKI
    CUKI --- ---
    AOTEAROA: Asi tušim, kde jsou ty první nejlevnější. Lokalita je dost odříznutá (v porovnání z okolím)
    dle popisu je to dost kritická stavba, konstrukčně i dispozičně dost nedomyšlená. druhořadé výrobky, je vidět že se šetřilo kde se dá a vše je jen tak "dobré" aby to jen tak tak prošlo normou..

V mých očích je to stavba druhořadého dvojdomku za cenu luxusního domu v lepší lokalitě...

Na druhou stranu většina těchto developerských projektů je na tom podobně. Není se čemu divit, jejich cílem je vyprodukovat co největší zisk s co nejmenší námahou. Tvůj bude ale patrně odlišný, skoro bych se nebál říct, že jsou vzájemně nekompatibilní...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    znáte někoho kdo bydlí v těhle domech? zajímaly by mě zkušenosti, kvalita atd.
    Úvod - Dumzacenubytu.cz - cenově dostupné rodinné domy v blízkosti Prahy.
    http://www.dumzacenubytu.cz/
    CUKI
    CUKI --- ---
    Neřešil tu někdo věcné břemena sítí u pozemku? Mám možnost koupit zajímavý pozemek ale můj potencionální soused tam má na taženy sítě bez toho aby byli zapsány jako věcné břemeno v KN. Dřív byl pozemek patrně jeho a tak je tam natáhnul a nikam nezapsal. Je to nějak vymahatelné aby si ty sítě natáhnul jen skrze svůj pozemek? Předpokládám že pokud dostal v té době povolení od úřadů, tak už s tím nic neudělám, ale kdyby někdo o tom věděl víc budu rád za jakoukoli informaci.
    FARRAH
    FARRAH --- ---
    AOTEAROA: Ahoj, asi už to není aktuální, ale dávám kontakt na dobrého odhadce, který mi připravoval odhad pro banku na hypotéku - třeba se tobě nebo někomu jinému bude hodit. Je z Prahy a funguje i ve středních Čechách.
    Ing. Karel Vlček
    605708028
    vlcek.karel@seznam.cz
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    AOTEAROA: možná by to elegantně řešila i nějaká rozumně umístěná garáž? Ty kolem 30m2 mívají.
    CUKI
    CUKI --- ---
    AOTEAROA: kouknu jestli najdu vizitku, bylo to někde v malešicích, v nějakym skladu. byl tam celkem vysokej všupní poplatek, za manipulaci asi 5000Kč za kóji a pak jen měsíční poplatky. Nejmenší prostor tam byl asi 15m2 a těch nebylo tolik ale těch větších už jo. Problém byl, že je to nevytápěný a nesměli tam bejt cennosti. Ty se museli dát do trezoru za poplatek.
    CUKI
    CUKI --- ---
    AOTEAROA: A kolik ty firmy chtěl? Když jsem hledal já stálo to na cca rok kolem 15k Kč. Ale nevim jestli je to drahý nebo levný :-(
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    A potřebuješ odhad? Mohlo by ti stačit si doma vyklikat interaktivní DAP a k tomu přiložit formuláře na směrnou hodnotu: http://smernahodnota.financnisprava.cz. Dá se to na webu i zkusit na "nečisto" s tím, že ti web vypočítá orientační odhadní hodnotu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    GHOSTSTALKER: tak to mi prosím vysvětli asi nechápu na co se ptal... :-(
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CUKI: Prosim te, ja si obcabsky zakonik fakt googlit nemusim. Snazil jsem se ti naznacit, ze tva reakce na Kromanona nedava smysl.
    CUKI
    CUKI --- ---
    GHOSTSTALKER:
    použij google "nový občanský zákoník" "prodej nemovitosti"
    neni tam tolik záludností a nesmyslů jako při pronajímání, ale cokoli bude ve smlouvě v rozporu se zákoníkem není platné... Bohužel realitky se často předhánějí v tom jak smluvně vymezují spoustu věcí v rozporu z OZ a ještě vyinkasují nehorázné peníze za sepsání smlouvy (rozuměj zapíšou tvé údaje do předem připraveného vzoru, často ještě blbě)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CUKI: A co ze to je v tech zakonicich?
    CUKI
    CUKI --- ---
    KROMANON: Je to v zákonech, spousta lidí dokonce i právníků si myslí že co napíše do smlouvy tak to platí, ale pravda to není. smlouvy se podřizujou zákoníkům (v tomto případě hlavně OZ).
    Takže mnoho věcí se do smluv píše naprosto zbytečně, protože je to už obsaženo v OZ a mnoho věcí OZ odporuje, takže je to stejně neplatné...
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    CUKI: platnost a účinnost smlouvy nic? Úschova listin nic? Vklad nic? Proč by měla být podpisem smlouvy nemovitost kupujícího?
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    Ahoj,
    poptávám chatu, chalupu k prodeji ve Stříbrné skalici a přilehlém okolí. Kdyžtak do zpráv.
    Děkuju.
    LILY
    LILY --- ---
    Začínám mít pocit, že takový prodej nemovitosti je poměrně riskantní podnik..
    CUKI
    CUKI --- ---
    Stačí umět napsat smlouvu a nemusí se posílat nic třetí straně.
    jen pro informaci. Podpisem smlouvy je nemovitost kupujícího, ať ji zaplatí nebo ne. Teprve potom je třeba se soudit, že nedošlo k naplnění závazků ve smlouvě. Naštěstí díky prodlení zápisu v KN v případě neposlání peněz se dá převod pozdržet či případně úplně zastavit, takže není možno nemovitost přepsat na další osobu. Případy kde by došlo k dvojímu prodeji nebo nějakému nezaplacenému finačnímu závazku se stejně bránit člověk nemůže...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LILY: Tak to mas blby - formulku si muzes napsat jakoukoliv, ale pokud ty prachy nekdo stopi, co si vezmes na prazdny firme, zejo. Zase - RK obvykle bejvaj az na dodivne existence vpohode a i renomovany pravnik muze krast prachy klientum, to si nevyberes.
    LILY
    LILY --- ---
    OTAVA: díky moc! To si musím pamatovat, až budu kupovat byt, akorát teď bych potřebovala podobnou šikovnou formulku pro prodávajícího.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Nejakej pravnik ti urcite za uplatu poradi jak to presne definovat.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LILY: Tak si do kupni smlouvy nech napsat ze nemovitost se povazuje za zaplacenou okamzikem kdy prijdou tvoje penize na ucet realitky. Budes kryta pro pripad ze by realitka z jakehokoliv duvodu ty penize neposlala dal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam