• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUIDFREAKPath of Exile
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Do obchodování jsem ještě vůbec neproniknul... to probíhá přímo ve hře přes Trade kanál, nebo někde off-game? Zkoušel jsem http://poe.trade/, ale z cca sta pokusů o koupi Tabula rasy nevyšel ani jeden, zato jsem přišel o dvě hodiny času.
    GURBON
    GURBON --- ---
    Imho jestli nehraje SSF tak je idealni nic necraftit, vsechno hezky syslit, vymenit za chaosy a koupit si co potrebujes. Samo k tomu delat chaos recepty ktery jdou ted diky templu jedna basen. Z toho snazit se treba o 6L uz jsem davno vyrost :)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    KVIIIK: az dojedes A10 prijdes o dalsich 30 procent resistu, i chaosu :-) ale i s -60 se da hrat a vetsina lidi na SC tak hraje
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    KVIIIK: v te fazi hry, kdy se blizis k mapam, uz je totiz dulezite mit i nejaky defensivni plan - vhodne natocene lahve, cwdt setup, nebo nejakou jinou taktiku, jen hp/resisty nestaci

KVIIIK: tolik orbu zase nepotrebujes. A predevsim jewu nasbiras mnohem vic nez chromu - a pro ten trik spotrebujes max 25 chromu za zarucene dve barvy, ktere si vyberes samozrejme ty s nejmensi pravdepodobnosti. Na offcolor 4L je to uplne idealni, ale priznam teda 6S jsem s tim delat nezkousel, i kdyz si myslim, ze kdyz si nechas tu nejvic pravdepodobnou barvu jako posledni, tak se to vyplatit muze. Asi bych to delal jen kdybych pak mel i jistotu, ze to dam hned 6L...
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    EXI: ok, takže musím vylevlovat Voriciho. To bude sranda vzhledem k minion buildu, kterej neumí směřovat DMG na konkrétní cíl, když Vorici má půlku questů "zabij stráže, ale cíl nech přežít" :D
    A zapracovat na resistech, -30% chaos je fakt nějaký divný. Dík za rady.
    EXI
    EXI --- ---
    KVIIIK: v endgame sbiras 6s itemy, kterejch pada relativne dost a pak je prodas za jewellers orby a ty konvertujes na fuse (vorici lvl 6 da jednou za den 20 fuse za 60 jews, jinak je to 1:4). cim vic ignorujes beznejch itemu, ktery ani treba nepotrebujes (muze zajistit lootfilter), tim vic posbiras 6s a mas tim vetsi sanci dat 6l. nekdy je to zoufaly, nikde neni garantovano ze budes mit treba na 500 fuse 6ti link. nakdy vyplacas tisice orbu a nic. ja obcas radsi pouziju voriciho - garantovanej 6link za 1500 fuse

KVIIIK: jo souhlas, je tam znatelnej skok v obtiznosti a je to tak dobre (jak uz to ale znas, je to brnkacka). v tyhle fazi hry, pokud jedes na hc, uz je mit dobry solidni hp a max resy. pokud nechces chcipat (v tezsich mapach), je dobry pridat i dalsi obranny mechanismy. pouze hp a 75/75/75 resy nestaci
    YORK
    YORK --- ---
    KVIIIK: 160 orbů je průměrná počet. Typicky do dvojnásobku by ti to fakt mělo procnout (tj. až 360), ale taky nemusí - pravděpodobnost je mrcha, když budeš mít FAKT VELKOU smůlu, tak to tam nemusíš natočit nikdy.

Voriciho trik je jednoduchá matematika. Dejme tomu, že bys měl na itemu jen jeden socket a 10% šanci na to, že ho obarvíš na modrý. Obarvit jedním chromatikem dva sockety má pak šanci jen 1%, (0.1 * 0.1). Obarvit tři dokonce jen jedno promile (0.1 * 0.1 * 0.1), atd.

Když to uděláš přes Voriciho, tak nejdřív obarvíš jeden (0.1) a pak zkoušíš zase jen jeden (opět 0.1). Takže sice tě každý pokus stojí víc (dražší typy orbů), ale spotřebuješ jich ve výsledku mnohem míň, protože šance na obarvení neklesá exponenciálně jako u chromatiků.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    GORDHART: což o to, ty potvory pořád padaj na jednu nebo dvě rány (takže bloky nebo shieldy mě až tolik neserou), ale problém je, že já taky. Jedno šlápnutí do aoe nebo zásah abilitou = smrt :(

Jk se teda v endgame sháněj ty stovky a tisíce orbů? zas tolik jich nedropuje a jsem sice moc rád, že mi padla šestisocketová Belly chesta, ale dokud není i šestilinková a potřebnejch barev, tak ji nemá smysl nosit.
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    KVIIIK: Určitě chceš mít resistence na maximu, ber to jako prioritu v tom, co dělat (a čim víc hp, tim lepší).

A10 je zlej, potvora tam mají docela slušný dmg a kombinace blocků a priximity shieldů, takže napoprvý je to docela zlo (hned pov ydání jsem dost naával, protože ten skok v obtížnosti je citelnej)
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    a ještě jedna otázka:
    Akty 1-9 šly s prstem v nose (necromancer, SRS+zombíci build), ani jsem nechcípal a stačilo držet myš a běžet, většina bossů padla za pár vteřin. Trochu nuda, málem jsem to odinstaloval. No ale pak najednou akt 10 a prásk, chcípu furt, do inkurzí už radši ani nelezu. Je tam nějaký zásadní předěl v dmg od potvor, nebo co? Je teď lepší jít do víc životů, nebo budovat resistence? (all res mám kolem 40, jen chaos -30, to ani nevim jak je možný.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    GORDHART: dík, dobrá kalkulačka. V kalkulačce pro Belly of The beast (Str, Dex) mi vyšlo cca 160 orbů, ale ty už na tom vyhořely a ještě jsem neviděl ani 2x modrou, natož tak 2x modrou a 4x červenou.

Vorici jeweler trick - pointa je, že craftím nejdřív dva a ty když mají dobrou barvu tak začnu craftit čtyřia ty první dva zůstanou locknuté a tak pokračuju až na šest? V tom musí zahučet stovky (tisíce?) orbů... kde to mám brát??
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    YORK: 6 link ne, 6 socket někdy jo (když děláš nějaký hodně offcolor barvy)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    KVIIIK: Chce to vedet jaky item to je.
    Pravdepodobnost barev socketu je dana pozadavkem na atributy daneho itemu. Str-cerveny a cim vyssi pozadavek je tim vetsi sance je ze to rolne socket dane barvy.
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    (a teda je důležitý si říct, že 50 chromaticků není žádný množství, velmi pravděpodobně půjdeš do výrazně větších čísel)
    YORK
    YORK --- ---
    GORDHART: Jeweler trick ti moc nepomůže, když potřebuješ obarvit šestilink...
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    KVIIIK: Dobrej tool je tohle: https://siveran.github.io/calc.html

A pak je tu trik přes upravování počtu socketů, hledej na youtubu videa "Vorici jeweler trick" :)
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Zkouším hrát teprv chvilku a ze statistik na netu nejsem zrovna moudrej, tak se radši zeptám:
    Jde na item dostat kýžené barvy socketů i jinak, než že na to vyplácám stovky chromatic orbů? konkrétně když mi třeba dropnul 6 socketový armor a já na něm potřebuju 4x červená a 2x modrá, ale ani po padasetáti orbech nedostávám nic než zelenou nebo červenou, ale nikdy ne ani vzdáleně něco použitelnýho... Jde přes ty orby naházet i jiný barvy než na který má ten předmět afinitu?
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Aha, takže id Orbitovi se povedlo corruptnout obyčejnou róbu pozitivním způsobem, který nemá obdoby a protom tětch osm plusů, předpokládám.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    VESPER_INDIGO: pouzitim vaal orbu na item ho corruptnes, s tim ze nastava mnozstvi nahodnych pozitivnich i negativnich veci (od uplneho zniceni veci az po zisk neceho super). V teto lize se to ukazuje vic proto, ze normalne lze corruptem ziskat jen jednu implicitni vec, ale tady, diky stroji v templu, rovnou dve. Jinak vice zde:
    Corrupted - Official Path of Exile Wiki
    https://pathofexile.gamepedia.com/Corrupted
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    ORBIT: a co je to to Corrupted vlastně? Já hrál PoE před dlooouhou dobou a nějak se k němu nikdy nevrátil, jenom vidím, jak o něm čile všichni mluvíte.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam