• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUIDFREAKPath of Exile
    rozbalit záhlaví
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    SKUNK23: myslim CaptainLance pekne vysvetlil, proc neni pravda, ze by ty zmeny byly nepratelsky k novym/prilezitostnym hracum. Naopak valna vetsina predevsim tech nerfu defensivy miri do nejvyssich pater, a je dost dobre mozne, ze az odtajni ty novy moznosti na gearu, tak to pro lowlevel bude naopak buff...
    K0COUR
    K0COUR --- ---
    SKUNK23: "Asi se Chris už definitivně rozhodl, že z toho udělá hru jen pro streamery a nolifery"

souhlas. imho ten jejich skinner box model zachraňuje grafika a dynamika kosení potvor, ale hra jako celek mi už nedává skoro vůbec smysl. je to hra pro závisláky

zkoušel jsem Last Epoch, ale tam ta dynamika není, třeba "cyclone" skill tam funguje tak, že 1-2krát za vteřinu v jeden moment odečte zdraví všech potvor v radiusu - ne když potvoru zasáhne zbraň v rotaci. stejně tak tam funguje damage over time resp. "blade vortex" skill. tam to podle mě posrali, likvidace potvor je v last epoch celkem nuda, skilly mi připadaj stejný, i když by měly být jiný

teď hraju omodovanej grim dawn a užívám si to. jako celek to funguje a můžu krásně experimentovat s buildama, aniž by mi někdo furt házel klacky pod nohy
    SKUNK23
    SKUNK23 --- ---
    EVILMIND: No uvidíme jak to nakonec dopadne. Zatim to vypadá docela nevesele, nerf kam se podíváš.
    Asi se Chris už definitivně rozhodl, že z toho udělá hru jen pro streamery a nolifery :-/
    Budu optimista a budu doufat, že to fakt neposerou tolik moc jak to teď vypadá :D
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    muj predbeznej PoB edit cremation buildu (kterej jsem mel v planu hrat jako 2. postavu, bo jsem to ne uplne dotahnul tuhle ligu) vypada na cca 15-20 procent min damage jenom
    - melding max res nerf se da kompenzovat stromem
    - nerf mana reservation ve stromu se kompenzuje clusterama
    - nerf neco ascendu/corpse life nodu/gemu je tech 15 procent... s vic godlike equipem to mozna nakonec vyjde tak nastejno

teda pokud zli lide nesahnou v changelogu jeste na Auroru :-)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    docela jako velkej masakr, skoro vsechno co jsem chtel hrat rozbity :)

Development Manifesto - Character Balance in Path of Exile: Lake of Kalandra - Forum - Path of Exile
    https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/3292308
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    EVILMIND: ja myslím že to bude něco jako alva temple na scrolly.
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    Já jsem zas díky složitosti tradu (a frustraci při tradování v druhé polovině ligy) objevil krásu SSF a už to v podstatě nehraju jinak :))
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    EVILMIND: právě :) a já jako velmi kažuální normík si řekl, že na 3rd party věci seru a proto POE hraju na pár hodin jednou za čas jen tak do pohody.. což je taky fajn, ale možná, kdyby tam byl normální trade atd., tak tam trávím víc času a možná tam utratim i prachy :)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ANTICLOVEK: to je naprosto promyslený záměr, který je v souladu s jejich Trade manifestem

Development Manifesto - Trade Manifesto - Forum - Path of Exile
    https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/2025870

Stručně řečeno, GGG věří, že čím lepší a snadnější trade, tím méně lidi u hry vydrží. Což do jisté míry je asi pravda, ale současně je to imho píčovina, která jednak odhání hráče frustrací z některých transakcí, které by mohly být plně automatizovány (cokoliv co má snadno měřitelnou aktuální hodnotu, jako různé druhy currency, mapy apod), plus navíc otevírá možnost přílíšné moci pro 3rd party tooly, bez kterých fakticky nejde (mimo SSF) hrát. I stávající trade web se rodil v bolestech přes tehdejší poe.trade.

Jsem třeba teď docela testoval hrani v cloudu, na PC co jinak normálně na POE nestačí, a je hrozný zjistit jak moc jsem vlastně závislej na utilitách jako awakened poe trade, aniž bych si to jinak při hraní uvědomoval - cloud totiž neumí předávat obsah clipboardu, takže jsem hned zjistil, jak často během mapy vlastně automaticky pricecheckuju... :-)
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    upřímně to, že v POE není nějaká aukce a nebo nějakej normální trade bez nutnosti lést někam na stránky, mi přijde jako největší slabina hry. zároveń by mohli do hry implementovat nějakej build builder/kalkulátor...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ORBIT: tak TFT se postupem času proměnilo v naprosto toxic žumpu, kdy skupina RMT hráčů v moderátorských rolích ovládá do značné míry ekonomiku celé hry. Takže doufám, že GGG:
    - buď zruší harvest na ukor sentinelu v core, nebo zavede jeho itemizaci
    - prida do hry auction house
    - prida do hry service house, ktery nahradi komplet service interakci na discordech
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    EVILMIND: Je třeba být optimista. Doufám, že víc do toho řezat nebudou :D
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Bex na TFT, tak co tipujete, že to bude? Vyhození Harvestu z core? :-)

PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    SUNBEAM: Oriath - 3.17 Removed from the game
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    SUNBEAM: aha, tim by se to asi vysvetlovalo... taky nemuzou dat na ty dvere ceduli, ze uz se tam uz nechodi? nekterejm lidem by to usetrilo docela dost casu :)
    SUNBEAM
    SUNBEAM --- ---
    PHOW_SAATCH: pokud si dobře pamatuju, jeden klíč byl zastrčený ve dveřích, druhý sis přinesl
    ale mám takový pocit, že od minulého patche, teda minulé ligy, se tam už nechodí, respektive celý ten oriath epilogue už není
    zabiješ kitavu a hodí tě to na ostrov
    příběh se posunul a oriath zničil sirus
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Jak se dostanu do The Haunted Reliquary v Act 10? Nemuzu najit druhej klic.... (questy mam splneny vsechny krome Prozkoumat Atlas od Kiraca) dik moc
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ORBIT: uz jsem ho zabil - nastesti se ukazalo, ze muj novej cremator build ignoruje vsechny Aulovy mechaniky, tak jak to mam rad... :-) Ale parkuju pred tim druhym az bude Blekota online, tak se nejak domluvte.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    EVILMIND: Tak doufam ze das invite :D
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Jsem konecne nasel Aula, chybi mi do challenge, a mel jsem radost ze je dokonce bez modu, a za nim vykujuje dalsi...

... ale bohuzel me trosku zamrznul usmev o chvili pozdej, bo cesta na toho bez modu vede jen skrz tohole :-)))
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    Dneska jsem delal chestu do toho sveho buildu a musim se pochlubit jaky mam brko...

Jeste to chce trosku protahnout divinama.

ORBIT
    ORBIT --- ---
    Jj karty jsou jen v modrym.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam