ANTICLOVEK: to je naprosto promyslený záměr, který je v souladu s jejich Trade manifestem
Development Manifesto - Trade Manifesto - Forum - Path of Exilehttps://www.pathofexile.com/forum/view-thread/2025870Stručně řečeno, GGG věří, že čím lepší a snadnější trade, tím méně lidi u hry vydrží. Což do jisté míry je asi pravda, ale současně je to imho píčovina, která jednak odhání hráče frustrací z některých transakcí, které by mohly být plně automatizovány (cokoliv co má snadno měřitelnou aktuální hodnotu, jako různé druhy currency, mapy apod), plus navíc otevírá možnost přílíšné moci pro 3rd party tooly, bez kterých fakticky nejde (mimo SSF) hrát. I stávající trade web se rodil v bolestech přes tehdejší poe.trade.
Jsem třeba teď docela testoval hrani v cloudu, na PC co jinak normálně na POE nestačí, a je hrozný zjistit jak moc jsem vlastně závislej na utilitách jako awakened poe trade, aniž bych si to jinak při hraní uvědomoval - cloud totiž neumí předávat obsah clipboardu, takže jsem hned zjistil, jak často během mapy vlastně automaticky pricecheckuju... :-)