• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUIDFREAKPath of Exile
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    nahled noveho atlasu, co byl videt v nejakem videu na conu
    co je zajimave ze ty nove velke nody (fialove) nejsou nikde moc extremne stranou, pravdepodobne budou tematicky u nodu te mechaniky, super
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    EVILMIND: chce to prostě kompletní combat log :)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Jako nevim, nevybavuju si, ze by mi v D4 nekdy dal informaci... jelikoz to je z logiky veci to, co sebralo az to posledni HP, tak v drtive vetsine casu je tam nejaky uplny nesmysl. Jako environment, nebo myself, uzitecne.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    TRIPLT: jo, death recap mi chybí strašně
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Ten death recap bych taky uvital :/
    MPEGYNA
    MPEGYNA --- ---
    EVILMIND: to vypada jak hra od blizzardu :)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    EVILMIND: jinak ad debata o marketu, tady v diskusi je skryte video z roku 2018, co jsem sem daval, jak to vypada v cinske verzi hry. A kdybyste si mysleli, ze to chcete, tak tady je prehled toho co vsechno dalsiho maji, abyste videli, ze nechcete... :-) Ale budme radi, ze Cina hraje p2w verzi, abychom mi mohli mit free.

Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/pathofexile/comments/wqt4av/so_i_went_on_china_poe_for_fun/
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    jsem vedel, ze i ty dalsi atlas keystony budou pecka :-)
    YORK
    YORK --- ---
    ORBIT: So many games, so little time ;p
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    CHOBOT: York nehledá jak hrát, ale jak nehrát. Má toho na paření moc :) A vlastně si hraje pořád.. https://dracak.surge.sh/
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    YORK: Zajímavý, moje zkušenost s tradem poslední tři ligy je úplně pohodová. Jasný, aukce by byla pohodlnější, ale trade site je naprosto v pohodě, s addonem awakened poe už neni taková osina v zadku zjišťování cen slibně vypadajících rare základů a na specifickej "endgame" biz je TFT (leveling, carry service, bulk maps/sextants/tabs), se kterym mam ZATIM zkušenost dobrou, ale využívám to jen okrajově. Na trade site lidi reagujou až nečekaně dobře i na 1c píčoviny tři měsíce v lize. Zkušenost k vzteku jsem měl jednou, nastavenej standard místo ligy. Divný ceny a nikdo nereagoval, než mě nějakej good guy upozornil, že to je std a já jsem online v lize. Jo ještě mi chvíli trvalo si zapamatovat, jak správně naceňovat bulk cenu pro trade site, ale to je fakt drobnost.
    A navíc trade přes tradesite je vcelku pohodlnej, vždyť po zadání itemu už dneska pošleš jednim buttonem whisper ingame.

Je sice trochu schizofrenní mít na trade 3 různý aplikace/sites, ale zvykl jsem si rychle. Stejně mastim poe v okně a na monitorech mam otevřených x dalších supp sites, quick leveling reference (pze furt zapomínám jestli je správná cesta kolem jednoho nebo dvou vozíků), wiki, craft of exile, discord, zmiňovanou tradesite. Poe imo neni úplně immersion hra, do který se ponoříš a "odpojit se" ti zkazí zážitek. Ale jestli to tak máš..
    YORK
    YORK --- ---
    LIQUIDFREAK: Je. A násobí se to tím, že netraduju, takže veškerou currency musim nadropovat. Když se pak snažím něco koupit, tak mám hodně omezenej budget a strávil jsem klidně celej věčer tím, že jsem čučel co poe.trade, whisperoval, 90% lidí mi neodpovědělo vůbec a zbylejch 10% napísalo "sold". Peklo.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Jinak jsem videl zajimavou start strategii na atlas, kde na zacatku umyslne nebere vubec zadne mechaniky.

Treba muj start vzdycky vypada takhle, prvních 40 bodu - beru cokoliv co podporuje padani map, vetsi vyskyt mechanik, trialy, extra Kirac misi a shrine, protoze tech 75 procent shrine efekt na zacatku udela kotel.
    PoE Planner - For Exiles, By Exiles
    https://poeplanner.com/atlas-tree/BAAIACgAXz54gIsuhCqn4iFgMPoo55SDtWZ9Wo3qt12L4X2R3v4hcLsYKY2newD5ghndgxkKotAXUMQfru8TfRiLC3Ezxsn-iaPZXKlDZh_FrwyZh9QUAB-LCAAAAAAAAAMDAAAAAAAAAAAA

Nicmene he mozne to udelat takhle, a to asi tuhle ligu udelam minimalne for the sience, 46 bodu a mam STO procent sance, ze na mape padne dalsi connected mapa, a 80 procent sance, ze vsechny mapy co padnou jsou o tier nahoru. Takhle speedrunneri delaji to, ze rychle prolezou do T16... Protoze muj problem vetsinou je, ze kdyz mi dojdou mapy, co nakoupim z Kirace, a nic mi nepadne, tak se vracim o mnoho tieru dolu, a neprogresuju.
    PoE Planner - For Exiles, By Exiles
    https://poeplanner.com/atlas-tree/BAAIAC4AXz54gEz1iy6EKqfiMPoo57VmfVqN6k_32Vsdfbddi-F9kZtYJ3Xe_p7YKY1w492Ds8fhEH2161_EhU4botAkMsQfE33SnpGJC3GP5TPGiaOpQ7VjZh_UbIfU0CgUAB-LCAAAAAAAAAMDAAAAAAAAAAAA
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    YORK: No vidis, mas pravdu, ale preci jen tady jednoho mame :) Ale chapu v pohode, sto lidi sto chuti. Nekdy neco sehnat je pakarna no
    YORK
    YORK --- ---
    LIQUIDFREAK: Tak samozřejmě, hráči, pro který to deal breaker je, PoE už dávno nehrajou, takže od nich to neuslyšíš.
    YORK
    YORK --- ---
    EVILMIND: Spoluhráči mě samozřejmě vemou, ale where is the fun in that?

Navíc všechny dropy mají díky trade systému nějakej price tag. Zatímco v D3 když ti padla super zbraň pro jinou classu, byla ti k ničemu, tady je to ekvivalent currency, za kterou si můžeš koupit něco, co tě boostne. Takže zaprvé spoluhráč se musí vzdát upgradu a za druhé já musím zkousnout to, že mu ubírám jeho progress. Ve výsledku to nefunguje, pořád se jen vézt není zábava.
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    YORK: Jo takhle, mi to furt nedochazelo :D No taky mne to sere ale za dealbreaker to nepovazuuju no :)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    YORK: jako chapu co se snazis rict, ale nerozumim duvodu, proc bys mel tim padem zustat pozadu za spoluhracema. Na early maping nic extra nepotrebujes, v klidu se da hrat vicemene ssf se 4L az do T16, kde seberes prvni dva voidstone. Jestli te kamaradi nechteji brat s sebou, ze mas mizernej equip, tak jako nevim moc co k tomu rict, u nas to je spis tak, ze kdyz nekdo je pozadu protoze nema tolik casu, tak si bere equip z guild truhly co tam davame (jen na zacatku ligy, ruzny 4L/5L a levelovaci uniqy).

Osobne se mi nejvic osvedcilo, ze hraju proste s tim co najdu az do map, pak udelam nekolik chaos receptu, a koupim za max 1-2c upgrade na pozice, kde jsem nemel stesti, a kde mi to capne resisty. A pak zacnu setrit na vec, ktera me nejvic priblizi buildu, co chci hrat (typicky nejaky na zacatku drahy uniq). A pak na dalsi vec. Prijde mi, ze trade je na zacatku dokonce lepsi, protoze lidi spis reagujou, nez v nejaky pozdejsi fazi ligy, kdy se jim nechce pro 1c lezt z mapy. Urcite mam vyhrady k trade systemu hry, ale zrovna u rare itemu ne, celkem si nedovedu predstavit jak to delat lepe, a ta "externi trade site" je soucasti hry od GGG, takze funguje na hledani veci super. Co bych osobne rad videl jsou aukce pro veci jako currency, mapy apod, jinde mi to neprijde jako vyhra.
    YORK
    YORK --- ---
    LIQUIDFREAK: Však všichni PoE hrajete, co k tomu mám víc říct? Pro mě je prostě tradování přes whispery a externí site deal breaker. A dělat to musíš, pokud nejedeš ssf, protože když to neděláš, tak v době, kdy spoluhráči dávaj endgame bossy, progressuješ sotva žlutý mapy, takže no group play for you. Výsledek je, že si při lauchni sezóny obvykle projdu jenom kampaň, kde na tradování není čas, a prvních pár map, takže za dva tři dny mám sezónu dohranou. Je to super hra, rád bych ji hrál víc, ale bohužel má v jádru zadrátovanou věc, která mě extrémě sere.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam