• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUIDFREAKPath of Exile
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    To je super, budu si to moct ulozit na pozdeji. Hura
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    EVILMIND: Myslim ze to ted nabere obratky po tom drama na redditu...

To ze Jenebu odstoupil do pozadi nic neresi to same s Jasmin z reditu toje jen takova kost hozena plebsu aby to ukoncily...

Cekal jsem teda ostrejsi zakrok ale tohle je asi efektivnejsi...
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    Chtěl jsem se podělit o svůj první velkej craft ever. Bohužel vzhledem k tomu jakej jsem smolař vyšel na 30 div.
    6krát jsem narolloval +1 to all skill gems, 4 krát z toho mi annulment sejmul přesně tenhle jedinej mod
    Když už se zdařilo a dostal jsem se přes crafty na benchi až k výměně fire modu za jiný....jak jinak....vyměnilo mi to ten + 1 to all skill gems :D následovalo dofarmování currency dalších pár tisíc alternationů a včera se zdařilo.
    Až budou zase nějaký money a nebude už moc do čeho investovat, fixnu prefixy promažu sufixy a ještě tam zkusím něco dotlačit.

Jinak je to spíš utility záležitost na SRS na crity, který se pomalu ale jistě snažím přetočit do ES.

WHITEANGEL: Testovali jsme to několik dní a výsledek je takovej, že se daleko víc vyplatí low T mapy. Altary tam dělaj rozdíl jednotek procent a řádově v tý mapě musíš zůstat daleko delší dobu. Testováním jsme došli do stavu, kdy jedeme pouze Wandering Path a z každý zahrady si odnášíš 3000+ LF s tím, že v průměru dáváš mapu za 2min. Což s hledáním altarů (a zabíjení silnějších mobů) kdy ještě dost často není jistota, že ti altar dá to, co chceš...je tak 3x méně.

WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    MAD_CADDY: Podle me ne ale na low mapach nedas altary toje ten hlavni duvod proc se chodi T14+

na CR to chce fakt velkej vzorek map abz jsi co nejvic eliminoval RNG.

Ted je to sice jedno pac juice stoji skoro stejne ale jsou ligy kde zlutej stoji klidne i 3x tolik co ostatni a pak CR ma uplne jinej level.
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    WHITEANGEL: tak jsme to zkoušeli teď večer - jeli jsme harvesty s 3 sextanty, polished scaraby na mapách T1-4 - corrupted - bez Crop Rotation drop 2000-3000 LF s CR 0-10 000...průměrně nám líp vycházelo ale bez něj.

Potom jsme to samý zkusili na T14+ mapách kde navíc tedy byly i altary - drop de facto stejnej s tím, že člověk tu mapu jde cca 5 krát déle než ty nízký.

Jediný na co jsme nenašli odpověď jestli lvl mapy ovlivňuje ukázání Unique potvor nebo ne?
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    MAD_CADDY: Jinak Farmit Harvest bez guaranted Harvestu a double lifeforce sextantu nema vpodstate cenu.

A cena sextantu v 99% odrazi cenu lifeforce takze se to porad stejne, stim ze multipliery co mas z Atlasu hrajou pro tebe.

Crop Rotation je trosku tricky a zdrzuje to ale zas pokud vis co delas tak ve velkem sample je to lepsi nez klasickej atlas nebo WP ale viable jsou vsechny 3 strategie.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    MAD_CADDY: to nemas uplne pravdu. nejlepsi co ti muzu poradit je kuknout tohle video pokud disponujes english pokud ne tak ti muzu dat nejake TLDR.

Harvest doesn't scale the way you think it does...
    https://www.youtube.com/watch?v=kroPJyneR48
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    WHITEANGEL: hm tak to vypadá, že ne. No právě to řešíme jak to farmit bez nějakých větších investic. Podle všeho to vypadá že Crop Rotation má větší cenu jen když do toho rveš sextanty, což je 1div...tzn. zkoušíme vymyslet jak farmit bez takovejch nákladů. Ono totiž vypadá, že item quantity mezi T1 a T16 mapou je rozdíl asi jen 14% a u Harvestu je důležitější pack size, který je odvislý od Rare modifierů na mapě...tzn. by teoreticky šel harvest farmit na bílejch mapách :D
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    EVILMIND: Slusny dementi fakt doufam ze je zariznou a to kompletne suice to urcite nepujde hned ale mohli by zacit tim ze by jim smazali celej mirror shop jen tak pro ukazku.

Bohuzel buhvi jak to stim TFT je a jestli vubec o necem GGG rozhoduje protoze treba v Asii nejvetsi shareholder GGG provozuje RMT na Asijskem trhu a ma backdoor do hry.

Buhvi jestli se neco podobneho nedeje na evropskem trhu s TFT.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    MAD_CADDY: Myslim si ze ale jednoduse to overis pokud ano tak jen zlute a ten rozdil by byl masivni.

Jak to hrajes ?
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    Question: Ovlivňují světlušky drop v Harvestu? Nikde o tom nic nemůžu najít. Co myslíte?
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    WHITEANGEL: tady je ta moje vikendova zkusenost. Byla to nejaka blbost za 30c, trade probehl, pak me traduje zpatky a penize nechtel vratit. Jsem to pak pul hodiny zkoumal co je na tom sakra spatne a jak tahle vec muze upoutat TFT pozornost... Taky mohl kecat ze jo, ale furt nechapu proc to koupil a pak vratil penize.

EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    WHITEANGEL: jo to jsem videl, dobre tam identifikuje ten hlavni problem - vsechny ostatni sluzby/aplikace nabalene na PoE, co delaji co primo ve hre neni, maji alternativy. Ale tady TFT ma monopol, a rozdavani banu za prkotiny co si navic casto vymysleli nebo jde o nejakej ego problem fakticky nekomu, kdo si nedokaze bez nich poradit, nici zazitek ze hry. A to by melo GGG rozhodne zajimat. Tuplem ted, kdyz udajne Last Epoch za mesic vyjde s nejakym prevratnym trade systemem, tak se muzou pak inspirovat... :-) Jelikoz s ligou uz skoro koncim, a nova sezona Diablo vypada jako naprostej shit, tak tomu hodlam dat sanci.

A presne, lidi rikaji ja mirror nemam vubec se me to nedotyka. Ale dotyka, protoze kdyz nekdo ovlada vetsinu trhu, a urcuje si ceny jak chce, tak dle zakona padajiciho hovna zdrazi vsechno i na nizsich urovnich, to se pak lidi ptaji "proc je divine tuhle ligu tak drahej".
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    EVILMIND: jj je to tak bohuzel tim trpi cela komunita aniz by si to vetsina lidi vubec uvedomovala.

Ja jsem zvedavej jestli je tohle konecne donuti k nejake akci, nebo treba uz delsi dobu pracuji na nejakem overall solution.

Nicmene po drama z minule ligy kde frajer z korei ktery udajne podvadel pri craftingu mirror itemu dostal ban ale veci ktere vzcraftil zustali v mirror shopu TFT jako kdyby se nic nestalo mam trosku obavy ze to dopadne jak rikas ale necham se prekvapit.

Tady je pekny souhrn pro totalne nezasvecene vcetne kompletniho impactu na hru :

[PoE 3.23] TFT Drama & The Trade Problem in Path of Exile
    https://www.youtube.com/watch?v=ivwdytz_PeQ&t=441s
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    WHITEANGEL: taky jsem mel pricefix kontrolu z TFT o vikendu na streamu, az dojdu domu tak hodim screen nasi konverzace, epic moment... :-)

TFT prostě přerostlo GGG přes hlavu, pro spoustu lidí co nesledují POE drama je to integrální součást hry, a proto se nemůžou tvářit do nekonečna, že se jich "soukromý discord" netýká. Je tam kurva půl milionu lidí, a skoro neustále víc jak 100 tisíc online. 99 procent z nich tam navíc nechodí kvůli tomu, čím oni generují RMT, tj. mirror shopu, ale ten dosah jim pak pomáhá být etablovaný jako fakticky nutné 3rd party rozšíření.

IMHO by měli jednak udělat takové změny ve hře, které eliminují tuhle vedlejší funkcionalitu TFT (aukce alespoň v tom rozsahu, co už jim beztak funguje v Číně, více itemizovatelných serviců z Juna apod). A pak důsledně vyhradit zdroje na potírání RMT a crafterů co cheatujou, co bude fakt funkční. Ne že všichni TFT crafteři dostanou ban jako minule, ale mezitím to co nacraftili už má na účtu Jenubu, a vesele si to pak zbytek ligy prodává.

Osobně jsem ale přesvědčenej, že se nestane jako obvykle vůbec nic, a kokůtek Jenebu si ještě hraje na oběť šikanování ze strany tvůrců kontentu, a všude vypisuje jak osobně píše Chrisovi, který mu to vyřeší. Tak určitě. Hrozně rád bych viděl, jak se při nějaké z mnoha příležitostí online live show někdo začne na to GGG ptát, protože při vší úctě k Ziggymu a spol, nepříjemné dotazy nikdy nekladou. Ne jen na drama které řekněme chápu proč ne, ale i obecně na GGG trading manifesto, které je prostě zastaralé a je to příčina vzniku téhle situace.
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    Tohle je tak hrozně mimo můj styl hry, že to ve mě vyvolává právě nule emocí :D
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    Details kdo se trosku pohybuje ve svete tradu :

Jenebu wanted to buy a jewel from a guy, that guy saw Jenebu's name and upped the price and didnt sell, LocalIdentity saw Jenebu ban this guy, Localidentity called out Jenebu for having 3386 TWWT and having one listed for 420 mirrors, Jenebu called LocalIdentity garbage at poe because he didn't know what a "Showcase price" is, Ruetoo saw it on stream and criticized TFT, Ruetoo got banned.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    Koukam ze TFT zacalo banovat snad kazdeho kdo jim jen trosku leze do zeli, dneska LocalIdentity :D

Bannovat lidi s tak velkou influence na hru je presna ukazka toho jak vysoke mineni maji o sobe jako celku.

Dneska uz o tom mluvil i Ruetoo na streemu ktery mimichodem dostal ban taky co jsem pochopil.

Odvazuju si rict ze tohle bude zacatek jejich downfall protoze se to zacne verejne resit a GGG to bude muset resit jako celek pac verejne mineni rozhoduje o vsem jak zname z historie :D
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ORBIT: btw je tam na to ted nova dobra mapa bez void, dava Fulcrum, a hadam proto je ted o tolik lacinejsi a musel jsem ho prestat behat na Beach. Dneska mam v planu ji zkusit... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam