Jsem teda asi casual, ale jsem s PoE 2 relativně spokojenej. PoE 1 jsem hrál naposled 2020, od té doby jen Diablo / Last Epoch. Zpětně mi to asi přijde jako škoda, ale fakt jsem se ztratil v přemíře různejch affixů na itemech a celej systém mi přišel už moc na mojí hlavu. Navíc vrstvení ligovejch mechanik, takže když vynecháš 2 ligy, musíš v té třetí, co hraješ nastudovat i ty ostatní.
V PoE 2 nemám moc ambice na high bossing, ale klikání v mapách mě relativně baví (Spark). U čeho hodně skřípu je cestování po atlasu a běhat neboostnutý mapy, abych se dostal ke clusteru pár věží. Se samotnejma layoutama zas takový problém nemám. Je půlka z nich špatná pro breach? Jo je, ale většina z nich je hezká s minimálním počtem slepejch míst. Jsou samozřejmě výjimky Mire (jako wtf?), Mineshaft (wtf 2). Rolování samotnejch map, je děsnej opich, ale jelikož to dělám v bulku, když naplním quad, tak je to jednou za čas a nějak ten proces zkousnu. Co mě rozčiluje je, že abych přidal 45% rare mobů (= loot) musí každá moje mapa mít delirium vrstvu a ta mlha na každý mapě poslední měsíc mi už děsně leze na nervy!
Ještě připojím data ze SteamDB pro obě PoE. Je úplně jasný, že z PoE2 už teď mají takovou hromadu peněz, že je nic úplně netlačí dodržet svůj slib supportu PoE1.
RIP POE 1, sorry kluci