• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUIDFREAKPath of Exile
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    WASQ: me prijde tvoje srovnani v pohode, spis jsem osobne zvedavej na dlouhodoby cisla, jak to bude kolisat po vydani nejakeho contentu a kam to spadne pred tim. Protoze si furt myslim, ze GGG se sice s dvojkou podarilo oslovit hrace mimo stavajici POE komunitu, ale s tim, co jim ted nabizi, fakt realne hrozi, ze proste pri releasu dalsi nove vetsi veci odejdou tam. Treba ted s KCD2.
    GURBON
    GURBON --- ---
    WASQ: nerikam ze ty cisla jsou irelevantni, ale muzou byt zavadejici. Myslim ze taky bude hodne tech co hrajou jen jednu z toho a to pouze na klientu. Kor tedka.
    WASQ
    WASQ --- ---
    GURBON: Jasně, ale proč by ten poměr měl být jiný? Obě hry mají standalone klienta a obě jsou na Steamu. Proto mi přijde relevantní srovnávat podle SteamDB, když mají obě hry stejný podmínky.
    HOUH
    HOUH --- ---
    poe2 zas hraje hodně lidí na konzolích to na steamu taky není
    GURBON
    GURBON --- ---
    WASQ: protoze 1 hraju standalone a 2 na steamu? nebo naopak?
    WASQ
    WASQ --- ---
    GURBON: Proč by měl být poměr Steam vs klasik jinej PoE1 vs PoE2?
    GURBON
    GURBON --- ---
    WASQ: jak uz tu mockrat padlo, steam cisla jsou dost zavadejci kvuli standalone klientu, zajimaly by me spis cisla primo od GGG.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    WASQ: no no no! Jestli něco je na GGG super, tak to, že naslouchají komunitě, a jsou schopný uznat, že třeba ne vždycky se rozhodli správně. Takže stačilo týden píčovat na sockách, že pauza k 3.26 bude moc dlouhá, a je to tady! :)

Announcements - Update on Path of Exile 1 - Forum - Path of Exile
    https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/3716196

To start with we'll be running a one-month event that has some of our whacky ideas that never quite made it off the brainstorm board.

What does Path of Exile 1 look like when the nineteen Ascendancy Classes you know and are familiar with are all of a sudden replaced by a different nineteen? What does Path of Exile 1 look like when you get to play a Witch and ascend to become a Harbinger? These are the questions our design team asked each other and in this event will provide you with some of our answers.

We'll release more details about this content soon but we're really looking forward to seeing how the community reacts to some of our more unhinged ideas.

Za me super, tyhle twisted kratky eventy byly vzdycky super zabavny, takze at uz tam narychlo uplacaji cokoliv, verim to bude bavit.
    WASQ
    WASQ --- ---
    Jsem teda asi casual, ale jsem s PoE 2 relativně spokojenej. PoE 1 jsem hrál naposled 2020, od té doby jen Diablo / Last Epoch. Zpětně mi to asi přijde jako škoda, ale fakt jsem se ztratil v přemíře různejch affixů na itemech a celej systém mi přišel už moc na mojí hlavu. Navíc vrstvení ligovejch mechanik, takže když vynecháš 2 ligy, musíš v té třetí, co hraješ nastudovat i ty ostatní.

V PoE 2 nemám moc ambice na high bossing, ale klikání v mapách mě relativně baví (Spark). U čeho hodně skřípu je cestování po atlasu a běhat neboostnutý mapy, abych se dostal ke clusteru pár věží. Se samotnejma layoutama zas takový problém nemám. Je půlka z nich špatná pro breach? Jo je, ale většina z nich je hezká s minimálním počtem slepejch míst. Jsou samozřejmě výjimky Mire (jako wtf?), Mineshaft (wtf 2). Rolování samotnejch map, je děsnej opich, ale jelikož to dělám v bulku, když naplním quad, tak je to jednou za čas a nějak ten proces zkousnu. Co mě rozčiluje je, že abych přidal 45% rare mobů (= loot) musí každá moje mapa mít delirium vrstvu a ta mlha na každý mapě poslední měsíc mi už děsně leze na nervy!

Ještě připojím data ze SteamDB pro obě PoE. Je úplně jasný, že z PoE2 už teď mají takovou hromadu peněz, že je nic úplně netlačí dodržet svůj slib supportu PoE1.

RIP POE 1, sorry kluci

PANVA
    PANVA --- ---
    GURBON: a ja mel za to ze muj post je spis pozitivni outlook
    HOUH
    HOUH --- ---
    PSYCHO: Ještě jednou díky za pomoc v trialsech. Už jsem myslel že to nikdy neudělám, hluboce se ti klaním a budiž ti blahořečeno! :)
    GURBON
    GURBON --- ---
    Ono se furt pinda na to, jak je to nahouby, ze tam nic neni, system je nedomyslenej. Ale vzpominate nekdy na to, v jakym stavu byla openbeta PoE1? Tehdy byl Early access imho skoro nevidanej, 1000+x jsem zabil dominuse a hladove cekal na dalsi obsah. Kazdej dalsi skill nebo uprava pravidel byl svatek. Kazda nova liga byla hromada novyho obsahu.
    Dnes cekas od EA to, ze je to skoro hotova hra a ladi se detaily. Ja bych mozna nebyl zatim tak prikrej. V puvodnim planu bylo udelat "PoE pro masy" protoze je sralo, ze maji kotel HC hracu, ale natahnout do toho nekoho novyho je skoro nadlidskej ukol. Vlastne je celkem chapu a je to i jedna z pricin, proc jsem z PoE 1 pred casem odesel. Uz jsem nemel cas na to nacitat kilometry infa o tom co se kde zmenilo, protoze mam i nejakej ( dost se rozsirujici) zivot a kazda zmena, ktere jsem si nevsiml byla kurevsky podstatna.
    Takovyto "no po 450 hod musim rict ze je to sracka" ? WTF? Kdyby to byla fakt sracka, zjistis to po 10-20.
    Je to nedodelany, v nekterejch ohledech fakt stupidni, ale potencial to porad ma. To ze to drive nebo pozdeji asi uplne zabije PoE1 me sice na jednu stranu neskutecne sere, ale na druhou stranu se tomu nedivim. Posledni ligy co jsem hral cca 2 roky dozadu uz mi prisly jako hrozna krec.
    Chtel bych aby se nejaky veci z 1 dostaly do 2? Ano
    Vybrali si ty spravny do EA? rozhodne ne
    Maji z ceho vybirat? rozhodne ano
    Napadne je neco noveho? nezbyva nez doufat

a brecet ze nemam aukce, na to prdim, spokojim se i s tim webem, ale kde je doprdele ten pojebanej mapstash? to mi nekdo reknete....

K0COUR: na /rant off
    Mozna ze tohle je prave ten duvod, proc je to nejlepsi rok pro ARPG hrace :DDD
    GURBON
    GURBON --- ---
    tvl ten debilni boss s tim houfem vojaku v endgame skutecne je, stacilo 230 hodin hledat, fuj, jdu pryc :D
    GURBON
    GURBON --- ---
    Tak 1. arbitr dole - boze zas tak dementni fight, ze to dal nejde. Sirus2 :( Mam chut s tim zas prastit.
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    EVILMIND: jsem si vice nez jisty ze ilvl:a sipka doleva doprava, ted ji neukazu pac to blbne html tady, v poe1 slo. Nemam nainstaovany abych overil :)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    LIQUIDFREAK: poe ma tradicne takovou modifikovanou verzi regularnich vyrazu v search promptech
    zadny jednoduchy vetsi mensi urcite neslo nikdy
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    Jsem blbe nebo jake, nefungoval nahodou ve stashi search ilvl:s sipkama mensi vetsi?
    PANVA
    PANVA --- ---
    Po cirka 450h mam asi dost.

Pomylsnou posledni kapkou je asi nezajem znovu objevovat a cestovat ke clusteru vezi v atlasu jen abych objevil ze drtivou vetsinu map tam tvori augury, mire, sulphuric caverns a crypt. Ze kdyz jedes ritualy tak bud nemas dost Favour ani na defer kdyz uz se ti objevi neco worth it nebo po dvou rerollech mas porad 3000 favour k utraceni a nemas za co, ze se ti tri dny v ritualech neobjevi king ani fialovej omen a pak mas v jednom tri veci naraz pri poslednim rollu a zbylo ti jen na defer jednoho ze tri. Ze pripravovat mapy nelze hromadne.

Hra super zaklad, zajem hrat jednicku ale nemam o nic vic nez sem mel predtim (vypada priserne, kamera je horsi nez od fromsoftu a navrch dementni system oblikani skillu na gear...)

Presto je mi ted vic nez jasne ze jednotka je nejlepsi ARPG na trhu a o to vic se tesim az budou dal posouvat poe2.

0.2.0 sem zpatky a potom nejspis ob ligu, her je v tomto a jinych zanrech dost.

Jediny na co sem nemel chut byl arbiter of ash, mam 4/8 a vic me netahne, jinak sem sundal se svym tezce individualizovanym skeletal sniper infernalist vsechno.

Strasne moc se mi libi kolik veci se da dal prodat, kolik veci ma smysl delat pokud te bavi a ze z nich currency vytahnes i kdyz to nejsou ty nejvic top end aktivity. Napr kdyz sem na altovi mohl koupit Djinn Barya primo do tretiho patra, ziskat body na ascendancy a pak Djinna jeste s profitem instantne prodal, ze nekoho napadlo tohle takhle nadesignovat me posadilo do kresla. Trh je v te hre v ruznych fazich ligy asi na vse a snad si kazdy dovede najit to co ho bavi a tim se posouvat dal.

Naprosty debakl je imho SSF. Tam je jednoznacne treba system ala Circle of Fortune z LE a pri jeho vyuziti zablokovani migrace na trade, resp. tagovani itemu ziskanych z benefitu Self Found frakce aby je neslo tradovat a neslo je nosit po opusteni frakce.

Ad trade) Insta buyout a aukce jsou snad casem nevyhnutelne, copium I know.

Na balance si stezovat nebudu, to je jen o cislech a ty se driv nebo pozdeji zmeni.
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    Opakovane se mi po citadele vsechno zahali do temna a zustane jen maly kolecko kolem citosky. Do ty doby nez dam dalsi mapu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam