• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUIDFREAKPath of Exile
    rozbalit záhlaví
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    WHITEANGEL: stejne to vyhraje Elon Musk
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    Za 50 min je PoE2 Race Event kdyby se chtel nekdo zucastnit nebo koukat.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    EVILMIND: A jeste nejlepse ruthless ssf.
    Ted hraju jednu krasnou ligu a je to parada.

Uz jsem v mapach a mam priprave na 4L.
    Ale kamosi co maji vic casu uz maji watchstony.

A vsichni hrajeme povine ascendatny s nahodnyma gemama ;) nadhera
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    PHOW_SAATCH: taky sem si na to wsad prilis zvyk, ze jak v LE ci D3/4 furt mackam co nemam :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    EVILMIND: Brzy budeš mít chip v hlavě a nebudeš už potřebovat ani myš :)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    PHOW_SAATCH: jako prvni dva dny jsem taky furt nedokazal mit normalni rotaci lahvi, jak mi ruka tancovala k WASD jeste navic ja sbiram itemy klavesou F, ne klikanim, tak jsem ani nic nemohl sebrat ze zeme furt poslepu.

Ale je to fakt o zvyk, a v POE asi WASD neni dobrej napad, v endgame stejne skoro nikdo nebeha. A ted s flickerem uz vubec, vetsinou udelam jen jeden leap na zacatku mapy... :-)

V dalsim buildu to vyresim elegantne, diky moznostim novych ascendu nebude mit zadny skilly ani lahve krome leveho tlacitka, ultimatni sen!
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    PHOW_SAATCH: Beta WASD pro LE bude s novou sezonou.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Resp. furt hmatam, kam nemam. Snad ro tam taky dodělaj, já si to už bez toho nějak neumim představit.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Jsem po dlouhý době skočil na chvíli do Last Epoch a bez WASD jsem nějak úplně marnej :D
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    PSYCHO: Hele PoE2 pokud budou poslouchat komunitu a testovat pred vydanim bude dobra hra uz jen z duvodu kolik casualu o to ma zajem. Cim vic lidi tim lepsi trh at uz co se tyka rozmanitosti itemu nebo currency.

PoEcku obecne chybi 2 veci : 1. Jinej system tradu nez ma ted respektive to online AH uz se blizi dobremu systemu ale chce to neco podobneho i pro itemy aby lidi co jsou hideout warriori nebo nejake opice co slouzej nejakemu streamerovi nemeli moznost flipovat v neomezenem mnozstvi.

2. Engame mechaniky musi mit podobne currency/h ratio kazdeho bavi neco jineho nekdo rad hraje Harvest nekdo Expedition atd v endgame ratiu muze byt % rozdil ale nesmi to dopadnout tak ze jedno ma 50div/h a druhe 5div/h tudiz system musi bejt tak komplexni aby jedno nemohlo fungovat bez druheho dokud tohle v GGG nepochopi tak bude kazda liga vypadat stejne po 2 tydenim hype trainu je konec.

Dalsi jednoducha vec jak udrzet lidi in snizit xp/ratio co je ted v PoE2 a dat za lvl 100 nejakej bonus kterej davas smysl treba 3-5 talent bodu proste neco co ti da nejakej milnik a budes se toho snazit dosahnout.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    WHITEANGEL: Promin, chtel jsem reagovat na tohle. Jakoze ja nechapu co myslis tim, ze jim to lidi na POE2 vysvetlili.

A jasne, je to EA a ja to tak beru. Problem jsou hlavne lidi co si koupej EA a pak brecej, ze to neni hotovej produkt.

Nicmene ekonomika v POE2 je v prdeli, protoze neexistuje zadnej poradnej sink ma divy a exa jsou bez dostupnejch omenu k hovnu. Takze to, ze bude inflace je pomerne jasny.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    PSYCHO: ??? Wtf o jakejch 15% tady mluvis kdyz dole mas jasne vyjadreni v % :D

PoE 2 bude pravdepodobne asi dobra hra sam jsem ji hral skoro 2 mesice v kuse ale potrebuje dost lasky hlavne co se tyka craftu (kterej je ve sravu totalni gamby a sbirani bilejch itemu toje vec co nikdy nemuze nikoho bavit) a endgamu kde neni co delat.

EVILMIND: Ano mas pravdu tohle se delo i driv ale muj point je vtom ze to mebylo ani z 10% saturovane jako je to ted. Nebyl problem na tradu i pro casuala snagnout neco pod cenou a tim umoznit aby mu ten build fungoval a udrzel ho u hry pac mel dalsi currency na upgrade. Dneska se do tohodle stavu nikdy nedostane toje ten hlavni rozdil a celej point co ti tu vysvetluju proste diky neomezene currency par lidi si zbytek lidi endgame nikdy nezahraje pac driv otraveny skoncej a tim ta hra strasne trpi.

Jeto stejne jak TFT kterej je sice dobry sluha ale spatny pan a tady si myslim naprosto rozumime protoze i ty chapes jak strasne Toxic TFT pro PoE je.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    Kazdopadne ja dneska dokoupil posledni jewely co jsem chtel, koupil Astramentis a myslim si, ze muzu s klidem uzavrit tuhle prvni preseason na EA :D

PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    WHITEANGEL: Ja ti nevim, cca 15% retention po 3 mesicich u nedodelanyho ARPG je vybornej vysledek (dnesni 24h peak je vetsi nez ma D4 peak za poslednich 5 mesicu a to pred par tejdny zacla nova season).
    https://steamdb.info/app/2694490/charts/
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    WHITEANGEL: hele ja vlastne vubec nechapu, jakej je tvuj point, jak muze GGG za to, ze lidi jsou ovce, co nasledujou co jim reknou youtuberi? Sam prece rikas, ze to jsou veci co nemaji zadnou hodnotu nejdriv, a tu jim da az reklama. To se delo vzdycky, normalne nabidka a poptavka, kdyz umele zvysis poptavku, cena stoupne.

A na tom pruniku trvam, casual lidi nejsou v tom pruniku, tam jsou lidi, co si tech 10 div za picovinu muzou dovolit zaplatit.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    pokud to nekoho zajime ciste z ciselneho hlediska vsechno se da dohledat :D

Path of Exile item prices from past Challenge Leagues
    https://poe-antiquary.xyz/
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    Vlastne jedna z nejhorsich veci co tohle podporila byl swap Exa/Div. Proste Chris chtel vetsi Gambu pac byl dlouho presvedcenej ze vetsi gamba = delsi cas hracu ve hre bohuzel hracska zakladna je dneska jina nez pred 15 lety a ma to presne opacnej efekt jak jim to tezce vysvetlily lidi na PoE2
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    GURBON: ano mas pravdu delo se to i predtim ale linearne jak jsem psal nize je rozdil mezi tim jestli nekdo bohatne 5x nebo 50x rychleji nez ty.
    GURBON
    GURBON --- ---
    1.1.0 The Increased Item Quantity Support Gem can no longer drop.
    uz tehdy byly tyhle problemy
    GURBON
    GURBON --- ---
    WHITEANGEL: No ja tu prave naznacuju, ze tohle se delo davno nez par lig dozadu. Je fakt ze ted je to radove horsi, ale bylo to s tou hrou prakticky od zacatku.
    WHITEANGEL
    WHITEANGEL --- ---
    GURBON: Smysluplne reseni je easy vratit tu hru cca 6 lig zpet a testovat nove ligy aby se tohle nedelo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam