• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATCHEZvodáci
    K seznámení, pobavení. Nemáte s kým na vodu? Chcete se podělit o své zážitky?
    rozbalit záhlaví
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Nedoporučil byste mi prosim někdo kurz na jednomístnej kajak v nějakym rozumnym dojezdu od Prahy? Zatim to vypadá, že nějakej vezmu jen tak na divoko z netu, ale rád si nechám poradit. Klidně do pošty. Dík.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj, chteli bychom letos s kamosema (odjezd z Prahy) dat Otavu a chtel bych se zeptat, jestli by dokazal nekdo poradit, jaky je nejlepsi usek, odkud vyrazit, kterej kemp mate ozkousenej ze je nejlepsi a dalsi pripadne rady, budu rad za cokoliv :)

    moc diky :)

    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    FRENNET: kamos jeli loni moravu prave ze vnorov do hodonina, s detma, takze nastoupit se tam asi da. Vlastne je ram kemp a pucovna kajaku, takze by to jit melo
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Ahoj,
    planuju s deckama sjet Moravu na dolnim toku. Od Veseli Nad Moravou po pristav v Rohatci. Jedno denni akce. Jde mi o nastup na reku. Ve Vnorovech jsou plavebni komory a nebezpecny jez. Da se tam pod tim jezem dobre nastoupit, nebo nastoupit az Bzenci-Přívoze?
    Díky
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    Ahoj :) nechtěl byste někdo víkend 23.5 na kanál u Křivoklátu? Technika jízdy na ww https://www.raft.cz/skola/Technika-a-taktika-jizdy-na-WW.aspx?ID=14
    Mají to povolený, ale vzhledem k situaci málo přihlášených, tak sháníme ještě někoho, aby to bylo.
    E42
    E42 --- ---
    Ahoj, nejste někdo z okolí vodňanské Blanice nebo neznáte trochu víc místní poměry? Uvažujeme o "turistickém" splutí z pod Husince do Vodňan tenhle víkend. Vody je momentálně dost (viz https://www.raft.cz/cechy/blanice.aspx ), zjevně se už několik dní odpouští Husinec (viz http://www.pvl.cz/portal/Nadrze/cz/pc/Mereni.aspx?id=BLHU&oid=1 ). Tuhle Blanici ale znám jen na vzducholodi z ČPV, tak si vlastně úplně neuvědomuju, jak moc půjde splouvat na plastovkách natěžko a hlavně netuším, jak moc se dá doufat, že voda vydrží do víkendu. Předem díky za jakékoli relevantní poznatky a zkušenosti.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    dobrý den vespolek, začnu opatrně: jel tu někdo podél/mezi chorvatskými ostrovy? nejlépe na nafukovcím kajaku/kanoji? něco už načteno odjinud mám, ale p2p výměna názorů přijde vždycky vhod.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ZRIZENEC: Jednou sem na vltave potkal tenhle model:


    Ale jinak bych rek, ze nejlepsi bude najit naky misto, kde se to da vyzkouset, protoze kazdej pes je jinej... jde hlavne o to aby mu to nepadalo a neomezovalo ho to...
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    ZRIZENEC:
    Po zbeznym pruzkumu jsem skoncil u tehle dvou:
    K-9 Float Coat™ - Rock Dog CZ
    https://www.rockdog.cz/produkty/k-9-float-coat--2/
    Plovací vesta Moss | Hunter
    http://www.justhunter.cz/cs/plovaci-vesta-moss
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    Ahoj,
    neřešil ste někdo vestu pro psa? Nějaký tipy? Potřebuju aby měla ba zádech ucho, nepřekážela moc v pohybu a měla nějakej rozumnej výtlak, aby opravdu pomáhala.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    H_U_N_T_E_R: Panenka a Werner jsou kdo? Nic mi to neříká, nějaký link prosím. Díky.
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    MICKEY_MOUSE: panenka dělá dvojdílné, možná by udělal i na více kusů. Případně Werner dělá skládačky
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, sháním tip na šikovná, pokud možno lehká skládací padla (kajak/kanoe). Googlit se mi daří v podstatě jeden model TNP: http://www.vseprooutdoor.cz/Padlo-TNP-COMBINATION-801-0-zlute-d2229.htm
    Máte tip i na něco jiného, lepšího? Díky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Nevíte někdo kdy má dnes pohřeb ten vodák z Dyje?
    CUKI
    CUKI --- ---
    kdyby měl někdo využití pro starej laminátovej dětskej (3m) kajak za symbolickou cenu...
    k vyzvednutí Rudná u Prahy
    Nemám pro něj využití
    MAVICO
    MAVICO --- ---
    Zdravym mam doma padlo od profiplastu nepouzite jestly by nekdo nechtel za 500kc

    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, potřebuji poradit, jsem úplný začátečník, rádi bychom v létě malou dojeli z Adršpachu na kolech do Nového města nad Metují a sjeli si Metuji do Jaroměře. Mělo by to být teoreticky celé začátečnická obtížnost, jestli jsem se dobře díval do mapy. Vůbec to tam ale neznám a potřebuji pár praktických rad. Jde v Novém Městě půjčit loď a v Jaroměři ji vrátit? Jak dlouho ta cesta může začátečníkům, kteří nespěchají, trvat? Je tam potřeba na něco konkrétního dávat bacha, je v tom úseku něco nebezpečného? Díky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    LUCKYMARY: Díky. Já to myslel vážně, protože jsem byl hrozně překvapený tím, jak mi to nejde. Nikdy bych netipnul, že to bude taková hrůza, bez přehánění. Ale jsem vlastně rád, že to není kajakem, protože se mi ten model líbí, mrzelo by mě víc, kdyby to s ním nešlo.
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    MICKEY_MOUSE: Doufám, že s tím kormidlem to je s nadsázkou :). Nejlépe poznáš zda je to kajakem či rukama, když si půjčíš jiný a zkusíš to. Tipovala bych, že je to spíš rukama. S nafukovacím kajakem zkušenosti nemám, s těmi ostatními ano. Nepamatuji si nikoho, kdo by hned po prvním nasednutí jel rovně. Jde o to trénovat a zkoumat (anebo si od někoho nechat poradit přímo na vodě)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam