• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATCHEZvodáci
    K seznámení, pobavení. Nemáte s kým na vodu? Chcete se podělit o své zážitky?
    rozbalit záhlaví
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ZRIZENEC: Jednou sem na vltave potkal tenhle model:


    Ale jinak bych rek, ze nejlepsi bude najit naky misto, kde se to da vyzkouset, protoze kazdej pes je jinej... jde hlavne o to aby mu to nepadalo a neomezovalo ho to...
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    ZRIZENEC:
    Po zbeznym pruzkumu jsem skoncil u tehle dvou:
    K-9 Float Coat™ - Rock Dog CZ
    https://www.rockdog.cz/produkty/k-9-float-coat--2/
    Plovací vesta Moss | Hunter
    http://www.justhunter.cz/cs/plovaci-vesta-moss
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    Ahoj,
    neřešil ste někdo vestu pro psa? Nějaký tipy? Potřebuju aby měla ba zádech ucho, nepřekážela moc v pohybu a měla nějakej rozumnej výtlak, aby opravdu pomáhala.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    H_U_N_T_E_R: Panenka a Werner jsou kdo? Nic mi to neříká, nějaký link prosím. Díky.
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    MICKEY_MOUSE: panenka dělá dvojdílné, možná by udělal i na více kusů. Případně Werner dělá skládačky
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, sháním tip na šikovná, pokud možno lehká skládací padla (kajak/kanoe). Googlit se mi daří v podstatě jeden model TNP: http://www.vseprooutdoor.cz/Padlo-TNP-COMBINATION-801-0-zlute-d2229.htm
    Máte tip i na něco jiného, lepšího? Díky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Nevíte někdo kdy má dnes pohřeb ten vodák z Dyje?
    CUKI
    CUKI --- ---
    kdyby měl někdo využití pro starej laminátovej dětskej (3m) kajak za symbolickou cenu...
    k vyzvednutí Rudná u Prahy
    Nemám pro něj využití
    MAVICO
    MAVICO --- ---
    Zdravym mam doma padlo od profiplastu nepouzite jestly by nekdo nechtel za 500kc

    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, potřebuji poradit, jsem úplný začátečník, rádi bychom v létě malou dojeli z Adršpachu na kolech do Nového města nad Metují a sjeli si Metuji do Jaroměře. Mělo by to být teoreticky celé začátečnická obtížnost, jestli jsem se dobře díval do mapy. Vůbec to tam ale neznám a potřebuji pár praktických rad. Jde v Novém Městě půjčit loď a v Jaroměři ji vrátit? Jak dlouho ta cesta může začátečníkům, kteří nespěchají, trvat? Je tam potřeba na něco konkrétního dávat bacha, je v tom úseku něco nebezpečného? Díky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    LUCKYMARY: Díky. Já to myslel vážně, protože jsem byl hrozně překvapený tím, jak mi to nejde. Nikdy bych netipnul, že to bude taková hrůza, bez přehánění. Ale jsem vlastně rád, že to není kajakem, protože se mi ten model líbí, mrzelo by mě víc, kdyby to s ním nešlo.
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    MICKEY_MOUSE: Doufám, že s tím kormidlem to je s nadsázkou :). Nejlépe poznáš zda je to kajakem či rukama, když si půjčíš jiný a zkusíš to. Tipovala bych, že je to spíš rukama. S nafukovacím kajakem zkušenosti nemám, s těmi ostatními ano. Nepamatuji si nikoho, kdo by hned po prvním nasednutí jel rovně. Jde o to trénovat a zkoumat (anebo si od někoho nechat poradit přímo na vodě)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, chci využít okurkové sezóny a zeptat se, jestli někdo máte osobní zkušenost s nafukovacím kajakem od Gumotexu Twist 1. Jsem nevodák, a jde mi o to, že jsem si jej v létě půjčil, abych si pojezdil po Dalešické přehradě (čili stojatá voda). Naivně jsem si myslel, že do toho sednu, začnu pádlovat a pojedu (podobně jako jsem kdysi sedl do kánoe a jela se řeka - jsem celkem sportovně nadaný). O to jsem byl překvapenější, že to v kajaku prostě "nešlo". Párkrát jsem zabral pádlem a už se začala stáčet špice, takže po pár metrech jízdy jsem se začal s vodou už jen prát, až jsem musel zastavit, vydechnout, ramena bolela. A takto jsem popojížděl a dřel dva dny. Ujet sto metrů byl vyčerpávající výkon. Nepřišel jsem na nic, co by to zlepšilo, ať jsem zkoušel pádlovat rychle nebo pomalu, hluboko nebo jen slabě pod vodou... Prostě na to, abych jel rovně, nezabralo nic, co jsem "selským rozumem" dokázal vymyslet.
    Dodnes nevím, jestli byla chyba ve mně, anebo v kajaku. Pořád si říkám, že asi ve mně, a byl bych i rád, kdyby to tak bylo, protože ten kajak se mi jinak hrozně líbil i tím, jak je malý, lehký a přenosný (jsem cyklista a v pohodě jsem jej odvezl na zádech z Náměšti do Dalešic k vodě a rád bych to tak dělával i v budoucnu. Potřebuji ale pomoc/radu zkušeného vodáka, jak to s tím kajakem vlastně bylo. Jediné, co kajaku chybělo, byla spodní ploutev, která právě k držení směru má pomáhat. V půjčovně ji neměli a prý "to nikdy nikdo nepotřeboval". Tak nevím, jestli to nakonec bylo celé o tomhle, anebo jsem fakt dřevo a pomůže, když se naučím na kajaku pádlovat.
    Ocením jakoukoli radu/zkušenost, rád bych si ten kajak na léto koupil a jezdil na něm, ale po té zkušenosti chci mít jistotu, že to, co jsem prožil, je jen mýma rukama.
    Díky.
    ICI
    ICI --- ---
    Tak už to budou pomalu 2 měsíce co jsme zdolali Bóbr. Vyjížděli Prahy vlakem do Jelenie Gory (bomba cesta kdy jsme spálili zásoby rumu na cely týden) a odtud potom busem do Marczowa. První dny nám počásko moc nepřálo, občas sprchlo ale od půlky týdne jsme měli tropy.
    Pískovna Rakowickia byla super, ale chytla nás zde bouřka + již zmiňovaný boční vítr, ale každej deštík jednou skončí takže po dešti jsme vyhledali příhodné místo k vylodění a utáboření se. Ráno mě zbudil pokřik Šukáme Jindru, vylezu ze stanu a tam polský poliši, který tam běžně hlídkují. Nelíbila se jim miniskládka za rohem která tam zbyla po předchozích vodácích/rybářích. Po mém ujištění že odpadky jsme za jeden večer opravdu nejsou naše nám popřáli hodně štěstí a odjeli. Kolega co neměl stan spal v igelitu od matrací se mi potom přiznal že ho zbudili také ovšem kontrolou tepu, poté se ho zeptali who is the leader of the trip na to konto padlo mé jméno a už mi ta komunikace s polákama zůstala :-)
    Za zmínku ještě stojí Boleslawiec kde jsme si sjeli jez a zakempili jsme to v městském parku, kde na můj dotaz zda si můžeme rozložit stany odpověděl policista "go on the other side, this is not our area, good luck we dont have time". Bolaslaviec je známý svou keramikou, má pěkné historické centrum s bonusem v podobě mramorového gauče uprostřed námka.
    Jen dodám že boleslawiec nebyla konečná destinace, ještě jsme pluli 2 dny, potom hurá do Wroclawi kde jsme na jednom z ostrovů objevili takovou lepší náplavku a tudíž jsme se propařili až do 4 do rána kdy nám jel bus do Prahy.

    tady se pokusím popsat jaké byli podmínky
    V červenci jsme chytli opravdu minimum vody. Jezy jsme jeli všehovšudy 3, jinak přenášení je mnohdy náročnější a delší (poslední den jsme přijeli k jezu který zrovna opravovali tudíž hladina cca o 3-3,5 m níž než je normálně takže místo písečku po kolena v bahně - holky toho po prvotním remcání využili k bahením zápasům :-) ). Jinak v podstatě celou řeku jsme měli pro sebe. Příroda nádherná, potkali jsme spadlý strom nebo rovnou několik, občas proto neprojedete při soulodění, pro rafťácký rodinky s dětma úplně nedoporučuju, určité úseky byli náročnější :-). Pokud srovnám dostupnost občerstvení po cestě nic moc, ale téměř vždy jsme kempili max. 5 km od nejbližší civilizace.

    Bobra jsme na Bóbru neviděli, ale řeka má své kouzlo a doufám, že se tam ještě někdy vrátím.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    Vyhrál jsem nafukovací kajak Swing 1 a nemám pro něj využití. Takže nabízím :-)

    nafukovací kajak Gumotex Swing 1 (5647555912) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/nafukovaci-kajak-gumotex-swing-1-i5647555912.html
    BLUERAVEN
    BLUERAVEN --- ---
    Nejel nekdo v poslednich dnech horni tok luznice?
    ICI
    ICI --- ---
    VASEKT: pecka, jedu 12.7. tak pak nahodim "report" :-)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, jsem něco jako trošku lepší začátečník. Chci si pořídit nafukovací loď, na které chci jezdit ve dvou, ale často i sám. Proto je asi potřeba pořídit kajak, je to tak?
    Přišel mi šikovný tento: https://www.duvlan.cz/2212-nafukovaci-kajak-gumotex-twist-2.html ale nedovedu sám odhadnout, jestli to je správná volba, jestli si to skutečně užiju sám i ve dvou lidech. Míním na tom jezdit mírnější řeky, rybníky, jezera, prostě kam se přijede a je tam voda, tam to vytáhnout a užít si. Včetně třeba nekolikadenní "vody". Je to na to vhodné? Poradíte? Díky.
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    Kontaktoval jste nekdy nekdo kemp Weiberlauf na Salze? Umeji anglicky? Psal jsem ji mail a zatim mi neodpovedeli a potrebuju ubytko na vikend. Pripadne nejakej jinej typ za rozumnou cenu?
    VASEKT
    VASEKT --- ---
    ICI: Jo, loni v červnu. Minimum kempů? Nepotkali jsme ani jeden :D Divočina nejlepší! Z Marczowa do Boleslawce. Přenášení VYSOKÁNSKEJCH jezů ... Dlouhý nošení. Libózní pískovna Rakowickia. Bacha na boční vítr...
    ICI
    ICI --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenosti z polska? konkrétně mi jde o řeku Bóbr, která by měla být s minimem kempů, prostě divočina. Jel jste někdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam