• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NERASISMUIniciativa Ne rasismu!
    NERASISMU
    NERASISMU --- ---
    Mobivideo na Antikapitalistický blok na sobotní demo proti TTIP
    [ Antikapitalistický blok na demonstraci proti TTIP / ostatniother / 18.4.2015 / CR - Praha - Autonomní sociální centrum Klinika, Jeseniova 60, Praha 3 ]
    Zastavit TTIP nestačí! (mobivideo antikapitalistického bloku 18/04/2015)
    https://vimeo.com/124908953
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    DNES NA KLINICE:
    Diskuze na téma Islamofobie v Evropě očima francouzských muslimů

    Povídat si s námi budou Al Amdiez a Mouradikal (Fr)
    (v angličtině s možným překladem)

    Zpěváci, performeři, mc’s, hudebníci a praktikující muslimové s alžírskými kořeny otevřou diskusi o tom, jak vnímají současné islamofobní tendence šířící se napříč západním světem. Oba hudebníci žijí momentálně ve Francii, kde jsou součástí autonomní scény v Toullouse. Budou mluvit o tom, jak vnímají současnou situaci a identitu muslimů ve Francii po nedávných útocích.

    P.S. Je to na poslední chvíli, takže spíš než diskuze to bude neorganizovaný pokec.

    https://www.facebook.com/events/363570620511006/
    MIKAH
    MIKAH --- ---
    Tak keď už sme v jednom vreci preposielam pre prípadných záujemcov: HATE FREE ART

    NERASISMU
    NERASISMU --- ---
    NERASISMU: Ještě leták k demonstraci za uprchlíky a proti xenofobii a fanatismu
    NERASISMU
    NERASISMU --- ---
    V nejbližších dnes pořádáme dvě solidární demonstrace. První, která se uskuteční 14. 2. od 14hod na nám. Intebrigád v Praze, chceme upozorňit na další represe proti ruským antifašistům http://nerasismu.cz/...uce-pry-od-rusk-ch-antifa-ist-demonstrace-proti-repres-m-na-podporu-antifa-is v pátek 20. 2. pak proti xenofobii a za přijímání uprchlíků [ Uprchlíci vítejte! Protest proti xenofobii / ostatniother / 20.2.2015 / CR - Praha - Nám. Republiky, Praha ] Podpořte je, prosím, podle svých možností. Díky
    CAFENPC
    CAFENPC --- ---
    [ café na půl cesty - ať jsi matka nebo skin v kavárně jsi vždycky in ]
    Čím chci být až budu velký/velká?
    Vernisáž výstavy obrázků a fotek z Předlic (Ústí nad Labem) s hudebním doprovodem UNITED GIPSY CREW - rap ze Žižkova.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    zítra .))

    Zveme vás na večer o Kurdistánu - Sdružení pro integraci a migraci
    http://www.migrace.com/..._source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=SIMI&utm_campaign=nl201403
    NERASISMU
    NERASISMU --- ---
    Kobani, boj Kurdů a hrozící nebezpečí
    "Pro nás ze Západu, kteří stojíme solidárně za našimi kurdskými soudruhy, zůstává klíčovým úkolem vyvíjet tlak na naše vlastní státy a udržet tak zrak světové veřejnosti upřený na Kobani, stejně jako kurdský boj celkově. Ještě více pak musíme otevřeně podpořit volání YPG po dodávkách zbraní a za odstranění PKK z obludného „seznamu teroristických organizací“."
    NERASISMU
    NERASISMU --- ---
    Solidární protest na podporu rakouských antifašistů a antifašistek!

    Rakouské antifašistky a antifašisté čelí od policejního fiaska během protestů proti ultrapravicovému bálu akademiků nárůstu brutality ze strany pořádkových sil. Nejnověji se tento trend prokázal při demonstraci proti pochodu přívrženců Generace identity 17. května Vídní. Pochodu se měly zúčastnit také známé tváře české neonacistické scény, formálně se řadící právě k české odnoži Generace identity. Květnová demonstrace se nesla v tónu důvěrně známém z českých měst a ulic: zatímco fašistům policie umetla cestu, antifašisty začala bezhlavě zatýkat a tlouct. Následky tvrdého policejního zákroku jsou alarmující: jedna z aktivistek utrpěla dvojitou zlomeninu nohy, hovoří se také o tom, že další z protestujících, těhotná žena kvůli zacházení ze strany policie potratila.

    6. června také ve Vídni začíná soud s aktivistou Josefem, který je držen ve vazbě již od 24. ledna 2014. Josef byl zatčen v souvislosti s protesty proti plesu akademiků, lze říct, že byl vybrán za obětního beránka, kterému jsou připsány všechny přečiny, které se během protestů staly. Obviněn je mimo jiné z poškození věci nebo ublížení na zdraví, za což mu hrozí až několikaleté vězení. Pojďme společně ukázat, že nám jeho osud není lhostejný!

    Tato demonstrace si klade za cíl říct jasné ne policejní brutalitě vůči antifašistkám a antifašistům, jedno, z jaké země pocházejí. Ukázat, že represe nás nezlomí, a že fašismus a státní složky, které se jej zastávají, nehodláme akceptovat. Bojujeme společně za jednu věc a naše solidarita nezná hranic!


    6.6.2014 od 15.30 před Velvyslanectvím Rakouské republiky (Viktora Huga 10, Praha 5 – Smíchov)

    KONNY
    KONNY --- ---
    NERASISMU
    NERASISMU --- ---


    Letos jsou to čtyři roky, co vznikla Iniciativa Ne rasismu! Za tu dobu jsme ušli pěkný kus cesty, uspořádali několik velkých veřejných akcí, spousty přednášek a dalších kulturních a vzdělávacích akcí. Mnoho plánování, teorie a reflexe vlastní činnosti. Tak jako my, i naše organizace za ty čtyři roky zestárla, nabrala zkušenosti a troufáme si říct, že se stala progresivní a specifickou skupinou na poli antifašismu. Čtyři roky společného sebeorganizování a reflexe dění okolo nás donutily odklonit se od apolitického antifašismu a začít vnímat problémy rasismu a fašismu v širších socio-politických souvislostech a přicházet s novými přístupy a myšlenkami. Tímto chceme poděkovat všem lidem, co nás za tu dobu podpořili. INR - alive and kicking!!
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    JOSEFDRUHY: rasismus je to v tom, ze zobecnujes vlastnosti par lidi co znas (a tipl bych si ze spise svou predstavu o nich, nez ze bys je fakt znal) a co nemakaji na celou rasu ciganu. rasismus je to zobecneni.
    rasismus je to kdyz reknes ze nejaka rasa si neco preje si nepreje. rasa nemysli ani si nepreje. to delaji az lidi. nekteri.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam