• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAARISTAANMěstské zahradničení .:. Urban Garden
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    PETEKKA: nějaký keříčkový rajčata a pak bylinky...petržel,šnytlik,tymián,bazalku...;)
    pak přibude ještě netechnický konopí a do truhlíků muškáty pro parádu..;)
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    PETEKKA: tleskam :)) slusna zasobicka :)) to je paradni .. ja sem rad ze je tu tohle auditko .. celkem me ta zahradnicina chytla :) a sem rad ze je vic podobnejch lidi :))
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    DOCTOR23: :)
    prosim tě na zemi jsou tyčkový rajčata, v policích nahoře hlávkové saláty (ty pak přesadim do většího), afrikány a rozmarýnu (ta je kupovaná), pod tim mraky keříčkových rajčat a petrželka, pod tim technický konopí, chilli papričky, liči, heřmánek a opět afrikány. Doma v bytě mám ještě datlovník, mandlovník a bazalku.
    Na protější stěně je na zemi ještě jeden dlouhý truhlík, kde je hrách. K truhlíku seshora svedu několik provázků, a doufám, že se po nich hrách povine:)
    Ještě mám v plánu cukety, patisony, dýně, okurky , melouny a kukuřici, ale ty si doma jen předpěstuju a vylifruju je na chatu na záhon.

    co tam máš ty?
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    PETEKKA: parada vid:))na neco podobnyho se ted chystam :) ne ted ale co nejdriv teda :)) jinak ty rajcata nevim kam dam :)))


    ILLUZE: to me zajima no .. bavis se teda o kerikovejch ?? jo chapu to dobre ??
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    PETEKKA: chvilku jsem si myslel,že je to náš balkon..včera jsem dělal něco podobnýho...co tam všechno máš?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    77WHITE: tos to vymňoukl no...:) napadá mě, kdybys koupil samolepící tapetu s motivem dřeva, mohl bys plastovou polici polepit..alespoň na oko. A nebo to hodit do konťáku s plastem a vyrobit dřevěnou :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LUKASZ: ILLUZE: já neříkám, že se to musí dělat - to v žádném případě - je to každého osobní věc... prostě to berte jako tip
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LUKASZ: porovnala jsem úrody z 5ti let - od té doby, co je prostřiháváme (a vyštipujeme), rodí prakticky trojnásobek
    sadíme stále tutéž odrůdu
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    PETEKKA: tak dlouho sem slečně vyprávěl v zimě o tom že jí něco podobnýho spíchnu až bude hezčí počasí, že nám teď na balkóně trůní plastová hrůza z bauhausu :(
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Naaranžovaný balkónek,)
    Police je doma vyrobená z prken a latí.

    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    Sedmá generace - Hřbitovní zahrádkaření aneb mrkev z dědečka
    http://www.sedmagenerace.cz/text/detail/hrbitovni-zahradkareni-aneb-mrkev-z-dedecka
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    ILLUZE: ale je celkem rozdi jestli jeo rajce tyckove ci keriove .. jde li o zastipovani .. tyckove potrebuje urcite oporu a v obdobi rustu je potreba dost vyvazovat a vystipovat .. a u kerikovejch je to o neco lehci ..protoze zalezi i na odrude ale vetsinou je taky musim vyvazovat ale vystipovat uz se tolik nemusej , nekdo rika ze se vystipovat nemusej vubec , zalezi pak na tom kdy jim ustipnes spicku aby uz dal rust nemoli ..

    ja jsem delal takovej test abych si to vyzkousel a to bylo to .. ze jsem zkousel tyckove i kerikove vystipovat a nevystipovat .. jestli tomu neni rozumet , tak jde o to ze jsem zkousel tyckove nevystipovat a kerikove vystipovat .. a babicky nam to nerikaj jen tak a ve finale testu jsem zjistil to ze tyckove se musej vystipovat , jinak je to pruser :) a nechat jim cca 5-6 vyjanu max. a kerikove se vystipovat nemusej , zalezi pak na tom kdo jak chce mit kerik peknej .. s tim ze jsem ale nezastipnul spicku , a tak jsem to mel obalene slusne , ale nektere nedozrali na matecni rostline .. letos jim spicku ustrihnu a uvidime ..

    ja mel minulej rok na zahradce 96ks rajcat , 15 odrud .. takze jsem mel celkem velkej prostor na zkouseni co daj a nedaj .. dokonce jsem zkousel i rizkovat a frceli potom taky normalne .. protoze jsem nektery nechal prerust doma na balkone , musel jsem to nejak resit , ustrihnul jsem spicku a dal zakorenit za par dnu meli koreny jak spagat a sli ven do zeme .. plodili uplne stejne jako ty ze seminek .. takze jestli nekomu letos prerostli , nebojte se je ustipout , namocit treba do stimulaxu dat do kelimku a za par dni zase pojedou ..

    a je pravda ze cim driv je clovek vyseje , necha je prerust za svetlem , tim je ta rostlinka slabsi .. taky potrebuje dos mista na koreny , aby byla silnejsi ..
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    Jedlý městský balkon je dostupný každému. Může kvést i přinášet plody - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/jedly-balkon-cyh-/hobby-zahrada.aspx?c=A130419_153315_hobby-zahrada_mce
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MRTS: ano, štípou se ty výhonky mezi stonky nebo stonky a listy - je dobré udržovat určitou výšku rostliny a nenechat ji příliš se rozvětvovat, opravdu se tím dost vysiluje a plodí méně - navíc se ty stonky mají tendenci lámat, nemají pak takovou sílu (pokud návdavkem nestříháš listy)

    MRTS: tohle je už zbytečně přerostlé, je dobré to hlídat, a jakmile se výrůstek objeví, rovnou ho štípnout (klidně nehty), aby rostlina nebyla zbytečně zjizvená
    i tak to roste jak vzteklé - v jistém období kontroluji rajčata téměř obden a stejně mi tam občas něco uteče a rozvětví se víc, než bylo v plánu
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    PETEKKA: zaštipuji je...
    návdavkem, a to nám doporučila matka představená ve zdejším stacionáři, a musím říct, že se mi to opravdu dobře osvědčilo - zaštipuji průběžně od začátku a v období plodu docela i dost prostřihávám listy - síla jde opravdu potom především do plodů (nechávám tak list na stonek) a rostliny plodí jak vzteklé - návdavkem plodí opravdu až do období mrazů
    posbírám pak i ty nedozrálá rajčata - dáš je do misky a přikryješ je utěrkou - dál velmi dobře dozrávají a nemají tendenci tolik hnít, jako když je necháš dozrát odkrytá
    LUKASZ
    LUKASZ --- ---
    VERSONNENHEIT: husty :))) ja mel loni paprickyco nesli ani jist :)) letos uz jsem bral jen ty co maj palivost tak do 300tisic max .. ale jen tak ze srandy mam i odrudu ktera ma palivost 850000 :)) tak jsem na to vedavej .. je slusny ze ti jela v zime a ted uz plodi:))

    jinak ja musim taky udelat nejaky fotky uz .. z tech rajcat to nerozdejchalo asi tak 15 ks .. takze jich tu ted mam cca 455ks :))
    MRTS
    MRTS --- ---
    MAXMANUS: Obvykle takto nějak:

    (Pokud to nebylo myšleno jinak.)
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    PANSTEJK: Nešlo by to něják "graficky" znázornit?
    :)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PANSTEJK: proč máš mínus? :) jak to tedy JE?
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Moje městské zahradničení na okně už pomalu přináší své pálivé plody :) Zde na fotce malá jalapeňos vyrůstající na rostlině jejíž semínko jsem zasela loni v srpnu .)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam