• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Mám technickou, začalo mi zlobit pero a jako by do něj nešel zpátky vzduch, i když je bombička plná po chvíli psaní stopa slábne jako by tam netekl inkoust, stačí zmáčknout bombičku a psát se zase dá. Ale zřejmě bude zanešené jak ho vyčistit?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    OVERDRIVE:
    To mám taky. Zajímavá hračka za pár peněz.

NTR23
    NTR23 --- ---
    CRANK: Děkuji, nemyslím si že píšu nějak moc hezky. Třeba
    LYKANTROP: píše krásněji.

Ale když už tedy, tak takto hezky píšu jen inkoustem. Kuličkou je to hrůza.
    CRANK
    CRANK --- ---
    NTR23: Já vám závidím to krásné písmo :-).

Já píšu že bych z toho blil i když se snažím :-)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    LEON_KOWALSKI: Tak včera konečně dorazily. Co mě překvapilo, tak poměrně značný rozdíl mezi odstínem normální a FD varianty. Každopádně pro moje účely je to dobré dost. FD inkoust zasychá kolem jedné vteřiny a nerozpatlává se. Údajně proto, že tyhle FD inkousty okamžitě penetrují papír a vlastně dosychají pod povrchem. Ne tak živý a zajímavý odstín je pravděpodobně cenou za tuhle vlastnost.

LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    LEON_KOWALSKI: Osobně si myslím, že se rozmývat bude. Noodler's Bulletproof je podle mě spíš něco jako rychleschnoucí tuš. PR jsem kupoval na eBay, po ca $11 za 50ml s dopravou, což mi přijde jako přijatelná cena.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Rob Carey právě používá Lamy Safari a Noodler's bulletproof inkousty

Kandern Sketching 2011 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=AYSZJSVL7no

Rob Carey Outdoor Sketching: Wollbach #2 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=jRrmhxddV7c

a takhle vypadají obrázky Lamy safari / Noodler's / akvarel

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Jo ten inkoust se mi taky líbil. Říkal jsem si že se mrknu jestli dělají bombičky i pro Lamy a Parkery.
    Když tak prosím zkus jestli ta fast-dry varianta, po té co zaschne, je rozmazatelná vodou. Tím myšleno, když po ní třeba přejedeš navlhčeným štětcem (nebo stačí papírem, když není po ruce štětec) .
    Noodler's bulletproof inkousty co se využívají na skicování totiž přežijou a nepouštějí inkoust. To znamená že se nehodí na lavírování, ale jsou super na skicování a následný vybarvení akvarelem

takhle vypadá výsledek, když nápis přejedeš akvarelovou barvou

Kde jsi ty inkousty kupoval?
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    LEON_KOWALSKI: Já jsem teď díky putovnímu peru od PAFAA zjistil, že už dál pravděpodobně nedokážu žít bez inkoustu Private Reserve. A k většině odstínů vyrábějí i fast-dry varianty. Vzal jsem American Blue v obou provedeních a teď se nemůžu dočkat, až dorazí. Případně, pokud by to zajímalo i někoho dalšího, též poreferuju, o obou.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LYKANTROP: Tohle by meli splnovat Noodler's bulletproof inkousty, ty se pouzivaji na skicovani a malovani a to i na akvarelovy. Ale zase se nedaji sehnat v CR. Mozna Diamine z tech co jsou tady. Ten mam doma zkusim to a poreferuju.
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    Když se tu řeší leváci. Nějaký vhodný rychleschnoucí inkoust pro leváky můžete doporučit? Mám známého, který by se rád nechal "zkazit" na plničky, ale právě to rozpatlávání je pro něj docela překážka.
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    Nemám tušení. Já už přeučený levák jsem, takže horší to snad být nemůže. Akorát ten čas a motivace chybí...
    AETHER
    AETHER --- ---
    K tomu psaní druhou rukou... u přeučených leváků se dost často mluví o negativních vlivech na vývoj osobnosti a mozku, zajímalo by mě, jak to funguje v dospělosti, když se člověk naučí psát druhou, jestli to třeba skutečně má tak hluboký vliv? Nevíte někdo?
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    THE_SECOND_GUY: Jako obecne chapu, jak funguje uceni ;) Jak jsem psal, nejsem dost motivovany, abych do toho sel.
    Osobne si rukou pisu poznamky v kurzech, seznamy nakupu, nejaky teorie a napady. Jen za tento rok jsem takhle popsal A5 sesit (byt byl celkem tenky). Myslim, ze kdybych se do toho odhodlal, tak bych material na "prirozeny" trenink nasel. Nemluve pak o tom, ze muzes proste vyhradit ctvrt hodiny denne, a zkratka psat pro psani samotne. Casem by se to poddalo.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    THE_SECOND_GUY: Já se na psani obema rukama necitim. ale vyzva to je. Idealne psat obemanaraz a kazdou jinej text :) s tim uz muzu i k cirkusu.

Zadny kurz nebo publikaci jsem zatim nenasel. Stejne to bude hlavne o samostudiu, ale lepsi napad nez si koupit pisanky v papirnictvi zatim nemam. kreslit uci kde kdo ale psat nikdo.
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    ANT_39: hele naučit se druhou rukou, to je fakt výzva... chce to prostě cvik, jako všechno.... když budeš psát první slovo sekundární rukou, tak to bude asi stát dost za hovno, ale až tou rukou napíšeš nějakou dvoutisící stránku, tak to bude v pohodě... a teď si polož otázku: "co asi tak dvoutisícistránkovýho bys psal a přitom měl trpělivost to dopsat tvojí druhou rukou?"
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    teda mě by to taky zajímalo.... jakože muj rukopis je fakt strašnej a tiskacíma psát moc neumim... tak kdyby někdo měl nabídku na nějakej kurs krasopisu, nebo prostě tak něco, tak bych byl vděčenej... já furt řešim jak psát, jestli potřebuju spíš čitelnost a zároveň pomalost, nebo rychlost a v tom případě i celkem nečitelnost...
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MILAZAJICEK: to je pravda, ale arabove pisou obracene a kaligrafii maji taky :) Na jednom z tech webu jsem se docetl, ze stejne nemas mit ruku polozenou na papire, takze by to melo byt jedno.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ANT_39: já jsem právě hledal a nic smysluplného jsem nenašel. Naučit se pěkně psát druhou rukou v mém případě levou mě nenapadlo, ale pro psaní perem je levá ruka hůř použitelná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam