• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    ANT_39: hele naučit se druhou rukou, to je fakt výzva... chce to prostě cvik, jako všechno.... když budeš psát první slovo sekundární rukou, tak to bude asi stát dost za hovno, ale až tou rukou napíšeš nějakou dvoutisící stránku, tak to bude v pohodě... a teď si polož otázku: "co asi tak dvoutisícistránkovýho bys psal a přitom měl trpělivost to dopsat tvojí druhou rukou?"
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    teda mě by to taky zajímalo.... jakože muj rukopis je fakt strašnej a tiskacíma psát moc neumim... tak kdyby někdo měl nabídku na nějakej kurs krasopisu, nebo prostě tak něco, tak bych byl vděčenej... já furt řešim jak psát, jestli potřebuju spíš čitelnost a zároveň pomalost, nebo rychlost a v tom případě i celkem nečitelnost...
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MILAZAJICEK: to je pravda, ale arabove pisou obracene a kaligrafii maji taky :) Na jednom z tech webu jsem se docetl, ze stejne nemas mit ruku polozenou na papire, takze by to melo byt jedno.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ANT_39: já jsem právě hledal a nic smysluplného jsem nenašel. Naučit se pěkně psát druhou rukou v mém případě levou mě nenapadlo, ale pro psaní perem je levá ruka hůř použitelná.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MILAZAJICEK: existuje to, na webu se k tomu da neco najit, ale vypada to jako dost prace, a osobne nejsem dost motivovany, abych do toho sel. Ale kdyby jo, tak bych se asi naucil psat "pekne" sekundarni rukou, abych nemusel prekonavat lety vybudovanou svalovou pamet v prave. Jako bonus bych pak umel psat obema, coz urcite neni k zahozeni.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    tak vylepšit se to dá určitě, protože písmomalíři a ti co dělají kaligrafii taky nepíšou tak jak se to naučili ve škole .... aspoň myslím teda :o)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Řešíme pera, hroty a inkousty, ale řešíte nějak svůj rukopis? Jsou nějaká cvičení jak se dobrat lepšího rukopisu? Nebo ten co jsem si odnesl ze školních písanek už moc vylepšit nedá?
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    PAFAA: Ahoj, hlásím se též :) Kontakt viz pm.
    PAFAA
    PAFAA --- ---
    PAFAA: Tak paráda, zájemců máme šest, to je krása, já bych přihlašování uzavřel a domluvíme se dále. Recenzentům děkuji a ozvu se jim v nejbližších dnech do pošty.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    PAFAA
    PAFAA --- ---

Přátelé,

8 hlasy od 8 respondentů

LYKANTROP
      LYKANTROP --- ---
      LEON_KOWALSKI: jj, to je super fórum, taky tam chodím poměrně často.
      LEON_KOWALSKI
      LEON_KOWALSKI --- ---
      moje oblíbené fórum, dá se tam zjistiti v recenzích plno věcí o perech a inkoustech
      The Fountain Pen Network
      http://www.fountainpennetwork.com/forum/
      LEON_KOWALSKI
      LEON_KOWALSKI --- ---
      LYKANTROP: no, napadlo mě že řeknu někomu od nás z práce až pojede do Anglie, nebo do Holandska. Ale budu jim to muset dát i s obrázkama aby mi koupili přesně to co chci :o))
      LEON_KOWALSKI
      LEON_KOWALSKI --- ---
      AETHER: díky :o)
      LYKANTROP
      LYKANTROP --- ---
      LEON_KOWALSKI: To bylo jakože včetně. $12.5 + $9-$12 = ca 450,- za decovku. Neříkám, že je to málo. Možná zkusit nějakej shop v UK, ale myslím, že dopadneš podobně. Je to psí život, no ...
      AETHER
      AETHER --- ---
      LEON_KOWALSKI: ok, až dopíšu tu bombičku, dám Ti vědět:)
      LEON_KOWALSKI
      LEON_KOWALSKI --- ---
      AETHER: nepohybuju, jsem z Brna :o) ale jestli máš Moleskine diář tak stačí udělat pár čar, jestli se nerozpíjí, nebo nedělá "vlákna"

tj. tohle

AETHER
      AETHER --- ---
      LEON_KOWALSKI: ten mám koupený, tak až vyzkouším, mohu dát vědět... nebo jestli se pohybuješ po Praze, můžu Ti dát "natáhnout" a ozkoušet:)
      LEON_KOWALSKI
      LEON_KOWALSKI --- ---
      LYKANTROP: já si s další objednávkou chci vzít černej inkoust od Lamy abych vyzkoušel jestli je to to stejný co v bombičkách. Asi ale jo. Nicméně když to nezkusím, nebudu mít jistotu :o)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam