• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    Pravidla jsou zatím jednoduchá: No Caps, No Spam, No Flame.

Máme je rádi. Někteří je sbíráme, nebo jen občas neodoláme a nějaké si koupíme. Pak si je fotíme, ukazujeme si je, klábosíme o nich, pečujeme o ně, kupujeme jim inkousty, mícháme jim inkousty, pak je od nich zase čistíme, čistíme si prsty od inkoustu, pusu od inkoustu, čistíme si uši a nosy od inkoustu. Rozebíráme je, pak je zase skládáme, chodíme s nima spát, probouzíme se s nima, ale hlavně ... hlavně s nima píšeme.

"Propisky jsou na vyplňování formulářů" -- Graham Greene

rozbalit záhlaví
    AETHER
    AETHER --- ---
    LEON_KOWALSKI: že by boj proti genderovým stereotypům? Já tedy jako dítě nesnášela červenou a růžovou, vybrala bych si modrou. Teď jsem červenou omilostnila:)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NTR23: zajímavý je, že do toho červenýho pera (podle mě barva pro holky) dali jmenovku "Thomas" a do modrýho, imho pro kluky, "Laura"

NTR23
    NTR23 --- ---
    LEON_KOWALSKI: nebudu se vychloubat, ale tohle stvořila asi nějakou náhodou ve čtyřech letech. http://farm7.staticflickr.com/6201/6158069829_1752952a92_o.jpg

Jiný takový výtvoru už bohužel nepřišel.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NTR23: mě se naše malá snaží brát všechno, od per, přes štětce, akvarelový barvy, tužky, rollery, prostě s čím zrovna píšu, po tom jde :o)))

Takže pera mám zavřený v šuplíku, kromě těch co mám zrovna po kapsách :o)

Ona totiž chodí s manželkou na kroužky k Saleziánům a jeden z nich se jmenuje "Šikulky" a tam se učí malovat, dělat koláže atd, a ji to moc baví. Takže teď dostane na vánoce vlastní tempery a sadu štětců, tužky a pastelky a voskovky už má dávno a čmárá si jenom po papírech, omalovánkách a taky se snaží čmárat do knížek :o)
    Její oblíbená zábava je, že já jí něco namaluju a ona si to potom upravuje podle svýho.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    LEON_KOWALSKI: Ten Faber-Castell dostane moje prvňačka ve stejné barvě. Krade mi teď moje.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    tak jsem si udělal k vánocům radost tímhle Watermanem (a bombičkama do něj a Rhodia zápisníkem :o) )

a naší malé (2,5) jsem koupil tyhle dvě pera, sice je ještě nepotřebuje, ale všechno se zdražuje, dph jde nahoru a pera se nezkazí, nejsou to potraviny :o)

NTR23
    NTR23 --- ---
    NTR23
    NTR23 --- ---
    KAMHA: Mají to dobře vymyšlené. Levné, designové pero, navíc ve spoustě barev. Už je na cestě z Penshopu mé třetí Safari.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    TAPETA: nějakou dobu byl v peru dokumentni Diamine z penshopu a ted tam uz minimalne rok je Waterman originalni inkoust.
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    MILAZAJICEK: Jaký máš v peru inkoust? Dokumentní, obyčejný atd..?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    TAPETA: To jsem dělal ale nepomohlo to. :(
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    MILAZAJICEK: Ahoj pero stačí vymýt jen obyčejnou vlažnou vodou, žádný chemikálie. Nejlepší je odšroubovat oblast úchopu a přes noc ji namočit do sklenky s vodou, zaschlý inkoust povolí.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Mám technickou, začalo mi zlobit pero a jako by do něj nešel zpátky vzduch, i když je bombička plná po chvíli psaní stopa slábne jako by tam netekl inkoust, stačí zmáčknout bombičku a psát se zase dá. Ale zřejmě bude zanešené jak ho vyčistit?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    OVERDRIVE:
    To mám taky. Zajímavá hračka za pár peněz.

NTR23
    NTR23 --- ---
    CRANK: Děkuji, nemyslím si že píšu nějak moc hezky. Třeba
    LYKANTROP: píše krásněji.

Ale když už tedy, tak takto hezky píšu jen inkoustem. Kuličkou je to hrůza.
    CRANK
    CRANK --- ---
    NTR23: Já vám závidím to krásné písmo :-).

Já píšu že bych z toho blil i když se snažím :-)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    LEON_KOWALSKI: Tak včera konečně dorazily. Co mě překvapilo, tak poměrně značný rozdíl mezi odstínem normální a FD varianty. Každopádně pro moje účely je to dobré dost. FD inkoust zasychá kolem jedné vteřiny a nerozpatlává se. Údajně proto, že tyhle FD inkousty okamžitě penetrují papír a vlastně dosychají pod povrchem. Ne tak živý a zajímavý odstín je pravděpodobně cenou za tuhle vlastnost.

LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    LEON_KOWALSKI: Osobně si myslím, že se rozmývat bude. Noodler's Bulletproof je podle mě spíš něco jako rychleschnoucí tuš. PR jsem kupoval na eBay, po ca $11 za 50ml s dopravou, což mi přijde jako přijatelná cena.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Rob Carey právě používá Lamy Safari a Noodler's bulletproof inkousty

Kandern Sketching 2011 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=AYSZJSVL7no

Rob Carey Outdoor Sketching: Wollbach #2 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=jRrmhxddV7c

a takhle vypadají obrázky Lamy safari / Noodler's / akvarel

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Jo ten inkoust se mi taky líbil. Říkal jsem si že se mrknu jestli dělají bombičky i pro Lamy a Parkery.
    Když tak prosím zkus jestli ta fast-dry varianta, po té co zaschne, je rozmazatelná vodou. Tím myšleno, když po ní třeba přejedeš navlhčeným štětcem (nebo stačí papírem, když není po ruce štětec) .
    Noodler's bulletproof inkousty co se využívají na skicování totiž přežijou a nepouštějí inkoust. To znamená že se nehodí na lavírování, ale jsou super na skicování a následný vybarvení akvarelem

takhle vypadá výsledek, když nápis přejedeš akvarelovou barvou

Kde jsi ty inkousty kupoval?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam