• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    LEON_KOWALSKI: tomu rozumim. Ja to takhle mam v umyslu udelat. Me zajima pohled na ty znacky. Samozrejme ze si chci vybrat hrot podle toho ktery mi vyhovuje a pero ktere mi vyhovuje. Me se na pohled libi obe a proto bych chtel popichnout v tom ktera znacka ma nejak lepsi reference :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    SCHEEZE: Takhle jednoduchy to neni, jde o hrot, o to co ti sedi v ruce. To co je u Sailoru F maji ostatni znacky jako EF.
    Obe dve znacky jsou kvalitni. Spis to chce zkusit to pero v ruce ktery ti bude lip vyhovovat a vybrat si spravnou sirku hrotu pro tvoje psani.

Me se treba strasne libi rada Edson od Watermanu, ale kdyz jsem ho vzal do ruky, tak jsem zjistil ze to neni nic pro me, protoze je strasne velky a siroky na uchop. Ale libi se mi porad, teda :-)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    co byste doporucili? Levny Sailor nebo levny Visconti? Diky
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Můj dnešní přírůstek do Safari rodiny :o)

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Visconti má nový pero, se zajímavě řešeným vyjížděcím hrotem
    https://chatterleyluxuries.com/...sconti-carbongraphite-limited-edition-fountain-and-rollerball-pen/
    FPGeeks | Visconti Pininfarina Carbongrafite Retractable Nib Fountain Pen
    http://fpgeeks.com/2013/06/visconti-pininfarina-carbongrafite-retractable-nib-fountain-pen/

TAPETA
    TAPETA --- ---
    RCROW: Tak to by se musel o vidět, takhle ti to opravdu nepovím, každý výrobce to dělá jinak.
    RCROW
    RCROW --- ---
    TAPETA: Tak přímo s Watermannem problémy nemám, ale koupil jsem si na ebay pero, co má celý plášť z keramiky- vypadá to jako u nás dříve populární cibulák- a tam ten hrot jakoby " zalézá dovnitř" a a pak "píšu" tím spodkem, což je nesmysl,proto jsem chtěl vědět, jak je tam ten hrot " uchycen".
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    RCROW: Watermann by snad neměl dělat zabudovaný plnicí mechanizmus co se týče standardních kolekcí cca do 50 000,- takže odšroubuj část s hrotem, jako by jsi chtěl pero naplnit, vyndej z něj pumpičku (konvertor) a celý hrot i s oblastí úchopu vlož do sklenky s vodou. Inkoust by měl povolit pokud není dokumentní.
    RCROW
    RCROW --- ---
    TAPETA: Pera mám všechna s plněním, tzv pumpičkou. Většinou Watermann. Inkousty si nechávám- dosti draze- to musím změnit z USA The Privite Reserve, ale myslím, že tady se ten odstínThe Daphne Blue- blankytně modrá dá se sehnat i levněji.
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    RCROW: Záleží co máš za pero. Plníš ho inkoustem nebo do něj dáváš bombičky? Pokud bombičky, tak vezmi tu část s hrotem co se dá odšroubovat a dej jí do sklenice s vodou. Pokud máš zabudovaný mechanizmus na plnění (plníš pero pouze inkoustem a nedá se rozšroubovat, tak se dá vyndat samostatný hrot). U některého pera se dá hrot vytáhnout u druhého se šroubuje, to pak záleží jaké máš pero.
    Taky dost záleží na inkoustu jaký používáš
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    A nebyl míněný prostě celý ten spodek? Někdy se to prodává samostatně pod názvem hrot http://ow.ly/lRd4E
    RCROW
    RCROW --- ---
    TAPETA: Ty hroty jsou našroubovány? Dají se skutečně vyšroubovat, jako třeba žárovka? Nikdy jsem to nedělal, ale zajímalo by mě to.Děkuji
    ZATRSATR
    ZATRSATR --- ---
    zkusim, dik
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    ZATRSATR: ahoj, odsroubuj hrot s oblasti uhopu a na noc ho dej do sklenky s vodou. Rozhodne ho nedavej do lihu ci jiny chemie. Zalezi taky na tom jaky jsi pouzival inkoust. Jestli dokumentni, tak to z pera nedostanes. Chce to zkusit.
    OSTROVAN
    OSTROVAN --- ---
    ZATRSATR: na chvíli namočit do vody, případně do lihu... jestli je to jenom "zaschlý"
    ZATRSATR
    ZATRSATR --- ---
    máte někdo nějaký návod, jak rozepsat (asi) "zaschlé" pero?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Super - dneska jsem si byl vyzvednout další dva inkousty co jsem měl objednané a už dorazily.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    takže dneska jsem si byl vyzvednout v knihkupectví objednané Paperbanks notesy a můžu jenom doporučit, na psaní plnícím perem nemají chybu. Testoval jsem to s Lamy Safari/Lamy inkoust černý, Lamy Safari/Sheaffer červený, Wateman Hemisphere/Waterman Serenity Blue, všechna pera EF hrot - a naprosto dokonalý, žádný bleeding, ani feathering prostě super.

a navíc krásně vypadají :o)

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Teda dneska bylo na Nově pero Aurora celý z diamantů, za 35.000.000,- korun, ale podle mě bylo hnusný. A tlustý jak baseballová pálka.

Znám hodně levných per, který jsou hezčí a určitě se s nima líp píše. tenhle Visconti udělanej z lávy, například

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam