• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    TAPETA: tak máš pravdu, je to F
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    TAPETA: tak to se doma podívám, děkuju za info
    ALVAR
    ALVAR --- ---
    hi..nevíte někdo v kolika ,,varietách" se vyráběla pera Goldring Onyx?
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    DYSTOPIK:
    Ahoj označení hrotu najdeš na černé části na zadní části hrotu. Označení písmeny, F, M, EF.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    tady je vidět ten rozdíl v provedení
    Penshop.cz - Hrot Waterman Carene 18K gold >>
    http://www.penshop.cz/hrot-waterman-carene-18k-gold/dp-8236/
    Penshop.cz - Hrot Waterman Carene 18K rhodium plated >>
    http://www.penshop.cz/hrot-waterman-carene-18k-rhodium-plated/dp-10953/

doufám že nevadí, že jsem to sem dal. v tržišti jsem nenašel odpovídající zaškatulkování
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Ahoj,
    mám tady nepoužívané pero značky Waterman Paris, jedná se konkrétně o tenhle typ

informace od výrobce zde

Nejsem zrovna člověk, který by používal zlatá pera, tudíž bych ho klidně poslal do světa, samozřejmě za cenu o něco nižší, než je v obchodech. Je k němu konvertor, návod a je v dárkové krabičce. Případně můžu nafotit. Jen se mi nepodařila zjistit jedna důležitá informace a to jakou má velikost hrotu, ale to by se určitě dalo zjistit (na peru to uvedeno není a návod je zřejmě takový, který se dává ke všem perům této značky bez rozdílu typu)

Ještě jen pro přesnost: výrobce uvádí, že "Ozdobné prvky jsou postříbřené a hrot je naopak vyroben z 18karátového zlata pokoveného rhodiem" a kovové části na obrázku maji stříbrnou barvu. To co mám já má všechny kovové části zlaté (na hrotu značeno 18k, 750), jinak je to přesně to samé. Možná se jedná o starší typ, mám ho už hodně dlouho.

V případě zájmu dejte vědět poštou, prosím jen vážní zájemci. Jsem z Prahy
    Děkuji
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    KLEINZACH: Ještě na Flóře v úplně nejspodnějším patře jsem nějaké inkousty viděla
    ASIG
    ASIG --- ---
    MILAZAJICEK: Děkuju, tam už jsem byl a říkali mi, že s tím nic nenadělají, ať se obrátím na pár lidí, co má výrobu per jako koníčka, že snad ti by mohli pomoct. Jenom pro upřesnění - Nepotřebuju, aby pero bylo přesně jako originál, ale aby se z něj zachovalo co nejvíc a zároveň psalo.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ASIG: Pokud to má smysl tak v penshopu ti to opraví.
    www.penshop.cz
    ASIG
    ASIG --- ---
    Ahoj, tohle jsem posílal už do klubu Pen making - vyrábíme pera, ale žádná odpověd, tak to zkouším tady. Dostalo se ke mně krásné stříbrné pero BARCLAY 1302, ale zřejmě je nefunkční. V perech se nevyznám a nikde jsem nenarazil na nikoho (ani na žádnou společnost), kdo by se opravou a znovuzprovozněním per zabýval. Můžete mi nějak pomoct? Tady je fotka, kde jsou všechny součástky. Kdyby byl potřeba detail něčeho, nebo cokoli, stačí napsat.
    Díky

NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KLEINZACH: Aha, tak to mám cestou, vyzkouší, díky :)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    NIKKITA: jj, tudle sem tam pilota kupoval a zena za pultem zminovala ze maji i inkousty. jaky vsechny jsem nevyzvidal.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KLEINZACH: Myslíš to papírnictví vedle Panerie?
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    NIKKITA: ted sem jeden objevil na smichaci, primo naproti nadru
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Zdravím, kde v Praze v centru koupit inkousy do plnících per (konkrétněji Pilot apod.)? Díky. (O Penshopu na Kačerově vím, ale je ještě někde jinde něco takového?)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KANGBLABLABLA: Take uvitam zkusenosti s psanim perem u levaku. Mam ted nove Cross s hrotem primo pro levoruke psani (pisu stylem ze pero hrot "tlacim" pred sebou a rovnou ruku, nedrzim nadhmatem) a nemuzem si na sebe uplne zvyknout - mam dojem ze dre o papir a obcas me pri rychlejsim psani, zvlast na zacatku jak sundam hrot od papiru vynechava. Pritom obycejny levny Parker Jotter se kterym jsem nyni psal dele jak rok uplne bez obtizi.
    KANGBLABLABLA
    KANGBLABLABLA --- ---
    Mám pero Lamy Logo Brush Steel a jsem s ním mírně nespokojen, neboť linka F je málo slabá (bylo již psáno) a samotné psaní není tolik plynulé. Možná to je tím, že jsem levák. Máte někdo nějaké zkušenosti s hroty/pery pro leváky?
    http://files.levactvi.cz/...0-%20fountain%20pen%20-%20tips%20for%20LH%20downwriting%20-%20search.jpg
    Případně: myslíte si, že u per vyšší cenové kategorie (než je relativně levné pero Lamy Logo) již kvalita hrotu stírá rozdíly mezi psaním pravou a levou rukou?
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    NTR23: Já si pořídila tento model http://www.penshop.cz/plnici-pero-caran-dache-rnx316-steel/dp-13385/ a musím říci, že je neskutečně dokonalé a hrot se nedá s ničím srovnat píše tak jemně, jako když krájíte máslo horkým nožem. Určitě i tobě přijde čas na koupi takového pera
    RCROW
    RCROW --- ---
    NTR23: Tak to je mi líto, přál bych ti tu radost, tak třeba časem....
    NTR23
    NTR23 --- ---
    RCROW: No jasně že je. Nemám deset tisíc..:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam