• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NTR23: Testovala jsem, boží prcek, ale to šroubování...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Zamiloval jsem se.
    Černé, jednoduché, krásné.

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Tak jsem dostala k Vánocům Sagittu z 50. let a Centropen z 60. let. Sagitta bude potřebovat drobné opravy, Centropen píše fanfárově.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    ALDARION: No, je to na tuš, ta je hustší, než inkoust, tak by to snad nemuselo tak moc plakat. Ale u jiných kaligrafických pomůcek jsem četla, že se to musí pravidelně čistit, jinak to zatvrdne.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Tak jsem náhodně potkal tohle fórum, kliknul na nějaký odkaz, kliknul na odkaz u odkazu... ;) http://www.penshop.cz/brushpen-sailor-1911-2-bombicky/dp-13024/
    Ohó! Ohó!
    Nevíte o někom, kdo takovou věc v reálu používá? Kapesní plnicí kaligrafický štětec je šílenost, kterou mám tendence nutně potřebovat. ;D Ale napadá mne tisíc a jeden důvod, proč to ve skutečnosti nemusí moc dobře fungovat - že ve skutečnosti i při opatrém přenášení bude štětinami sáknout spousta tuše, že štětiny brzy odejdou, a zbytečně utratím tisícovku za něco, co bude ve skutečnosti nepoužitelné...
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Ahoj a dobrý den, jsem moc ráda, že jsem našla skupinu nadšenců okolo plnicích per. Já jsem začala ca. v dubnu levnými čínami přes levná pera, co jsou tu k dostání až k ne moc levným starožitným perům. :-) Nejvíce holduji inkoustům Diamine a píšu buď do notesu Oxford, nebo Paperblanks.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NTR23: no jo uz ctvrtej rocnik :) skoda to mohli byt po svete nejaky pekny slevy.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    MILAZAJICEK: World Fountain Pen Day is celebrated on the first Friday of November every year by the lovers of fountain pens.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Fountain Pen Day. #today
    NTR23
    NTR23 --- ---
    TETHALKA: Inkoust jsem nekupoval. Používám Diamine.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    NTR23:
    Tak jsem neodolala, jen hlásím, že ten inkoust je skoro neviditelný, resp. to, co s ním napíšu, není úplně čitelné (a není to rukopisem :-) ). Spíš ho využiji na zvýrazňování. Ale pero je fajn.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    Čtyři roky od slavné krádeže plnicího pera v Chile :-)
    168 hodin - Pero z Chile - Václav Klaus krade - Czech President steals pen
    https://www.youtube.com/watch?v=zpe4T0lXZcE

TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    VXP:
    Příště si vezmu brýle :-).
    NTR23
    NTR23 --- ---
    TETHALKA: To není limitka, ale stálá barva v nabídce Lamy Safari.
    VXP
    VXP --- ---
    TETHALKA: a kde že tam přesně je ta limitka? odkaz je na žluté pero a to limetkové jsem nikde jinde v jejich eshopu nenašel :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    MACSKA: rádo se stalo. Limitky se prostě kupují. Prošvihl jsem takto 2009 oranžovou a teď za ni na ebay chtějí 3000
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    NTR23: Tak teda děkuju pěkně... přihodila jsem i loňskou limitku, kterou jsem vlastně vůbec nechtěla... a tak...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Limitka Neon Lime, právě dorazila do Penshopu i s inkousty. Objednávejte dokud je.
    Penshop.cz - pera Parker, Waterman, Rotring, Lamy, Cross, Sheaffer, Pelikan, Diplomat a další značky
    http://www.penshop.cz/Search/Default.asp?SearchType=All&EXPS=se+neon+lime
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam