• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    Pravidla jsou zatím jednoduchá: No Caps, No Spam, No Flame.

Máme je rádi. Někteří je sbíráme, nebo jen občas neodoláme a nějaké si koupíme. Pak si je fotíme, ukazujeme si je, klábosíme o nich, pečujeme o ně, kupujeme jim inkousty, mícháme jim inkousty, pak je od nich zase čistíme, čistíme si prsty od inkoustu, pusu od inkoustu, čistíme si uši a nosy od inkoustu. Rozebíráme je, pak je zase skládáme, chodíme s nima spát, probouzíme se s nima, ale hlavně ... hlavně s nima píšeme.

"Propisky jsou na vyplňování formulářů" -- Graham Greene

rozbalit záhlaví
    PVO
    PVO --- ---
    VLCACKA: to by me zajimalo - sroubovani tady u toho pera je na pytel (napr. forove delany zavit, cemuz se u tehle znacky nechce verit), nebo sroubovani obecne je podel tebe na pytel? ptam se, protoze bych tenhle model dost rad, jen porad vaham kvuli velikosti. kdybych mel vahat kvuli dvema vecem, seru na to.)
    predem diky!
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NTR23: Testovala jsem, boží prcek, ale to šroubování...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Zamiloval jsem se.
    Černé, jednoduché, krásné.

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Tak jsem dostala k Vánocům Sagittu z 50. let a Centropen z 60. let. Sagitta bude potřebovat drobné opravy, Centropen píše fanfárově.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    ALDARION: No, je to na tuš, ta je hustší, než inkoust, tak by to snad nemuselo tak moc plakat. Ale u jiných kaligrafických pomůcek jsem četla, že se to musí pravidelně čistit, jinak to zatvrdne.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Tak jsem náhodně potkal tohle fórum, kliknul na nějaký odkaz, kliknul na odkaz u odkazu... ;) http://www.penshop.cz/brushpen-sailor-1911-2-bombicky/dp-13024/
    Ohó! Ohó!
    Nevíte o někom, kdo takovou věc v reálu používá? Kapesní plnicí kaligrafický štětec je šílenost, kterou mám tendence nutně potřebovat. ;D Ale napadá mne tisíc a jeden důvod, proč to ve skutečnosti nemusí moc dobře fungovat - že ve skutečnosti i při opatrém přenášení bude štětinami sáknout spousta tuše, že štětiny brzy odejdou, a zbytečně utratím tisícovku za něco, co bude ve skutečnosti nepoužitelné...
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Ahoj a dobrý den, jsem moc ráda, že jsem našla skupinu nadšenců okolo plnicích per. Já jsem začala ca. v dubnu levnými čínami přes levná pera, co jsou tu k dostání až k ne moc levným starožitným perům. :-) Nejvíce holduji inkoustům Diamine a píšu buď do notesu Oxford, nebo Paperblanks.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NTR23: no jo uz ctvrtej rocnik :) skoda to mohli byt po svete nejaky pekny slevy.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    MILAZAJICEK: World Fountain Pen Day is celebrated on the first Friday of November every year by the lovers of fountain pens.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Fountain Pen Day. #today
    NTR23
    NTR23 --- ---
    TETHALKA: Inkoust jsem nekupoval. Používám Diamine.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    NTR23:
    Tak jsem neodolala, jen hlásím, že ten inkoust je skoro neviditelný, resp. to, co s ním napíšu, není úplně čitelné (a není to rukopisem :-) ). Spíš ho využiji na zvýrazňování. Ale pero je fajn.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    Čtyři roky od slavné krádeže plnicího pera v Chile :-)
    168 hodin - Pero z Chile - Václav Klaus krade - Czech President steals pen
    https://www.youtube.com/watch?v=zpe4T0lXZcE

TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    VXP:
    Příště si vezmu brýle :-).
    NTR23
    NTR23 --- ---
    TETHALKA: To není limitka, ale stálá barva v nabídce Lamy Safari.
    VXP
    VXP --- ---
    TETHALKA: a kde že tam přesně je ta limitka? odkaz je na žluté pero a to limetkové jsem nikde jinde v jejich eshopu nenašel :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    MACSKA: rádo se stalo. Limitky se prostě kupují. Prošvihl jsem takto 2009 oranžovou a teď za ni na ebay chtějí 3000
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    NTR23: Tak teda děkuju pěkně... přihodila jsem i loňskou limitku, kterou jsem vlastně vůbec nechtěla... a tak...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Limitka Neon Lime, právě dorazila do Penshopu i s inkousty. Objednávejte dokud je.
    Penshop.cz - pera Parker, Waterman, Rotring, Lamy, Cross, Sheaffer, Pelikan, Diplomat a další značky
    http://www.penshop.cz/Search/Default.asp?SearchType=All&EXPS=se+neon+lime
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam