• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: Asi, teď jsem do něj dával inkoust Diamine Majestic Blue co jste tu psali že hodně pouští a stejně vysychá. No, ještě si s ním chvíli budu hrát, uvidíme. Kaweco je stejně takové mnohem praktičtější... :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KURE: Jo, co jsem ho posledně čistil tak to pár dní psalo dobře, asi to bude chtít trochu poladit...

K tomu Kaweco si budu muset koupit pístový konvertor, nějak jsem přehlédl že ho mají a tak jsem koupil takový ten obyčejný mačkací. Ale to už je jen taková maličkost, tenhle se mi nakonec taky povedlo naplnit...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KURE: ten stejný Parker jako Nevillovi mi dělal to stejné. Možná problém toho typu?
    A bylo fuk co jsem v tom měl za inkoust, nebo bombičku.
    KURE
    KURE --- ---
    NEVILL: ten parker ma zrejme problem, bud ho poradne vycistit nebo poladit hrot

kaweco je super, dokonce prodavaj vymeny hroty....
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: Přesně to stejné mám taky a jsem s ním maximálně spokojený
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Z Penshopu jsem si koupil pero Kaweco Sport Classic, to obyčejné z černého plastu, hrot EF a musím říct že je výborné. Už ho mám pár dní a prostě ho kdykoliv otevřu a ono píše, žádné protřepávání jako u toho Parkera co mám. Zatím teda spokojenost, do ruky mi padne tak akorát.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Jsem právě zjistil, že v penshop.cz mají inkousty J. Herbin .... to buďto znamená že jsem slepej a do teď jsem si toho nevšiml, nebo tam přibyly docela nedávno? :-O
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Dnes mi přišla poslední 10016, tak to máme komplet...

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Já se chystám koupit si od Diamine “Royal Blue”. A taky Pelikan Edelstein Topaz.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NEVILL: Mám Majestic Bluetooth a je super. Naopak Green Kelly dělá ty srazeniny viz níže
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Myslím že inkoust Diamine bude asi výborná volba do toho mého Parkera, mám objednaný Imperial Blue, tak jsem na to zvědavej... :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    Některé Diamine inkousty mají problémy - nejvíc mě štval ten měděný, popsané je to třeba zde: https://www.reddit.com/r/fountainpens/comments/3rq5i7/diamine_ancient_copper_nib_crusties/

Celkově jsou spíš řidší (narozdíl od inkoustů Pilotu a Sailoru) - což je fajn do per, které se těmi hustšími inkousty zanášení a ucpávají. Zato třeba v perech od Crossu se takřka nedají použít, moc to teče.

MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    KURE: ne jiný mě to nedelaj a kámošovi to dělalo to samé. Na hrotu to dělá takový bublinky a je z toho za lité cele pero. Měli jsme tuším nejakou oranžovou zelenou a myslím ještě jednu barvu.
    KURE
    KURE --- ---
    MILAZAJICEK: fakt?? to se mi nikdy nestalo. a jiny inkousty to nedelaj?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    KURE: nevím jak vám ale mě ty diamine inkousty z per samovolně vytékají
    KURE
    KURE --- ---
    COMODOR_FALKON: http://www.penshop.cz/pu-inkoust-v-lahvicce-diamine-imperial-purple-30-ml/dp-9993/
    Luxusní tmavá fialová.

Měl bych taky dotaz, tip na pero co používá hrot #6 jowo. Teda takové co se dá koupit v EU (bez cla a tak podobně)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Měl by někdo nějaký tip na inkoust fialové barvy...?
    ( psát s ním hodlám v Jinhao X750 )
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Tak Parker asi fakt potřeboval řádně očistit, už několik dní funguje...občas teda potřebuje trošku rozepsat a jednou nebo dvakrát s tím klepnout, ale dobrý, to už je v pohodě...když to srovnám s tím že předtím stačilo pár hodin a ta špička byla komplet vyschlá a musel jsem s tím docela dlouho třepat než tam konečně natekla trocha inkoustu, případně když bylo nejhůř tak nezbývalo než trochu stlačit konvertor a tu inkoustovou bublinku zase natáhnout zpátky...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NTR23: Prý je tak malé, že ho nemáš jak opřít v ruce .... to věřím, protože Kaweco Sport co mám je taky prcek, podle parametrů je liliput ještě o centimetr kratší

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam