• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Měl by někdo nějaký tip na inkoust fialové barvy...?
    ( psát s ním hodlám v Jinhao X750 )
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Tak Parker asi fakt potřeboval řádně očistit, už několik dní funguje...občas teda potřebuje trošku rozepsat a jednou nebo dvakrát s tím klepnout, ale dobrý, to už je v pohodě...když to srovnám s tím že předtím stačilo pár hodin a ta špička byla komplet vyschlá a musel jsem s tím docela dlouho třepat než tam konečně natekla trocha inkoustu, případně když bylo nejhůř tak nezbývalo než trochu stlačit konvertor a tu inkoustovou bublinku zase natáhnout zpátky...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NTR23: Prý je tak malé, že ho nemáš jak opřít v ruce .... to věřím, protože Kaweco Sport co mám je taky prcek, podle parametrů je liliput ještě o centimetr kratší

NTR23
    NTR23 --- ---
    LEON_KOWALSKI: Fireblue je pecka, ale černá u mě vede. Prý je tak malé, že ho nemáš jak opřít v ruce. Jen s násadou na konci snad. A závit prý je nekonečný

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NTR23: z nějakého důvodu je ale ten "Fireblue" nejdražší. Skoro 3x dražší naž black.
    Teď na ně koukám. A jsem v pokušení si jeden koupit. Příští měsíc si chci z penshopu objednat Sailor 1911 young a inkousty, tak si k tomu asi vezmu i Kaweco liliput :o)
    Akorát musím vyřešit jestli se mi nejvíce líbí black, nebo brass, nebo copper ;o)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    LEON_KOWALSKI: Ale Black se mi líbí nejvice
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NTR23: myslíš tenhle?

NTR23
    NTR23 --- ---
    LEON_KOWALSKI: Obdivuji Kaweco Liliput. Ten design je...ach
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    To Kaweco Classic Sport jsem hned vyzkoušel a píše super. Zatím tam mám tu jejich bombičku co dávají k peru, až dojde, nasadím konvertor.
    Potřeboval jsem malé pero, co se mi vejde do každé kapsy košile a tohle se fakt vleze všude. Je to lehoučký prcek. Skoro nic neváží.
    Možná ještě rozšířím řadu o nějakou jinou barvu, uvidíme jak se osvědčí :o)

Pro účel "malá kapsa na košili" mám malou propisku a pentelku Pilot Birdie, bohužel plnící pero z té řady jsem propásl a teď už se nevyrábí, proto to Kaweco.

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Dneska přišlo z penshopu - Kaweco Sport hrot EF + konvertor,
    modrá náplň do Lamy Logo, savý papír, Midori blok A5
    a pro dceru ořezávatko s pryží Faber-Castell do školy,
    dvojitá na klasické, tříhranné a Jumbo pastelky a tužky.

ořezávátko bez pryže
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    NEVILL: Není za co :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    PROTIWEN: zkusím, děkuju! :-)
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    NEVILL: To používáme skoro to samé. Roky jsem měl modrý omyvatelný inkoust od Parkera, teď používám na střídačku černý a modročerný.
    Pokud by ti pero náhodou stále zasychalo, tak doporučuji vyprázdnit konvertor a hlavu s konvertorem dám na noc do sklenice s destilovanou vodou. Dost to pročistí.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    PROTIWEN: Nejdřív jsem spotřeboval jednu modrou bombičku od Parkera, pak jsem si k tomu pořídil konvertor a natáhl tam modrý Parker Quink, ten co je vypratelný...
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    MILAZAJICEK: Dost závisí na tom, jestli používáš u pera klasické bombičky, nebo konvertor. Pokud konvertor, tak není nutné pero tak často čistit, protože při natahování inkoustu do pera v podstatě protahuješ i vnitřní drážku. Já používám klasického kovového Parkera s konvertorem a za posledních pár let jsem ho musel čistit jednou.
    NEVILL: Napadá mě, jaký inkoust používáš? Pokud třeba černý, tak ten má větší tendenci pero zacpávat.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MILAZAJICEK: Já to zkusím pořádně vyčistit, třeba to pomůže. Když jsem ho kupoval tak prodavačka trošku namočila špičku do inkoustu abych si vyzkoušel jak se s ním píše a pak to teda zase očistila, ale je teoreticky možné že si to pero třeba přede mnou už někdo zkoušel a že tam trochu inkoustu mohlo zaschnout...

To se tak snažím dedukovat čím by to mohlo být, nechci hned házet Parkera do žita, to pero se mi líbí...klasika, černé se stříbrným... :-)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NEVILL: Já někde četl, že by se pera měla čistit každý měsíc, ale to bych asi nedal.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MILAZAJICEK: Tak já mám jen tenhle Parker I.M. a zatím jsem ho nečistil, mám ho teprve dva měsíce...i když možná bych asi měl...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Jak často pera cistite? Já tak jednou za půl roku všechna pera rozeberu vyčistim a toho porůznu usazeného inkoustu je tam hromada. Zacal jsem s tím když mi watterman prakticky úplně přestal psát. Bylo hodně zaneseny ale od ty doby úplně v pohodě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam